Tényleg mínusz negyven. Én már beláttam. De nincs nagy baj. Ez a Foodnet Zrt nekünk fog tejelni. Már év végéig kapunk részvényenként 22,5 forintot. (Mármint az Amixa nyrt kap.) A Foodnet Zrt 2023-as adózott eredményét az Amixa Zrt. részvényeinek számával leosztva pedig 36,5 forintot kapunk. Bár gondolom évről évre az elért eredményt nem kapja meg az Amixa csak akkor kap ha kifizetik osztaléknak.
Nem az a lényeg, hogy szerintem jó-e vagy nem. Ha jónak gondolom, benne vagyok. Ha rossznak, akkor nem. Szerinted évek óta rossz. Akkor minek szenvedsz vele?
A konszolidált pénzügyi kimutatások a Foodnet Zrt. vagyoni elemeit (ideértve a leányvállalatok vagyoni elemeit is) korábbi könyv szerinti értékükön tartalmazzák (vagyis nem a valós értékükön), míg az Amixa Nyrt. saját vagyoni elemeit – mely a csoport teljes vagyonához képest csekély – valós értéken. Az ügylet következtében keletkezett 477 208 eFt különbözet, amely a tőzsdérelépés miatti költségeket testesíti meg. Ez az a vagyonrész, ami az Amixa Nyrt. korábbi tulajdonosaira jut a fordított akvizíció miatt. Ez a különbözet azt tesítesíti meg, hogy mennyibe került az, hogy a leányvállalatvállalatok (pl. a Foodnet Zrt.) a tőzsdéhez hozzáférjen az anyavállalaton keresztül. Bár e hozzáférés kétségtelenül gazdasági erőforrás, az IFRS-ek szerint ezt vagyoni elemként (pl. goodwill vagy egyéb immateriális eszköz) megjeleníteni nem lehet, hanem egy összegben az eredmény terhére el kellett számolni. Ez az eredményhatás egyszeri tétel és közvetlenül pénzkiáramláshoz nem vezet.
Ez pontosan így van. Nem is kell a kutyának sem, egyre alacsonyabbra állnak be nagyobb pakkokkal, aki benne van az is szabadulna, hogy máshol meg visszahozza a bukót. Csak nem veszi senki, így ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel. Volt itt az elmúlt években sokaknak sok vad teóriája, milyen jó lesz ez, akik mondták, hogy átverés szag van, azokat lehurrogták, kigúnyolták. Hát tessék, meg lehet nézni mi lett, egy piac szemében értéktelen cég, több értelme volt ennek a papírnak, mikor nem volt cég mögötte, akkor volt még remény, hátha jön valami értékes, de csak a szennyet hordta össze a szél. :(
Nem unod még ezt az állandó rinyálást?Add el a maradékot és lépj tovább!Volt alkalmad rá pár hete 500 felett is!Te szándékosan csinálod itt a fesztivált..
Ma reggel vették az egész BÉT-et, ezt akkor is adták, a vevő sehol... Mikor jó a hangulat nem tér vissza? Na mindegy is, az árfolyam a lényeg úgyis, az meg katasztrófa. Pedig már minden is megtörtént, amire az volt, hogy 'na majd ha'... Nyilván belőlem is a csalódottság beszél, sejtettem, hogy az új tulaj sem fog csodát tenni az árfolyammal, de hogy ugyanaz vagy még rosszabb, mint mikor nem voltak itt, és üres cég bolt, az siralmas. Magyarul a piac nem sokra becsüli a Foodnet-et, meg az új tulajdonost. Jó lett volna valami normális új tulaj, aki az árfolyammal is foglalkozik, de ezek ahogy látom csak dagonyáznak, de nem féltem őket, nekik így biztos így is bőven megéri...
Ne haragudj, de annak fényében hogy esik minden tőzsde, ez egy eléggé vicces komment. Te megvennéd a 16kt ezen a szinten, amikor azt látod, hogy minden esett 10-15%-ot? Nem a beragadás a lényeg, hanem hogy mennyiért veszel.
Aha igen, ezek mind jelentős hatással vannak erre a részvényre. Aki ebben belevesz, az láthatja a forgalomból, hogy nem rövid távra ragad be. Ha valaki komolyan 16k-val beszállt volna, azt nem hiszem, hogy a hétvégi hírek nem befolyásolták volna...
Amixa Aranyásók Nyrt.