Ok. Akkor ugy kerdezem hogy ebbe az 1 év eredmenyebe (2017) beleszamithat egy szlovak kereskedesi feluleten elszenvedett veszteseg,amit decemberbe realizaltam?
Rosszul használjátok a fogalmakat. Egy év eredménye, egyenlege az összevonások után vagy plusz, vagy mínusz. Ezt lehet szembeállítani az előző 2 év eredményeivel, bizonyos feltételek esetén.. A másik fórumon sok infó van.
Szerintetek,ha ebrokerben es equitas szamlan valo kereskedes eredmenye plusszos tehat adofizetesi kotelezettseg terhel, de egy kulfoldi szamlan pedig vesztesegem van ,akkor ezek szemben allithatoak egymassal?
Törölt felhasználó2008. 04. 02. 12:49
A tőkejövedelmet terhelő - tehát osztalék, tőkenyereség jellegű - adók viszont Magyarországon messze a legkisebbek. Ez a GDP százalékában csupán 4,5 százalék, miközben Szlovákiában 4,8 százalék, Csehországban 7,1 százalék, Lengyelországban 8,4 százalék volt. Sőt a korábbi éveket is elemezve kiderül, hogy 4 százalék alá csak Magyarország ment a tőkejövedelmet terhelő adókban, 1995-ben például 3,5 százalék volt ez a terhelés, 1996-ban, 1997-ben 3,6-3,6 százalék. Szlovákiában például 1995-ben 9,5 százalék volt ez az elvonás. link
Törölt felhasználó2008. 03. 31. 21:16
Sziasztok
Elöször csinálok SZJA bevallást mióta az USA-ban van pozícióm és elkadtam.
Az USA-ban realizált nyereséget/veszteséget milyen árfolyamon kell Ft -ba átszámolni?
Van 3 árfolyamom
1,A Broki cégem Ft-ról váltott nekem USD-t.
2.A vétl idején érvényes broki cég által használt árfolyam
3.Elladáskor broki cég által használt árfolyam
Mivel időben eltérnek az időpontok, elég komoly a különbség az árfolyamok, és az, így kalkulált nyereségem/veszteségem között.
Ja hogy van külön árfolyamnyereségből származó jövedelem rublika meg tőzsdei ügyletekből származó is ott már tényleg 20 %-kal számol csak addig nem jutottam le a lapon. Akkor minden jó mégis :))
Törölt felhasználó2008. 03. 27. 09:52
Sziasztok !
Most csinálom az adóbevallásomat és egy kicsit meglepődtem, hogy a program 25 %-os adót számol és ez van az APEH-os útmutatóban is holott én úgy tudom 20 % az adókulcs a 2007-es évben. Most akkor hogyisvanez ???
Ajánlom a leghitelesebb forrást, az APEH honlapjáról letölthető útmutatót. Ennek is a részletes változatát: link
Ennek 106. oldalán olvasható a Tőzsdei ügyletből származó jövedelem és adója című rész, de inkább lapozz át a 107. oldalra, ahol elmagyarázzák az ügyleten elszámolt nyereség fogalmát. Ott világosan kiderül, hogy a brókerdíj levonható, más nem. Legalábbis magánszemély esetén nem.
árfolyam-nyereség adó