Korábbi hetekben is voltak rá jelek mégis végül visszanyomták... én akkor nem is szóltam, általában csak akkor teszek be chartot ha látok változást vagy arra utaló jele(ke)t.
Mindenki maga dönti el, hogy mire spekulál. Én egy ilyen felrántás után rövidtávon bullish flagre számítok, aminek ma volt meg a csúcsa... kockáztattam, mert elmehetett volna akár 730-ig is... de ne aggódj, fogunk mi még egy csónakban evezni
És én ebben a "chartkirállyal" nem is vitatkozom, hasonlóan látom a helyzetet (mármint hogy pl. 750 közelében lesz év végére). Viszont ami nagyon nem mindegy, hogy melyik nap történhet meg a "felrántás" (ismerjük ugyanis az appot, itt rántások vannak általában és nem lassú emelkedés). Én ennek az időpontját próbáltam meg meghatározni, ami most be is jött, de nekem amúgy sem ért sokat, mert már nyakig benne voltam :)
Gratulálok, szépen leírtad a "speka rally" ismérveit... Páran meghúzzák kicsit ( mert van mire fogni, rajz, hír, stb ), a többiek mennek, hogy ki ne maradjanak...amikor lassul, megáll, akkor a spekák dobják el ( az ügyesek időben ), a többiek pedig reménykedve várják a következő felhúzást ( ha van miből ), mert nem akarnak nullában ( esetleg mínuszban) kiszállni... Ilyen a tőzsde... :) Már délelőtt is ezt írtam, 10% emelkedés a semmire, utána nem kell csodálkozni a korrekción. Még egész jól tartja magát. Aki befektetőként vásárolt ( az valószínűleg nem tegnap vette, hanem hetekkel ezelőtt ), ül nyugodtan, és örül, hogy 630-ról 680 fölé ment. Aki nem akart kimaradni belőle, és tegnap belevett, és nem szállt ki ( mert szerinte "égig nőnek a fák" ) azok meg panaszkodnak. :)
Várjál már, a Chartkirály kb. 2-3 hete tett be egy chartot, amit első körben 706 Ft-ig jelölte az emelkedést, karácsonyig egy gyorsulás esetén lehet 850 Ft, de éves célárnak ha jól emlékszem akkor 752 Ft volt megjelölve.
Az a zöld nyíl annyit mutatott hogy lesz egy éles fel, de direkt nem pontosan rajzoltam fel, a mértéket szinte képtelenség jól belőni. Kár ezt túlgondolnod, néhány elkezdték belátni hogy itt lehet egy pattanás, utána jöttek egy csomóan, akik nem akartak kimaradni a buliból, és tudták hogy amúgy is idő kérdése volt hogy az appot megrántsák... ezek egymást generáló, főleg pszichológiai viselkedések, amiket nem lehet csak úgy "megjósolni"
Már vártam hogy beszólj, gondolom az bánt, hogy te nem adtad le a jelzést az itteni topicban... sebaj, megnyugtatlak hogy én már megfogadtam hogy nem fogom véleményezni a te rajzaidat, csak reménykedni tudok abban hogy te is hasonlóan fogsz eljárni.
Appeninn real