Ezzel leegyszerusited a problemat az eves szaldo ami teljes marhasag . Nyaron termelt rnergiat visszakerem telen ? Ki fogja fizetni a kulonbseget es a kiegyenlitest ? Menetrendezes nelkul megy a rendszerbe. Valaki ki fogja fizetni ezt a szamlat
Egyrészt ezt a jogszabályt megalkotó akarta így, ezzel ösztönözve a minél nagyobb telepítést. Másrészt ameddig 5 Ft-ért veszik meg a napelemesektől az energiát, és azonnal eladják 38/70 Ft-ért a szomszédnak, addig nem gondolom, hogy fair ennek megváltoztatása.
A szokásos forgatókönyv... Kreálnak egy problémát, majd jól megmentik tőle az embereket... Mindezt most már tik-tokon és facebookon. Jogszabály változás nem is kell hozzá...
Pedig az eves szaldo kozgazdasagi marhasag sajnos ki fogja kifizetni a szamlat? A nyari tultermeles es teli alultermeles kozott ? Ki fizeti ki a kiegyenlito energiat ?
Nem mondtam, hogy ez IPO, hanem válaszoltam Évikének és példaként írtam az IPO-kat is. A chartok a tőzsdei bevezetéseknél nagyon hasonlóak. Van egy kezdeti hype, aztán kijózanodás és adni, adni, adni. Aztán bekonvergál valahová az árfolyam. Hogy hol az alja nem tudja senki, mert hiába a funda, hiába a TA, itt pszicho van. A NAP-nál sem tudjuk, hol az alja. Talán névérték alatt már elérte. Sztem az mindenképp szégyen, hogy névértéket sem fizet érte senki, de ez magánvélemény. Ennek a papírnak és a NAP-nak is szar a megítélése. Semmivel nem jobb egy Nutex, Maserplast, DMKer vagy egy Futur fundásan, de tudnak mozogni, mert a megítélés nem ennyire borzasztó, mint itt. Kereskednek vele. A NAP és az Astra nem kereskedhető.
😂😂😂 Nagyon jó írás! Nem kell izgulni, minket nem érdekel hogy valami üres vagy nem, csak legyen rallyka! Fundamentumokkal nem lehet jóllakni, árfolyam emelkedéssel igen. Megosztom azért, milyen bennfentes információt hallottam: nagyon úgy néz ki, azt ciripelik már több helyről, hogy szeptember 20-án, szerdán lesz a következő kötés! 😂😂😂 Egy nagyon jó barátom a pszichiátrián dolgozik, azt mondja, beragadt spekulánsok vonszolják magukat a folyosón, begyógyszerezve mondják "Astra!Astra!" ...vonszolják magukat. Hetente 4 új páciens kerül be, már az MNB-nek is írt a kórházigazgató, mondja el mi ez, mert nem értik. 😂😂😂
Itt nem volt IPO a naperomuves cegek vegtelenul egyszeruen szamolhatok latod a termelest es csak ertekesitesi ar a kerdes a KAT ar meg nyilvanos a kamatot kitudod szamolni a beszamolobol a regebbialtalaban NHP 2,5 % innen mar nem bonyolult matek . A fejlodeshez meg tokebevonas kell altalaban a bank 30-50 % onreszt var el . Inkabb kotvenykent viselkedik mint reszvenykent magasak a hozamok lejjebb megy alacsonyak feljebb
Az is lehet, hogy holnap kiderül, hogy üres a cég és elloptak mindent. Szerintem nem üres, csak a tőzsdéhez nem ért, ez se lenne baj, ez orvosolható lenne, nem érthet mindenki mindenhez, ezt kéne belátni!
Én régebben rengeteg bevezetésbe ill IPO-ba vettem bele külföldön. Kínai autógyár, vakcina gyártók, lítium bányacég, hidrogén üzem. A 90%-a veszteséges. A bizonytalan üzleti modellen bevezetett izgalmas sztori kb mindig így jön be. Orrba szájba veszik az elején, aztán jön a teljes bizonytalanság, hiszen az üzlet nem bejáratott. Eltelik 2-3 év és kiderül, hogy az üzleti is jó, vagy csak az ötlet volt működőképes a tervezőasztalon. Ha TA alapon nézzük, akkor itt még nem tudjuk, hogy hol az alja. DM-Ker gyönyörűen bekonvergált egy 30-34 közötti árfolyamra, itt még lehet névérték is, ami 100Ft, de lehet, hogy 300Ft körül megnyugszik. Én utóbbira bazírozok. :) Onnantól számítva ha szépen oldalazna pár hónapot, akkor egyszer csak megtetszene pár embernek és belevesznek. Mivel szar az árfolyam, az első 40-50%-ot úgy ugorja meg, mint csenevész macska a kiskerítést. A kormány hozhat egy kedvezőbb döntést a napenergia szektor számára, vagy beteheti a lábát egy-egy ilyen cégbe. Ezek mind olyan storyk, amik szintén ráindíthatnak az árfolyamra. Balkánon élünk (ha geologiailag nem is), itt bármi megtörténhet. Az is lehet, hogy holnap kiderül, hogy üres a cég és elloptak mindent.
orbitalis, azért leírom, én hogy jártam ebben az astrában : először azt láttam, 770-ig rántották ---- akkor figyeltem fel rá először hmmm gondoltam, nézem még aztán leesett 600-ig, hmmmm, mondom veszélyes onnan megint felrántották 770-ig hmmm, mondom, érdekes aztán volt egy nap, hogy 500-on kínáltak pár száz darabot, vettem másnap 620-on elvitték hmmmm, mondom, nem rossz:) aztán 426-on vettem, azt elvitték másnap 490-en huhh, érdekes aztán megint vettem 426-on azt már nem vitték el, onnan esett 350-ig vettem 352-n azt elvitték ----talán 390-en --- nem emlékszem pontosan megint vettem 358, 352 ---- megint elvitték 390-en aztán gondoltam, veszek többet, 370, 358, de az behalt napokig és akkor jött a 440-es nap, de ott csak az alsó vételeim adtam, a 426-ost nem , erről írtam, hogy talán valami történik azóta vettem 358-on, de többet nem, levitték már 320-ig és most itt vagyunk a nagy semmiben van valami tanulság? nem tudom , talán valaki lát benne de leírtam
ASTRASUN SOLAR NYRT