liberalis

Regisztráció: 2009-06-24 15:18

Hozzászólások száma: 695

Utolsó hozzászólás: 2010-04-10 17:28


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Repülőszerencsétlenségben meghalt Lech Kaczynski lengyel elnök 2010. 04. 10. 17:28
#15
Hát lengyel barátaink szvsz többségében már a pokolba kívánták az elnöküket.
Meg is érkezett.
Mi lesz veled MDF? 2010. 04. 10. 17:25
Magyarország/"1000éve keresztény"/

És hogy lett az? Úgy, hogy leverték az igazmagyarokat.

Mellesleg ez a kereszténység is egyre büdösebb. Jobb abból kimaradni.
Mi lesz veled világ? 2010. 04. 10. 17:21
Jut eszembe... nem kéne lemondania?
Csak úgy kérdezem...
Mi lesz veled világ? 2010. 04. 10. 17:20
Pedofil papnak falazott a pápa

Bár a Vatikán makacsul ragaszkodik álláspontjához, miszerint XVI. Benedek pápa bíborosként nem hátráltatta a pedofíliával vádolt papok elleni eljárásokat, egy most előkerült levélből kiderül: Ratzingernek fontosabb volt "az egyház érdeke", mint a gyermekeket molesztáló Stephen Kiesle elbocsátása a papi szolgálatból.

Stephen Kiesle tiszteletes Kaliforniában, az oaklandi püspökségben teljesített szolgálatot. 1978-ban három év próbaidőre bocsátották, mert két fiút megkötözött, majd fajtalankodott velük. 1981-ben az oaklandi püspökség - a pap kezdeményezésére - Kiesle elbocsátását indítványozta a Ratzinger vezette Hittani Kongregációnál. A Kongregáció később, 2001-ben - a De delictis gravioribus című belső utasítás alapján - minden szexuális vétséggel kapcsolatos ügyet magához vont.
"Az egyetemes egyház érdekei"

Ratzinger azonban nem értett egyet a molesztáló pap elbocsátásával. Mint az AP hírügynökséghez eljutott, 1985-ös keltezésű levelében írja, ez a lépés nagyon komolyan megfontolandó, mert súlyos következményekkel járhat. A későbbi pápa egyben arra kérte a püspököt, hogy adjanak meg a papnak minden atyai segítséget.

A bíboros azt is írta, hogy a döntés előtt számításba kell venni "az egyetemes egyház érdekeit" és azt, hogy a pap elbocsátása milyen hullámokat vetne a közösségben, valamint megemlíti Kiesle fiatal korát (38 éves volt ekkor). A kaliforniai elöljárók még legalább három alkalommal sürgették a molesztáló pap felmentését Ratzingernél. Kiesle közben visszatért a pinole-i St. Joseph-templomba, ahol főleg fiatalokkal foglalkozott.

A papi szolgálatból végül 1987-ben fosztották meg, de arról nincs feljegyzés, hogy pontosan mikor, hol és miért, sem arról, hogy a döntéshez köze volt-e Ratzingernek.

Stephen Kiesle-t 2004-ben hat év börtönre ítélték , miután bevallotta, hogy 1995-ben molesztált egy kislányt. Jelenleg a kaliforniai szexuális bűnözők listáján tartják nyilván.

A Vatikán első reakciói szerint a híradások eltorzítják a tényeket. Azt azonban elismerték, hogy a latin nyelvű levélen valóban Ratzinger bíboros aláírása látható."

Hát ez meglehetősen kellemetlen. Ej de kellemetlen!
Ejnye-bejnye pápapabácsi...
Mi lesz veled Magyarország? 2010. 04. 09. 21:20
Szerintem lépjünk valami vidámabbat. Én pl. ilyen országban szeretnék élni. Orbántól ezt várom:

"Sörért sztrájkolnak a Carlsbergnél

Sztrájkolni kezdtek a világ negyedik legnagyobb sörgyárának dolgozói, miután a Carlsberg vezetése április elsejétől az ebédidőre korlátozta a sörfogyasztást a raktárakban.

Több száz raktári dolgozó és autóvezető csatlakozott a megmozduláshoz, melynek keretében az ellen tiltakoztak, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben elsejétől csak ebédidőben lehet sört fogyasztani.

A vállalat vezetése a hónap elején úgy döntött, hogy korlátozza a raktári dolgozók munkaidőben történő sörfogyasztását.

Jens Bekke, a vállalat szóvivője elmondta: "Korábban sör, víz és üdítőital is volt az üzem területén több helyen is elhelyezett hűtőszekrényekben, de a hónap elejétől sört már csak a büfében, ebédidőben lehet fogyasztani."

A szállítással foglalkozó munkavállalókra vonatkozóan továbbra is érvényben marad a korábbi szabály, mely szerint naponta három kissört fogyaszthatnak, ezt a jogot követelik maguknak a raktári dolgozók is.

Szerdán 800-an kezdték a sztrájkot, tegnap 250 fő még mindig nem vette fel a munkát, majd a munkaadó és a szakszervezet tárgyalásokat kezdeményezett.

A sörszállítás tegnapra szinte teljesen megbénult, de a szóvivő azt reméli, hogy a sztrájk pénzügyi hatása ettől sokkal jelentéktelenebb lesz."
"Nem lesz itt kérem semmi izgalom" 2010. 04. 09. 11:42
#2
\"Az ilyen napokon különösen bánjuk, hogy a pályaválasztás idején nem inkább hidroplán-pilóta tanfolyamra jelentkeztünk, és most nem külföldi turistákat fuvarozunk az egyik kis karibi szigetről a másik kis karibi szigetre. \"

Zsolti, még nem késő! :))

Hagyd a lét a francba, irány a bennszülött csajok!
A Fidesz kétharmadának örülne leginkább a piac (JP Morgan) 2010. 04. 08. 23:17
"Remélem meglesz,mert az országnak az lenne a jó. De hogy az a Fidesz-nek jó lenne e abban nem vagyok biztos."

Szerintem meg a Fidesznek jó, az országnak tragédia.
Jobbik topik 2010. 04. 08. 20:57
Ez valami rosszul becopyzott idézet valahonnan?
Jobbik topik 2010. 04. 08. 20:56
...bezzeg a kurucinfo...
Újabb kutatás érkezett: bukni fog az MDF? 2010. 04. 08. 20:51
#8
Szerintem a szoci szavazók valóban agymosottak. Persze ha belegondolok, hogy a fidesz-jobbik szavazókon meg lobotómiát végeztek.. nos, hát ahogy szok mondani, vakok közt félszemű a király...:)
A Fidesz kétharmadának örülne leginkább a piac (JP Morgan) 2010. 04. 08. 20:47
Mit tesz majd legelőször is a 2/3-ad birtokában a Fidesz?
Elveszi az ellenzéktől azt a fegyvert, amelyet ő maga előszeretettel használt a kormánnyal és a kormányzópárttal szemben, ha máshogy nem tudta akaratát keresztülvinni: módosítja a népszavazási törvényt.
Mert jól tudja, ha komoly reformokba kezd, azt ez az eltunyult, minden segítséget az államtól váró nép nem fogja jó szemmel nézni és az első komolyabb intézkedésnél nemhogy a 2/3-ad, de az 50%-a sem lesz meg. Márpedig kénytelen lesz egy-két nemszeretem lépést is megtenni. És akkor az ellenzék nagy eséllyel maga is urnákhoz tudná vinni a népet. Ezt azonban minden eszközzel meg kell, hogy akadályozza a Fidesz. Mert a népakarat a 2/3-ot is annullálja. Ezt azonban nem engedhetik meg. Éppen ezért olyan átalakítást fognak véghez vinni a törvényen, amely szinte lehetetlenné teszi majd népszavazás kiírását azokban az ügyekben, amelyeket a Fidesz fontosnak talál.

Ezért nem szabad a Fideszt 2/3-ados győzelemhez segíteni.
A Fidesz kétharmadának örülne leginkább a piac (JP Morgan) 2010. 04. 08. 20:39
"Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort, aludjon egy-két éjszakát és döntse el magában, ha mindenki csak ugyanazt tudja mondani, amit az elmúlt években mindig mondott, és nem jut el odáig, hogy na, a franc egye meg, lehet, hogy mást kell mondani, mint amit mondtam öt éven keresztül, mert láthatólag soha nem tudtunk megállapodni egymással. Mert ha mind a 190 ugyanazokat a mondatokat mondja, mint amit az elmúlt években mondott, akkor ugyanúgy nem fog történni semmi, mert ugyanúgy nem tudunk megállapodni. Bassza meg, ugyan nem értek egyet, de elengedem először. Csinálják!

Máskor meg azt, másik engedje el, hogy hadd csinálhassa. Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk. És ehhez képest az első hónapoknak a dolga, a kiigazítás dolga, az csak szimpla kényszer. Be kell valljam. Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk befolyásolni, hogy mi történik, vagy rá fog omlani, a francba. A megoldás biztosan nem tökéletes, igazatok van. Biztosan nem. Csak nem tudunk jobbat. Olyat, amiben meg tudunk állapodni a szakma nagy részével, akivel el tudjuk fogadtatni a piacokkal, el tudjuk fogadtatni a koalíciós partnerrel, és nálunk, akik ezt egy páran a tetején csinálják a Bélától a Veres Janiig, Kiss Pétertől az Ildikóig, Szekeres Imrétől a Hillerig, meg mondjuk velem, nagyjából elhisszük, hogy körülbelül jó. Mert ezeknek el kell hinni. Egyedül külön-külön tudunk mást is, csak nem külön-külön vagyunk, hanem ott ülünk tizenegy néhányan az asztal körül és el kell fogadni. Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. "

Ez az öszödi beszéd lényege.
A Fidesz kétharmadának örülne leginkább a piac (JP Morgan) 2010. 04. 07. 18:24
#6
Hát az biztos, hogy nem én vagyok a piac...
Jobbik ellen topik! 2010. 04. 06. 22:38
#37
"...nekik van egydül programjuk arra, hogy a dolgozó magyar ember meg tudjon él ni..."

Aha.
És egész pontosan mi is ez?
Mtelekom 2010. 04. 06. 12:18
"Ennek megfelelően a megkérdezettek leginkább kedvelt részvénye a defenzívebbnek tartott
Magyar Telekom
. A papírok ezúttal hét alapkezelőnél kapták meg a leginkább kedvelt megjelölést, melyben vélhetően nagy szerepe van a hosszú állampapírpiaci hozamszintek csökkenésének és az osztalék közelgő kifizetésének. A többiek ennél kevesebb, bár az egy hónappal ezelőtti meglepően alacsony említéseknél többet tudtak begyűjteni"
MOLly tulajok topikja 2010. 04. 06. 10:41
Rába kiakadt +10%
Mtelekom 2010. 04. 06. 09:32
Csipegetik ugyan, de valakik pakolják alá folyton.
Mtelekom 2010. 04. 06. 09:29
Akit érdekel, most a vételi oldalon 18-nál áll benn100k
Jobbik ellen topik! 2010. 04. 05. 20:50
#16
Barom.
A Fidesz programja 2010. 04. 05. 20:49
"...liberális elvek mely területeken..."

friss hírek További hírek