Topiknyitó: Portfolio 2017. 07. 08. 13:45

A magyaroknak ösztönösen megy, ami másoknak csak számítás után  

Ugrás a cikkhez
Magyarországon a számok is azt mutatják, hogy inkább a lakásvásárlás felé billen a mérleg nyelve a bérlés helyett, ha a költségeket nézzük. Nem mindegy azonban, hogy mennyi ideig tervezünk az adott ingatlanban lakni, bizonyos
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 07. 09. 05:40
#3
Azt hittem a cím alapján, hogy az ellenségeskedésről és a "cicaharcos" háborúzásról lesz szó... persze az is igaz, hogy más nemzetek "kiszámított" háborúi valós áldozatokkal (=halottakkal) járnak, a magyaroknak pedig az egymás közti "rivalizációja" csak extrém esetben szed áldozatokat.
mro 2017. 07. 08. 13:45
Előzmény: #1  portfolio
#2
Eleg rovidnek tunik ez az ido, mindent beleszamoltak, pl. vagyonszerzesi illetek, ingatlankozvetito dija (majdani eladaskor) stb.? Emellett, az ido ingyen van? Egy vasarlas es egy azt 3 evre koveto eladas sokkal tovabb tart, mint berelni valamit. Ezzel nem szamolni onamitas. Egyebkent mivel az emberek fizetese (idejenek erteke, egyszerusiteskepp) gyakran aranyban all az ingatlan berleti v beszerzesi ertekevel, a tobb napos vagy akar tobb hetes tiszta idoraforditast a vetel/eladas, esetleg hitelfolyamodas kapcsan lehet ugy szamolni, mintha plusz 1-3 evet ratenne az ember a cikk altal szamitott idore. Akkor ott van a kockazat, pl. vetelkor atvernek, vagy eladaskor gyorsan kell a penz, vagy esetleg pont a 3 ev alatt bezuhan a piac, mint 2009-ben, vagy belassul, mint 2010-12-ben. Persze lehet azt mondani, hogy emelkedhet is. Ha valakinek az a hosszu tavu celja, hogy ingatlanvagyona legyen, annak nyilvan erdemesebb venni, mert egyutt mozog a piaccal, mintha fedezeti ugyletet kotne. Persze az is igaz, hogyha megugranak az ingatlanertekek, akkor a jovobeli varhato berleti dijak is magasabbak. Aki pl. 5 ev utan kulfoldre akar koltozni, es nem spekulal rovid tavu ingatlanar-emelkedessel, vagy reszvenyekbe fektetne, annak erdemesebb berelnie, aki meg 3 ev mulva nagyobb ingatlant akar venni Magyarorszagon, de most csak kisebbre telik, annak nyilvan megeri mar most vennie.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek