Rider mi történt veled, hogy így kifakadtál?
"...én partnernek tekintettem a rendőröket...". A rendőrség az állam erőszak szervezete. Ők nem tekintenek sem téged, sem mást partnernek!
Most legutóbb - nekem úgy tűnt, igaz tv-ből - egy visszavágó volt a székháznál elszenvedett sérelmekért, vertek mindenkit, akit értek...
Mi lesz akkor, ha a tüntető tömeg nem csak hátrálni és menekülni fog - mint eddig tette - hanem esetleg megindul... Belegondolni is rossz!
Ennek az országnak nem erre lenne szüksége, hiszen mint Himnuszunkban is áll: ...megbűnhődte már e nép...
Mellesleg azt azért látni kell, hogy az utóbbi években a nyakunkon ülő "politikusaink" viselkedésükkel, nyilatkozataikkal erősen provokálják a társadalmat!
A kérdés az, miért teszik?
"...én partnernek tekintettem a rendőröket...". A rendőrség az állam erőszak szervezete. Ők nem tekintenek sem téged, sem mást partnernek!
Most legutóbb - nekem úgy tűnt, igaz tv-ből - egy visszavágó volt a székháznál elszenvedett sérelmekért, vertek mindenkit, akit értek...
Mi lesz akkor, ha a tüntető tömeg nem csak hátrálni és menekülni fog - mint eddig tette - hanem esetleg megindul... Belegondolni is rossz!
Ennek az országnak nem erre lenne szüksége, hiszen mint Himnuszunkban is áll: ...megbűnhődte már e nép...
Mellesleg azt azért látni kell, hogy az utóbbi években a nyakunkon ülő "politikusaink" viselkedésükkel, nyilatkozataikkal erősen provokálják a társadalmat!
A kérdés az, miért teszik?
a MÉDIA felelőssége
Az ő feladatuk lenne a politikai vadhajtások megnyírbálása, a dolgok helyükre tétele, politikai hovatartozástól függetlenül.
Magyarország lakosai történelmi okokból kifolyólag mindig is várták valakitől,
valakiktől hogy megmondják mi jó , mi a rossz, mi az érték, mi az értéktelen.
"Amit a TV, rádió bemond az az igaz"
Ilyen előzmények után egy független médiumokból álló, színvonalas , a politikai tartalmat megfelelő súlyban (kevesebb) azt helyén kezelő (hírműsorok), de azon túl értéket közvetítő (nem Pákó, nem győzike, nem túlélő showkra gondolok, ezeknek a helye is meglehet egy nagy palettán ,de sokkal szűkebb szegmens , ne róluk szóljon az élet) média HIÁNYÁBAN a mai állapotok kódolva voltak.
Nem értek egyet azzal hogy a média igényt elégít ki, azért ilyen , a média igenis
FORMÁLJA az igényeket.
és mivel a színvonal csökkentése a bulvárosodás fele kisebb az ellenállás, ezért erre halad, nem törődve a kárral amit okoz
(szellemi kútmérgezés)
Tényleg mindenkinek csak a BBC példáját tudnám ajánlani a színvonalas műsoraival
a természetfilmektől a szórakoztató műsorokon át a hírműsorokig.
Igen tudom hogy ez sokba kerül, de vajon mennyibe kerül ez a meghasonlott állapot amiben most vagyunk?
Morálisan meghasonlott minimum kétrészre szakadt ország a gazdasági csőd szélén.
ezt máshova írtam,de ide tartozik:
a kollektív alkalmatlanság sajnos fennáll.
Az az igazság ha éjjel-nappal főttsonkával ,főtttojással , friss házikenyérrel, zöldhagymával tömnének, azt is megutálnám.
Itt viszont szarral tömnek , hiába mondom hogy kösz, nem kérek belőle.
És hogy ki töm?
Az információ átadó közeg, a média.
Szidjuk a politikusokat (megérdemlik), de ne feledjük a média felelősségét.
Súlyosan átpolitizálja hétköznapjainkat.
Létezik szerintetek még egy ország a Földön, ahol ha bármely napszakban bekapcsolsz egy Tv-t, rádiót, kezedbe veszel egy újságot, dől a politikai demagógia és meg akarnak győzni valakinek a gonoszságáról valakinek az igazáról.
Szerintem az első lépés a véleményformáló értelmiség felszólítása a valós feladatukra, a független tájékoztatásra, és az aktuálpolitikai tartalom elfogadható szint alá csökkentésére.
Nívós színvonalas munkát várnék el a média minden szereplőjétől.
Ha nem tudják mi az ,akkor szereljenek fel egy nagy (sajnos nagyon nagy) lavórt a háztetejükre és figyeljék a BBC adásait.
Ha ez megvan (vagyis megtanulták) mi is az a színvonalas munka, akkor a következő lépés hogy plántálják bele az emberekbe a politikai széljárástól független nemzeti önbecsülést, hazaszeretetet.
Szeretnék egy olyan Magyarországon élni ahol ha egy piros-fehér-zöld melegítőben kimegy egy fiatal az utcára vagy kirak valaki egy nemzeti színű zászlót akkor nem a MIÉP, OV, vagy a magyarkodás jut az emberek eszébe. (ez még nagyon messze van, min. egy emberöltő)
Talán most vagyunk a gödör alján, ebben annyi a jó hogy innen csak felfele mehetünk.
Összefoglalva:
A társtettes a média .
Ha "Ő" nem ilyen lenne , amilyen akkor a belpolitika sem olyan lenne amilyen.
Ha a közvetítő közeg nem partner a színvonaltalanságban akkor lehetnek akármilyen kutyaütő politikusaink változtatniuk kell, mert közvetítő közeg hiányában nem jön át a fals üzenetük.
Várom mindenkinek a véleményét a témáról.