Tegyük fel ismét nem fizetnek, akkor ismét ugyanaz a történet van mint tavaly/idén: az osztalékba vetett hit amiért sokan veszik. Viszont oszt fizetésig van még bő 6-8 hónap, szóval addig a remény is ami repítheti. Ha bejelentik, hogy mégsem lesz osztalék addigra a papírnak simán 720-840 között kéne lennie és szerintem aki ma belevásárol még így is jól jár, mert 6-8 hónap múlva lesz az akkori maxon és onnan szerintem ha nem adnak osztalékot akkor is max 680-740-ig esne. Ami ha most nézzük még így is közel 10-20 százalék tiszta hozam. Simán benne van, hogy ismét nem fizetnek de addig ez menni fog azért egy jó 15-35 százalékot.
Osztalék fizetés feltétele hogy a közgyűlés elfogadja. Le lett írva 1000x már. Nyereség 90% közgyűlés elé terjesztik osztalék kifizetés címen. Jelen lévők szavaznak. Ha 51% igen mond fizetnek. Ezen kár rágódni, gondolkodni. Majd tavasszal kiderül.
Nem tudom hogy ez biztosan így van-e,de majd biztos kijavít aki jobban rálát erre. De én azt gondolom 2025-ben a 2024-es évi eredmény 90%-át köteles kifizetni. Tehát ha az idei eredményt nem csökkenti akár egy ingatlanvétel ,vagy más beruházás akkor az bent marad,amit elvben 90%-ban osztalék formájában kifizetnek. Lehet hogy nem jól gondolom,akkor javítsatok ki.
Köszönöm, tehát bemegy a javaslat és a menedzsment meg azt válaszolja rá, h inkább menjen az eredménytartalékba, mert új ingatlant akarunk venni, majd ezt az 5% felettiek megszavazzák, akkor ugrott is az osztalék. Kérdés, hogy a Sequor-os Törő Csaba (ez a fószer talán SZDSZ-es volt), illetve az OTP Holding mit szól ehhez.
Egy 18as jogszabálymódosítás miatt (köszönd meg a fidesznek) csak előterjeszteni kötelező az osztalékot, amit utána a közgyűlés (pl. a menedzsment javaslatára) leszavazhat vagy lejjebb módosíthat. Ezért sem mindegy milyenek itt a szavazati arányok, bár megjegyzem sokkal jobbak, mint pl. a Bifnél
Ezt a részét nem vágom sajnos, ha valaki SZIT lesz, akkor ugye mentesül a TAO és iparűzési adó megfizetése alól (tehát ez az ő oldalán a benefit), ugyanakkor ki kell fizetnie az elvárt osztalékot, amire a pénzeszköz is megvan. Ellentétese esetben a free cash flow 90%-át kell kicsengetnie. A kérdésem az lenne, ha élvezi a SZIT előnyeit (no TAO meg HIPA), akkor emellett milyen indokkal teheti meg, h esetleg nem fizet osztalékot?
Appeninn real