De a leves topic örök menedék..majd ha már azt is ő moderálja INGYEN...bár szerintem bármikor elvállalná...akkor lesz nagy a baj... szerintem régi vágya válna valóra ha fizetős lenne a forum és neki hála trollmentes... és csurranna cseppenne neki minden moderálás után :D
Itt a legnagyobb baj az hogy egy árstoppos terméken pl. a cukor 400 forintot bukik kilónként egy kereskedő, a liszten lehet csak egy 100as.. de jómódúként nem kezdem el verni magam hogy 200 ftból meg van 1 kg kenyér..bicska nyitogató... egy szerencsétlen pékség nem jut hozzá az árstoppos liszthez se a rezsitámogatáshoz.. Tehát hol adja 300 ért? például? Kedves barátunk meg veri magát, hogy nincs ideje de minden szar válaszával saját magát égeti tovább... ja és nem utolsó soron ő is offol... :D
Hát aki a luxus és dollár baloldalhoz tartozik így jár, se ez csak a vicc része. Ez a támogatások igénybe vétele vagy nem igénybe vétele egy nehéz kérdés. Ha felveszed a babavárót meg a csokot akkor, aki nem veszi igénybe az fizeti ki a te részed is. Ha nem veszed igénybe akkor te fizeted a többiekét akik felvették. És ez minden más támogatási formára is igaz. Kamat stop, benzinár stop, kamattámogatott hitelek egy kulcsos adó stb.
Csak 1 példa: a nejem szerint a pisztácia, amit nagyon szeretek, az az árstop bevezetése óta 1100.- Ft-ról közel 2000.- Fr-ra nőtt. Szerinted a végén ki fizeti a révészt???
A baj legfőképpen az, hogy alapvető közgazdasági összefüggéseket nem értesz és nem látsz át!Az árstopos termékeket vegye az, aki a rá van szorulva. A közértesnek konkrétan mínuszt csinálsz vele, a többi vásárlónak meg plusz ktg-et, mert a nem stoppos vásárlók fizetik ki a te stoppos termékedet is.
Értem a viccet, de ne vigyük túlzásba. Hathortól sokat lehetett tanulni. Mindenkinek vannak gyengéi, ne utálkodjunk, Alapdolgokban egyetértünk, kár lenne elindulni idióta irányba.
Neked milyen billentyűzeted van? Nem anyanyelved a magyar? "aki, hsllja" "terjedztitrk" többet sosrm kapott" "személyskedés" korábban meg: "lehet mini meg le" "meet nem tudod" "egyet értek"
Gyűjtést szervezek minden 100 milla feletti magyar állampolgárnak, akinek 6-7 számjegyű a kamata. Lejárt liszt, hús, konzerv, 5 forintos jöhet. A családnak megy, jó helyre, rászorulók. Hányok lassan.
Amúgy itt majdnem könnyeztem. A családnak gyűjtesz az árstopos liszt és csirke vásárlással, meg az 5 forintossal. A 6-7 számjegyű kamat mellett. Elmész te a picsába:))) És mások fizetik ki ennek a kárát. Remélem a rezsid is csak támogatott, arra is rászorulsz.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.