Azt feltételezem, hogy a fórumozók többsége veszít és mivel ez egy zéró összegű játék, ezért egy esetleges nyerőn valaki veszíteni fog. Ezekben a nagy örömködésekben (és impulzus vásárlásokban) lehet jól kiszállni. Ez sikerült a közelmúltban az Opus, majd a CIG esetében, aztán vissza Opus (amikor 380-nál mindenki köpködte, pedig srv be volt jelentve, meg 500 felett volt a saját tőke/rv). Ott 520-nál szálltam ki, amikor kb helyén volt már fundásan, de sokan 800-at láttak benne. Nem rossz amúgy az rövid távon sem, de ebben nagyobb potenciált látok.
Ahogy írtam ez pl a kiszállóknál van, itt is van egy sáv, ahová a fundamentumok alapján várom és akkor adom el, amikor az adott sávban már mindenki feldumálja és 2000-es árfolyamot vízionál 3 napon belül.
Igazából az elmúlt 15 évben mindig nézegettem a fórumot, főként a beszállók és a kiszállók miatt. Amikor pusztulat hangulat van, akkor érdemes venni, amikor meg mindenki örül és irrracionális célárakat írogat be, na akkor kell eladni. Persze az első szempont a vállalat értéke.
Üdvözlöm a kedves fórumtársakat, utólagos engedelmetekkel leírnám, hogy én miért mondtam gyakorlatilag all-in-t erre a papírra: A tavalyi jelentésből is látszik, hogy ezt a 10-11M EUR árbevételt és hozzá egy kb 7 milliós működési eredményt már 2 eltérő félévben is hozta, ezen a területen túl nagyot nem lehet varázsolni, max az ingatlanok fel és leértékelésével, de jelenleg ott sem lefelé áll a zászló. Tehát nem nagyon látom a rizikót, hogy miért ne lenne kb 120-130 Ft az adózott eredmény részvényenként, amire elvileg ki kell fizetni legalább 110 Ft osztalékot, ami a mostani kamatkörnyezetben legalább 1200-1300 Ft-os árfolyamot feltételez. A cash-flow kimutatásból meg látszik, hogy a pénz ott van, tehát ki lehet fizetni az osztalékot, nem az ingatlan felértékelés (csak) áll az eredmény mögött. Az ingatlanok termelnek, nem az a helyzet, hogy egy Club Aliga féle monstrum felértékelése jelenti a profitot (ami után nincs cash flow).
A féléves alapján az opus nálam 355 243 973 000 saját tőke osztva 649 715 371 db =546,77 forint. Azóta realtime-ban csökkent a darabszám, de ennek megfelelően csökken a pénz is. Realtime-ban az app-nál is más a helyzet. Már 1000 forint felett lehet.
Appeninn real