Topiknyitó: Törölt felhasználó 2016. 11. 17. 17:24

A Trump!  

4 évig aktuális lesz a topik ))))))))

és izgalmas
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2019. 09. 05. 11:08
#1460
Trump nem bírja a fejlődést, most visszahozza a hagyományos égőket.
Még egy másik republikánus elnök, George W. Bush alatt fogadták el 2007-ben a jogszabályt, amely 2020-ra teljesen eltüntette volna az amerikai háztartásokból hagyományos villanykörtéket. Azok nem kerülhettek volna forgalomba, helyettük már csak fénycsöves világítótesteket vagy LED-eket lehetett volna használni. A rendszabály bevezetése évi 14 milliárd dollár megtakarítást jelentett volna a fogyasztóknak.
,
A szénszálasok helyébe már 2014-től halogén izzók léptek. Azok ugyan kevésbé hatékonyak, mint a legkorszerűbb fényforrások, de 2010 óta így is 6 százalékkal csökkent az amerikai háztartások áramfogyasztása.
,
Az iparág üdvözölte az elnök döntését. Szakértők viszont arra figyelmeztettek, hogy az alacsony fogyasztású fényforrásokra való teljes áttéréssel 24 nagy erőmű teljesítményét, illetve 38 millió tonna széndioxid kibocsátást lehetne kiváltani, írta a The New York 
,
Times.Trump eleve kétségbe vonta az éghajlatváltozást és tagadta annak következményeit. 
,
Döntése csak egy a sorban intézkedései közül, amelyekkel szembemegy a környezetvédelem szempontjaival. A múlt héten jelentett be széles körű tervet arra, hogy feloldják a metángáz-kibocsátással kapcsolatos korlátozásokat. Korábban azt javasolta, hogy fagyasszák be, a jövőben ne szigorítsák az autók károsanyag-kibocsátását szabályozó előírásokat.
-bubu-
-bubu- 2019. 09. 03. 09:47
Előzmény: #1458  _Macika_
#1459
Hétfő estig öt halálos áldozatról érkezett jelentés a Dorian hurrikán pusztította Bahama-szigetekről, helyi idő szerint este az amerikai Virginia államban is szükségállapotot hirdetett a kormányzó. 
Donald Trump elnököt, aki délután virginiai klubjában golfozott, a katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) óránként tájékoztatta a fejleményekről. Ron DeSantis floridai kormányzó telefonon konzultált az elnökkel.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 30. 10:09
#1458
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 29. 15:10
#1457
Engedélyezné a világ legnagyobb mérsékelt övi esőerdeje, az alaszkai Tongass Nemzeti Erdő faipari, bányászati és energetikai hasznosítását az amerikai elnök - írja a The Washington Post értesülésére hivatkozva az MTI.A lap szerint
,
DONALD TRUMP UTASÍTOTTA SONNY PERDUE MEZŐGAZDASÁGI MINISZTERT, HOGY A GAZDASÁGI HASZNOSÍTÁS ÉRDEKÉBEN OLDJA FEL A FAKIVÁGÁST TILTÓ CSAKNEM KÉT ÉVTIZEDES JOGSZABÁLYT AZ ALASZKA DÉLKELETI NYÚLVÁNYÁN ELTERÜLŐ, CSAKNEM 68 EZER NÉGYZETKILOMÉTERES TERÜLETEN.
,
A terv megvalósulása esetén a világ mérsékelt övi esőerdeinek több mint felét kitevő erdőségek védettsége szűnne meg - írta a Washington Post, amely úgy tudja, hogy az alaszkai kormányzó és Alaszka szenátora erőltette Trumpnál a védett státusz, mint fejlődést akadályozó tényező megszüntetését.A Tongass-erdőt 2001-ben helyezte védelem alá Bill Clinton akkori elnök. A fakivágási tilalom feloldásával már utódja, George W. Bush is megpróbálkozott, de őt a bíróság megakadályozta ebben.
,
A TÉRSÉG GAZDAG FENYŐBEN, CÉDRUSBAN, LAZACCAL TELI FOLYÓKBAN, LÉLEGZETELÁLLÍTÓ FJORDOKBAN, RITKA ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYFAJOKBAN
,
- írja a Washington Post, ami szerint ezen a vidéken a fakitermelés mindössze a munkahelyek 1 százalékát biztosítja, miközben a foglalkoztatás 17 százalékát a minőségi turizmus, 8 százalékát pedig a halfeldolgozás adja.Trump a legkevésbé alkalmas pillanatot választotta ki erre a lépésre, amikor az egész világ a hatalmas kiterjedésű amazonasi erdőtüzek miatt aggódik.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 29. 09:05
#1456
SeldonKuper 2019. 08. 22. 13:53
#1454
https://www.portfolio.hu/gazdasag/donald-trump-a-kivalasztott-megnyeri-a-kereskedelmi-haborut-ha-tudja.5.334983.html ;
-
Árfolyamok kereskedelmi egyenlegre gyakorolt hatás(ár)a.
Az IMF javaslata a probléma feloldására mindkét félnek szól: Amerikának, mint deficit ország, többet kéne befektetnie a munkásai képzésébe és elő kéne segítenie az öregkori megtakarításokat. E lépések tartalmazhatnának innovációra vonatkozó adóösztönzőket a K+F területeken, továbbá csökkenteni kéne a belépési korlátokat a szolgáltatói üzletágban és a szabályozott szakmában. 
-
Kína részére pedig az IMF azt tanácsolja, hogy további strukturális reformok szükségesek, hogy sikeres külső egyensúlyozás menjen végbe kereskedelmi téren, annak érdekében, hogy kezelje a privát és állami adósságnak való kitettségét. További javaslatok, hogy az állami cégeket megreformálják, és hogy további szektorokat nyissanak meg a magánszektor és a külföldi szereplők számára.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 21. 20:19
#1453
Trump újra nekiment a Fed-elnöknek
Kovács-Dobák Géza2019. augusztus 21. 20:10      
 Szerda reggel az Amerikai Egyesült Államok elnöke egy újabb Twitter-hadjárattal kezdte a napot. Újonnan szokásává vált, hogy Jerome Powellt, a Fed elnökét, hibáztassa az amerikai gazdaság esetleges lassulása miatt. Trump úgy látja, hogy a gazdaság teljesen egészséges és jól működik. Az "egyetlen probléma" a Federal Reserve, ami vissza akarja fogni az amerikai gazdasági növekedését.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 16. 07:24
#1452
https://www.portfolio.hu/gazdasag/donald-trump-megvenne-gronlandot.334533.html
Jönnének az olajfúrók, bányák tömegével
annyi volna az érintetlen tájnak
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 13. 13:27
#1451
A változtatás megkönnyítené a bányáknak, olaj- és gázcégeknek a terjeszkedést olyan helyeken, ahol védett fajok élnek. Az új rendelet nehezíti a klímaváltozás figyelembevételét a fajokra a döntéshozásnál, valamint, hogy az adott faj védelemre szorul-e vagy sem. Ezen kívül a lehető legminimálisabbra csökkentik a válságos területeknek a méretét, és gazdasági szempontokból is vizsgálni fogják, hogy mennyire értékes a terület, és a döntésnél ez is szerepet fog játszani. A módosítás még ezen a héten megjelenhet a kormány közlönyében, ami után 30 nappal érvénybe lép. https://index.hu/techtud/2019/08/12/donald_trump_veszelyeztetett_faj_torveny/
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 07. 16:33
#1450
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 09. 07:28
#1442
Trump odavan a saját környezetvédelmi politikájától.
,
Kormányzata környezetvédelmi politikáját dicsérte Donald Trump amerikai elnök a környezetvédelmi hivatal elnökével, szakembereivel és aktivistákkal tartott tanácskozáson a Fehér Házban. Trump elmondta, lehetségesnek tartja, hogy az Egyesült Államok vezesse a környezetszennyezés elleni harcot a világban és egyúttal előmozdítsa, segítse a fosszilis fűtőanyagok alkalmazását. Beszélt arról is, Egyesült Államok az első helyen áll a világban a tiszta ivóvíz biztosításában, és úgy csökkentette a levegő szennyezését és fogta vissza a káros anyagok kibocsátását, hogy közben erősítette az ipari tevékenységet és csökkentette a túlburjánzó szabályozást. "
,
Az erős gazdaság életfontosságú az egészséges környezet fenntartásához" - fogalmazott. Donald Trump több mint egy tucatnyi szabályozást törölt el és általában véve is lazított a szigorú környezetvédelmi előírásokon, lehetővé tett ingatlanfejlesztéseket természetvédelmi területeken, és 2017-ben bejelentette az Egyesült Államok kivonulását a párizsi klímavédelmi egyezményből.(MTI)
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 09. 07:17
#1441
 • 22:14 | Donald Trump jól nekiment Theresa Maynek

 • Ahogyan az várható volt, Donald Trump nem hagyta szó nélkül, hogy a hétvégén kiszivárgott: a brit nagykövet lesújtó véleménnyel van az Egyesült Államok kormányzatáról és ezt a Londonnak írt feljegyzéseiben a diplomáciai szóvirágok mellőzésével fogalmazta meg. Trump erre a Twitteren gyorsan közölte, hogy szerinte a brit miniszterelnök Theresa May rosszul kezeli a Brexitet, a nagykövetet nem ismeri, de nem szereti, viszont a királynő lenyűgözi

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek