... azokat a zembereket, akik négy éve folytonos hivatkozási alapot képeznek számára, akiket feltétlenül meg kell védeni a kiszolgáltatottságtól, a munkanélküliségtől, a szegénységtől.
"Ne a zemberekkel fizettessék meg!" (Szíjjártó)
És most a Fidesz ezeket a zembereket félrevezeti, becsapja, hazudik nekik.
1. Nem lesz egyszeri nagyarányú adócsökkentés, helyette kezdetben további megszorítások, válságkezelés, majd több évre elhúzódó talán-adócsökkentés.
2. Nem lesz munkahelyteremtés, sőt ehelyett az állami szférában további leépítések lesznek (bürokrácia csökkentése), az adócsökkentés elmaradása pedig nem fogja - felpörgetve a gazdaságot - a szándékolt munkahelyteremtést elősegíteni.
3. Nem lesz megmentve az egészségügy, holott ezzel kampányolnak. Nincs ugyanis mitől megmenteni.
Fidesz szóróújság szerint vissza kell állítani az egészségügy presztizsét. Mondjon valaki egy olyan időpontot, amikor a magyar egészségügynek presztizse volt az utóbbi kb.50 évben.
4. Nem lesz önkormányzati reform (ez lényegében a jelenlegi önkormányzatok és az önkormányzati képviselők számának csökkentését jelentené), mert a parlamenti választások megnyerése után az önkormányzati választásokat is meg akarja nyerni a párt, azt pedig ilyen programmal nem lehet. Olyannal lehet, hogy több pénzt az önkormányzatoknak. Ezt várja minden önkormányzat. A több pénzt viszont csak ingatlanadóból lehetne beszedni, ami ugye nem lesz.
Az újonnan megválasztott önkormányzatok fideszes delegáltjai viszont önként biztos nem mennek bele, hogy a parlament csökkentse az önkormányzatok létszámát, hiszen az alapvetően egzisztenciális kérdés és így egyébként sem fér össze a 10 év alatt 1M munkahely megteremtésével.
Lehetne sorolni, de egy a lényeg: a Fidesz hazudik. Csak ezt sokan még nem látják.
Amit csináltak Szegeden az minősíthetetlen!
Ebben egyetértünk!
Csak egy dolog vígasztal a dologban (ahogy a seregbe n régen mondták!): "egy nappal megint közelebb kerültünk a végéhez!" :-)
Viszont amerre én jártam, ott garantáltan nem, ott le sem rakták. Nyilván lehetnek, olyan szakaszok, amire nem volt rálátásom, de a Boldogasszony sgt. általam ismert szakaszán, nem szedték fel a már lerakott sineket, volt szakasz, ahol lerakták, és ottmaradt, és volt szakasz, ahol le sem rakták, nem is tudták volna, mert a beton alapzat sem került le, nyilván a fagyok miatt.
A Kossuth Lajos sgt-on hasonlóan, amit leraktak, az ott maradt, amit nem, azzal már csak márciusban bajmolódtak. Meg még bajmolódnak most is.
fretek ha tisztán logikai úton nézzük, akkor sem kell a három közül egynek hamisnak lennie...
mert ugye
1. nem mindent nyert a fidesz; lehet, hogy sokat nyert de nem mindent
2. nem minden önkormányzatnál landol eu pénz
de nem is várok tisztakezet (ezt nem is tudom ellenőrizni) csak sokkal tisztábbat mint eddig
nagyságrenddel tisztábbat és ez ellenőrizhető
mert azt, hogy mi mennyibe kerül(t) és az műszakilag indokolható-e azt lehet ellenőrizni
tokos, egyrészt az infrastruktúra fejlesztések alapvetően helyi szinten dőlnek el, másrészt szerintem ez EU-s alapelv. de abban igazad van, hogy ezt igazolnom illik. de azért megpróbálom előszőr forrásmegjelölés nélkül: szerintem gyakorlatilag nincs olyan pályázat, ahol a pályázó az állam vagy a kormány (legalábbis ilyet még nem láttam). vedd úgy, hogy visszadobtam a labdát, de szerintem könnyű a helyzeted: elég ugyebár egy projektet említened.
Szerintem nem kész, az új körforgalomnál sem, a Széchenyi téren meg még hozzá sem nyúltak, bár lehet, hogy azt nem is akarják piszkálni, majd meglátjuk.
Csupán azt vitattam,hogy félévig nem csináltak semmit! :-)
Azt,hogy felszedték,mint a villám,hogy nagy a rumli és hogy még ma sem jár a villamos , nem vitattam!
Na erre válaszolok, nem az előző kérdésedre, mert történetesen szegedi vagyok.
Nem emlékszem pontosan mikor szedték fel a sineket, tény, egyik pénteken még tudtam közlekedni, a következő hétfőn nem. Kb fél éve volt.
Néhány tény:
1. a sineken jelenleg sem jár villamos.
2. A Boldogasszony sugárúton kb. 3 hete még rakták le a sineket, a gyerkőcök ott járnak iskolába, láttam, amint elmentem mellette.
3. A Kossuth Lajos sgt. és a nagy körút sarkán még a legutóbb, mikor arra jártam, akkor sem volt kész a sínpálya.
4. A Kossuth Lajos sgt. jelenleg is el van zárva az átmenő forgalom elől, korlátozottan helyiek ráhajtanak, kb. egyik utcától a másikig, aztán vagy túléli a futómű, vagy nem...
Nekem elég sokba került amúgy a projekt, olyan kátyúk voltak a felújításoknál, mint már rég láttam, az egyik lengőkar oda is lett.
Persze némileg túloztam, mikor azt írtam, hogy rá se szartak fél évig, de azért nem nagyon, ez egy káosz, amit csináltak, főképp úgy, hogy az elmúlt kb. fél évben, mikor effektíven dolgoztak rajta, garantáltan nem volt több 2 hónapnál, a többiben várták, hogy kitavaszodjon.
Egyetlen dolog, amit szerintem a lehetőségekhez képest profin megcsináltak, az a forgalom átszervezése volt. Ezért elismerésem.
nézd malév, annyira még én is vagyok tájékozott, hogy tudjam, a fővárosi önkormányzat is önkormányzat. de ha elfogadjuk azt a tételt, hogy az eu pénzek az önkormányzatoknál landolnak és az ilyen ajándék pénzek egy részét szokás visszaosztani, továbbá, hogy a fidesz tarolt a 2006. évi önkormányzati választásokon, akkor struccpolitika tisztakezűséget várni a fiúktól. a három fenti állítás közül legalább egynek hamisnak kell lennie ahhoz, hogy megcáfolj
Hát,biztos,ha Te mondod!
De akkor nyilván több Szeged van M.o.-on...
Már csak azért, mert decemberben már lent voltak a felújított pályatestek... (tehát az,hogy cdak vártak az nem jött be!)
Az,hogy a melót elbaltázták ill. hogy nem vette át a megrendelő a munkát,egy másik kérdés! :-)
Az autópálya beruházás mentén bagóért vették a szegény "zemberek" a mixerből a betont.
Ezzel aktívan hozzájárultak,hogy rosszabbul éljünk,mint előtte! :-)
Szeged, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Pécs (a legutóbbi időkig legalábbis), Szolnok mind szoci nagyváros...
Hogy Szegeden mi a helyzet?
Hihetetlen nagy hévvel kezdtek neki egy baromi nagy projektnek. A külső körúton villamost akarnak végigvezetni, és ezzel egyidőben felújították a Kossuth Lajos sgt-n a pályát. Szerintem a kutyának sem hiányzott, de állítólag jó pénzzel támogatja az EU...
A nagy hév azt jelentette, hogy tavaly ősszel felszedték a síneket egy hétvége alatt, az egész vonalon (!!!). Majd mivel jött a tél, fél évre leálltak a munkával, és még azóta sem sikerült visszatenni.
Ez az egész ügy annyira sürgős volt, hogy nem lehetett megvárni vele az M43-as átadását, ami az év második felében várható, így kb. lehet fogalmad róla, hogy mi történt a városban, ahol lezárták az egyik legforgalmasabb sugárutat, amit amúgy a románia felé haladó forgalom is elsődlegesen használ...
Az indok az volt, hogy rendkívül fontos még a pénzt jó gyorsan elkölteni.
Vajon miért volt olyan rendkívül fontos elkölteni ezt a pézt még az önkormányzati választások előtt???
A Fidesz programja
"Ne a zemberekkel fizettessék meg!" (Szíjjártó)
És most a Fidesz ezeket a zembereket félrevezeti, becsapja, hazudik nekik.
1. Nem lesz egyszeri nagyarányú adócsökkentés, helyette kezdetben további megszorítások, válságkezelés, majd több évre elhúzódó talán-adócsökkentés.
2. Nem lesz munkahelyteremtés, sőt ehelyett az állami szférában további leépítések lesznek (bürokrácia csökkentése), az adócsökkentés elmaradása pedig nem fogja - felpörgetve a gazdaságot - a szándékolt munkahelyteremtést elősegíteni.
3. Nem lesz megmentve az egészségügy, holott ezzel kampányolnak. Nincs ugyanis mitől megmenteni.
Fidesz szóróújság szerint vissza kell állítani az egészségügy presztizsét. Mondjon valaki egy olyan időpontot, amikor a magyar egészségügynek presztizse volt az utóbbi kb.50 évben.
4. Nem lesz önkormányzati reform (ez lényegében a jelenlegi önkormányzatok és az önkormányzati képviselők számának csökkentését jelentené), mert a parlamenti választások megnyerése után az önkormányzati választásokat is meg akarja nyerni a párt, azt pedig ilyen programmal nem lehet. Olyannal lehet, hogy több pénzt az önkormányzatoknak. Ezt várja minden önkormányzat. A több pénzt viszont csak ingatlanadóból lehetne beszedni, ami ugye nem lesz.
Az újonnan megválasztott önkormányzatok fideszes delegáltjai viszont önként biztos nem mennek bele, hogy a parlament csökkentse az önkormányzatok létszámát, hiszen az alapvetően egzisztenciális kérdés és így egyébként sem fér össze a 10 év alatt 1M munkahely megteremtésével.
Lehetne sorolni, de egy a lényeg: a Fidesz hazudik. Csak ezt sokan még nem látják.