na ja, mi Önnek a középtáv? nekem 6-36 honap. És sztem meg egyáltalán nem jó beszálló iyen távon. Mondjuk engem igyse-ugyse érdékel, szoval akár magára is hagyhatom :)
china mobile: 12,23. Kérte vki, hogy mondjak jobb papírt. Na tessék, 300 milliós ügyfélkörrel, órisái lehetőséggel, defenzív stb. Jelenlegi árával 50%-kall lejjebb is kapható volt nov-ben. Majdnem vettem belőle, de hüle módon gazpromot vettem helye. Bánom is, mint a kutya
ezzel a kiegészítéssel már ok. És én a 6-on nem is histrorikusan, hanem ennél a konkrét esetnél, ennél a cégnél, ennél a piacnál értettem magasnak. Ez sztem világos kellett legyen. Még vmi: ez valóban csak egy vmi, ami segíthet a megítélésban. Mondok más szempontokat: a régióról tőkekivonás zajlott, és nem is jönnek vissza jó ideig. Mo. a régióban belül is a legvacakabb talán, és ez sem fog változni még jó ideig. A nyomda egyelőre nem felvásárlási célpont. A rv-ket még évekig kerülik majd, nagy a kockázatkerülés, és semmi ok rá, hogy ez középtávon csökkenjen.
csak kifelejtetted a világválságot. Elemezd kérlek a historikus mutatókat 50-100 éves távlatban. Máris nem az lesz a mélypont. És ismételni tudom: visszaeső eredményekkel kell számolni. Plussz, a piac relatív viszonyai a fontosak. Kit érdekel, mi volt a bikafuttatásban a P/E-je, amikor szakajtóval kapod ez ennél fantáziadusabb papirokat olcsóbban.
Állami Nyomda