Fullra terhelt céget épeszű ember nem vesz (piacon szerintem senkinek sem kellett volna). Így egyik zsebből átrakta a másikba, meg kapott érte előre egy jókora pénzt (de ezt már 100-szor kibeszéltük). Szerintem ez így Veresnek nagyon nyerő is volt.
Idén a Neo, ha jól tudom, 1,6 yardos nyereségű volt, így 15-16 yardot érhet kb. saccra. Ehhez képest 18,5 mrd-ért vette meg az Akko, ami egy kicsit túlárazott. Vsz olyan nagyot nem kaszált az ügylettel. Csak emiatt tőzsdei társaságot venni nem tűnik logikus lépésnek, akárki másnak is eladhatta volna azt az egy szál NEO-t.
Hova ez a sietség ? Ennél a mutyinál most épp a teljes nihil és hullaszag van soron. Most SET, meg DELTA hinta van. Ez most épp nincs soron, de majd jönni fog a szopacs ide is ha a mókamesterek úgy gondolják.
Végül is jobb egy vízszintes egyenes vonal, mint egy csökkenő, de egy idő után valóban kissé unalmas. Lassan el is kezdhetnék a munkát az új székhelyen, miután a 2. közgyűlésen sikerült megszavazni a székhelyváltoztatást. :D A következő lépés az ázsiós tőkeemelés lenne az újabb akvizíciókhoz, azelőtt valószínűleg 33%-os küszöböt is átlépnék. Ha a legutóbbi ígéretükhöz tartják magukat, akkor még kb. másfél évük van erre, de persze jó lenne, ha ez minél hamarabb megtörténne (nem biztos, hogy az időkeretet kihasználják, de természetesen az sem biztos, hogy egyáltalán élnek a közgyűlési felhatalmazással, bár én úgy gondolom, hogy nem véletlenül hoztak erre vonatkozó határozatot). Mindenesetre én azért elvárnám, hogy ősszel legalább egy rendkívüli közgyűlést hívjanak össze, csak hogy érezzük a törődést. :D
Szvsz nagyjából senkinek se jó. Aki kereskedni akar az egyszerű spekák közül, az nem tud, Ádámosiék égetik a tranzakciós díjat (bár biztosan visszaszerzik a jó vételekkel, amit maguknak csinálnak), aki hosszú időre tartja, annak nagyjából mindegy. Annyi előnye lehet, hogy prémium kategóriában marad a papír, de sikerült minden érdeklődést eloszlatni az átlagos befektetők felől, inkább csak az elvetemültek/nagyon elkötelezettek parkoltatják itt a pénzüket. Ezért ha komolyabb hírek jönnének, akkor az első vételeket Ádámosi haverjai indíthatnák vsz. Mindenesetre hamarosan itt lenne az ideje, hogy a Prutkay által korábban beharangozott akvizíciókat elkezdjék végre.
Akko fórum