Az emelkedő hitelkamatok pont arra ösztönzik Verest, hogy minél hamarabb hozza tőzsdére az érdekeltségeit, hogy a magasabb kamatokat ne neki kelljen teljes mértékben törlesztenie, szvsz jövőre nagyobb akvizíciók is lehetnek. Az eszközvásárlás leállítását mindig napirendre tűzik, de általában mindig csúszik a bevezetése, csak ígérgetnek. Nem úgy tűnik, hogy tartósan le tudnának állni a jegybankok erről a "drogról", a Covid válság alatt is csak tovább süllyedt ebbe a posványba az összes jegybank. A 2008-as válság is (innen visszatekintve) úgy tűnik, hogy azért volt, hogy rászoktassák a jegybankokat erre a cuccra (ami hosszútávon természetesen nagyon nem lesz jó).
Szia. Majd lehet emelkedne, de akkor már sajnos a Bear piacon elvérzik .... Nem fogunk emelkedni a végtelenségig. Mai: USA Fed: "Fed döntéshozója szerdán egy Los Angeles-i konferencián. Randal Quarles már a következő hónapban elindítaná az eszközvásárlási program kivezetését", "13 éves csúcsra emelkedett az infláció Németországban", Tegnap: "Teljesen váratlanul lemondott a német jegybank elnöke, aki nem értett egyet az EKB politikájával","Itt a chiphiány újabb áldozata: bezár az Opel-gyár év végéig Németországban"....stb stb.
én nem úgy emlékszem erre a cégre, hogy csak ülnek és figyelik hogy mi lesz a papírral. Biztos vagyok benne, hogy valami készül megint. Egy ilyen profilú cégnél nincs más út csak előre, és fel :-) ez a lényege. Tutira jön hamarosan valami ütős bejelentés.... Nyilván sok speki nem itthon fektet be, ez látszik is a BÉT forgalmán, de azért az AKKO mindig ot van a blue chip-ek mögött forgalomban
Igen, a 400-as támasz eddig elég sokszor megtartotta az árfolyamot. Tradingview-n fent vannak a magyar részvények is? (nincs fizetős változatom, csak az ingyeneset használtam egy-kétszer)
IG tagok folymatosan bohóckodnak nevetséges mennyiségekkel. Jött egy elemzői cikk (ami készülhetett megrendelésre is), szerintem semmit sem jelent. Amit látunk hónapok óta írjuk ide be, hogy javarészt valószínűleg washtrade (nem figyelem most már, mert február óta nincsen Akkom,) erre utaló jelek eddig is voltak, valamint AGY haveri köre a washtradtől cseppet sem riad vissza, ezért már kaptak büntit évekkel ezelőtt.
Csak ismételni tudom magam, én azért vettem belőle, mert akvizícióra számítok és/vagy egy újabb elemzői ajánlásra. Nem véletlenül vett két IG tag is részvényt a nyár folyamán 430-450-es árakon. Nem biztos, hogy igazam van, de én emelkedésre számítok, újabb csúszásra nem, mert láthatóan visszahúzzák nap végére 415-420 sávba.
Akko fórum