gondoljátok át a vételi ajánlatot tevő fejével, hogy a vételi ajánlatot tevő miért nem szeretne élni a kiszorítási lehetőségével, ha eléri a 90%-os tulajdoni arányt a vételi ajánlat zárása után
Ádámosi már pár ezer darabbal is küszöböt lépett volna lefele, amit jelenteni kell. Ilyen nem volt. A kb 12.000.000-os közkézből nyugadtan számolj le 7 milliót, ha nézel részvénykönyvet, majd rájössz miért. Az elmúlt napokban 1 misi feletti részvényforgalom volt. Az emelkedés előtti utolsó időszakot láthatjuk.
Ádámosinak februári közlemény szerint 3.3 m darab részvénye van ebből a wing megvesz 1 milliót és még így mindig marad neki 2.3 m db ha csak nem adogatott el belőle küszöbértékig. A közkéz 41% /kb.13.855.750 db/ hanem vesszük bele Ádámosi részvényeit. Ha belevesszük akkor már csak 10.500.000. És ahogy tegnap is írták Ádámosin kívül van még biztos más is aki küszöbérték környékén mozog.
A kötelező vételi ajánlatot úgy tették meg, hogy lehetőleg a legtöbb kisbefektető maradjon. Az SRV is a közkezet csökkentené, már nem vagyok benne biztos, hogy ez az elsődleges cél. Egy korlátozott méretű részvény vásárlás viszont jót tenne az árfolyamnak. Nem gondolom, hogy ezt a kötelező vételi előtt/alatt megtennék, lehet nem is lehet. Passz! Szerintem zárt körű tőkeemelésbe gondolkodnak és ha időben megvalósítják, utána lesz SRV az éves jelentés előtt, lehet egy független elemzőházi értékeléssel együtt azt követően. Szerintem a helyén lesz az árfolyam, függetlenül attól, hogy a színfalak mögé idáig nem volt betekintés és a bizonytalanság dominált, többek között bennem is. Érdemes lesz arra is figyelni, hogy a független szakértő hová teszi a kötelező vételi előtt az árfolyamértéket.
..ma beszelgettem egy autoszerelovel a preszoba, oo tudja mivel utom el az idom.. azt mondta hogy ez olyan mintha az o muhelyet jovo heten megvenné pl a Toyota....de nem tudom mi jobb nekunk,tan Laci tudja..hogy minden marad igy es lesz srv meg tokeemeles vagy elfogadjak es megveszik..azt is eltudom kepzelni hogy nem fogadjak el...mostanaban toresvonalak vannak a ner-ben...bar lehet mar leboltoltak az egeszet egy pohár bor mellett.
Le kell írnom, mert engem is nagyon irritál a VG cikke: a mai forgalom (rv-darabszám) majdnem fele (!) mitadisten 280-on cserélt gazdát. Az előző napokkal együtt ez már több százezer darab. Úgy, hogy közben 274-313 között minden szinten mozgott az árfolyam…de biztos itt a fórumon csupa alusisakos hülye van, ugye, kedves VG?
Az elmúlt időszakban 1 misi feletti részvény cserélt gazdát (most ne menjünk bele a részletekbe, de max 5 millió forgalomképes részvény van/volt - mert ugye mint ahogy a vételi ajánlat is mutatja 1 millió ismét eltűnt) Ádámosi jelentési limiten, szóval a közkéz csökkent. Jelenleg is 266 felett az árfolyam. Ennyiért ők se adják, jóval többet ér. Alatta meg miért adná bárki, ha ennyiért is megveszik tőle. Ma is zárásra beálltak a vevők, szépen el is kezdett kiállni fentebb a pakkjaival az eladó. 280-at is folyamatosan kiszedték. Aki akart, a napokban kiszállt. Valaki még gyűjtögetett volna, de érdemben már nincs mozgástér lefele. A jelentést is megemésztik lassan és ha elindul, érdemi mennyiséget venni már nehéz lesz 300 alatt. Ahogy lefele egyre több lesz a vevő, szépen halad majd felfele az árfolyam.
....jo lenne az az elfogadott srv, azzal tudnanak bevonni egy csomót...266-on mindenki jelentòs bukoban lenne...akármekkora pakja van.....max ha ráult a tavalyi 216-os vagy vmi ilyesmin is vasaroltam anno akkokra......
Én azon gondolkodtam, hogy van olyan lehet aki el fogja fogadni a 266 forintot, nagy pakkal rendelkezők és ami a csövön kifér eladja előtte felette...muszáj valami okot találni rá, hogy miért nem megy és ezek nem összeesküvés elméletek, kedves VG...ezek látható tényeken alapuló spekulációk
Laci! Te mindíg tudsz lendíteni a fórum szekerén. Írásaidon látszik a hozzáértés és a tájékozottság AKKO ügyben. Úgy szeretném ha igazad lenne. Én nem adom a kis pakkomat tutira .....
Az MNB-nek 10 munkanapja van jóváhagyni a vételi ajánlatot, hacsak nincs benne valami hiba. Sztem nem lesz, így mivel a napokban számítolt határidőbe a kezdőnap (09.10) is beleszámol, 09.23-ig bezárólag az meglesz és remélhetőleg közzé is teszik aznap, vagy utána. Utána lesz igazgatótanácsi vélemény a vételi ajánlatról egy független pénzügyi szakértő által megállapított részvényenkénti értéket is figyelembe véve, valamint a részvény volatilitását is mérlegelve. Ez a vételi ajánlatok befogadását megelőző időpontra datálódik. Majd a végén közlik, hogy a 266,15 Forintos áron mennyi részvényt zsákoltak (feltehetően 0 db. lesz). Én nagy csodát nem látok a történetben, akik a zavarosban még horgászni akarnak megteszik és felszipkázzák a bizonytalanok értékes részvényeit... Indulni fog ez a szekér és korlátozott lesz rajt a férőhely!
Akko fórum