Topiknyitó: Portfolio 2017. 04. 05. 17:05

A CEU szerint Magyarország nem demokratikus jogállam  

Ugrás a cikkhez
A nemzeti felsõoktatásról szóló törvénymódosítás alkotmányellenessége mellett érvelõ memorandumot küld Magyarország köztársasági elnökének a CEU. A Közép-európai Egyetem (CEU) a mai napon a nemzeti felsõoktatásról
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ts3 2017. 04. 06. 10:42
"Civil ruhás rendőrök voltak azok a férfiak, akik a Parlamentet védő rendőrsorfal előtt álltak, és feltartóztatták a CEU-párti tüntetőket kedden este. Ez derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság válaszából, amit megkeresésünkre küldtek. Szó szerint idézzük a közleményüket: a rendezvény biztosítási feladatait egyen- és polgári ruhás rendőri állomány hajtotta végre. Az Ön által hivatkozott felvételen az utóbbi állomány látható. A rendőrség a biztosítási feladatait jog- és szakszerűen, a szükségesség és arányosság követelményének megfelelően hajtotta végre.Azonosító nem volt rajtuk. Amikor ezt valaki szóvá tette, az egyik rendőr azt válaszolta, hogy „leszakították már”. "
signal2
signal2 2017. 04. 06. 10:36
Csaba László:link Jó reggelt, Viktor!
Alilou3 2017. 04. 06. 10:17
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
".....A CEU sikeres és magas presztízsű amerikai-magyar intézmény, és immár 26 éve fontos eleme az amerikai-magyar kapcsolatoknak. Az Egyesült Államok a továbbiakban is szót fog emelni a CEU függetlenségéért és háborítatlan magyarországi működéséért.” Aki tud olvasni még diplomata nyelven és nem Szijjártó útszéli stílusához szokott a füle, az ebből a közleményből nagyon súlyos elmarasztalást, a CEU melletti egyértelmű állásfoglalást és a Magyarországgal szembeni fellépést olvashatja ki. Csak buta emberek nem ijednek meg egy ilyen hangú közleménytől...."
_Sigorszky
_Sigorszky 2017. 04. 06. 09:05
Előzmény: #36  loliense
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket."Aggyisten kolléga!Olyan szép ez, olyan népnemzeti-keresztény, lyobódali szemellenzősség.Hofi jut eszembe: " Gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra..." Hát valahogy így kell élni, bele a világba, gondolkodás nélkül, a rendszer híveként...
loliense 2017. 04. 06. 08:27
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
pedig mindent megtett az életében hölgy,hogy jó pártkatonaasszonykéntként éljen (sokáig)! vajon kinek akart megfeleni a "7 gyermekkel,egyházi iskola,vallásosság,mindig is fideszesség" stb.???-mert mint kiderült a CEU nem kompatibilis a vezénylőtábornokelvtársék népnemzetiesen korrupt,antidemokratikus és populista filozófiá-lyukkal aztán tegnap vette észre a ,hogy ő tulajdonképpen egy világszinvonalú,nyugatiasan szabadelvű külföldi intézménynél a CEU-nál teljesedett ki,- megbecsülésben dolgozott,munkáját a siker járta át és kiegyensúlyozottan,boldogan élt családjával (eddig)???
Törölt felhasználó 2017. 04. 06. 07:57
Előzmény: #31  -bubu-
és most, hogy felébredt abba kellenehagyni az önsajnáltatást, és be kellene állni az ellenállasi mozgalomba, mert most van csak igazán szüksége reá a hazájának. Ha már annyira első osztályú hazafi akart lenni.
Törölt felhasználó 2017. 04. 06. 07:54
Előzmény: #20  SREd
Arra nem gondolsz hogy 40 éve dolgozik az illető aki a sorokat írta? Nem kell 40 évet a CEU-nál töltsőn, hanem a 40 év tapasztalatát, tudását említette! Egy ház építésénél sem a helyszínen égetik a téglákat!
Törölt felhasználó 2017. 04. 06. 07:54
Előzmény: #32  Alilou3
origo?pffffhabony művek
Alilou3 2017. 04. 06. 07:51
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Sorosék 1991-ben az Egyesült Államokban - pontosabban New York államban - regisztrálták a CEU-t, ezért is az angol elnevezés. Csakhogy ez nem egy valódi intézmény, nincsenek se oktatói, se hallgatói, hiszen kézzel foghatóan nem is létezik, még konkrét címe sincs. A CEU ugyanis mindösszesen kvázi egy képzési program, egy felsőoktatási koncepció, ha úgy tetszik, egy darab papír, amelyet történetesen az USA-ban akkreditáltak. Ezek szerint a kormány tagok akik itt diplomáztak nincs is diplomájuk : RE: kovác zoltán Hélink
-bubu-
-bubu- 2017. 04. 06. 07:46
gondolom eddig az M1 ről tájékozódott :) ideje volt felébredni tényleg
Törölt felhasználó 2017. 04. 06. 07:43
hát igen.. ezt is lehet mondani egyébként ő az , sred megint égéslink
Törölt felhasználó 2017. 04. 06. 07:40
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan.Egészen 2017 április 4-ig." Jó sokáig sikerült függetlenítenie magát a valóságtól.
ts3 2017. 04. 06. 07:29
Előzmény: #25  SREd
A hét gyermekes családanyának több tiszteletet is adhatnál mikor épp a megélhetését próbálja a kis csencses csuti tönker tenni, pusztán beteges politikai g.cizés miatt.
Vazsmegyei 2017. 04. 06. 00:59
Előzmény: törölt hozzászólás
Én is a hozzáállásról írtam, de azt meg te nem értetted. Ennyi!
-pny 2017. 04. 06. 00:48
Törölt hozzászólás
SREd 2017. 04. 06. 00:44
Egyrészt a Csíki sör gyártójának állítása szerint a sörének a receptje/hagyománya 1540-ig nyúlik vissza és nincs okom kételkedni benne, én nem vagyok sörszakértő, csak megkóstoltam, másrészt nem a CEU-ról írtam, hogy pátosz-retorika, hanem annak a hétgyermekes, nemzeti-keresztény családnak a történetéről, akik közül valamelyik szülőnek 40 éves, nagy és pótolhatatlan álma a CEU-hoz kötődik, és most a CEU piszkálása miatt sokévesen, a nyugdíjhoz közeledve is teljesen szembefordul a saját nemzeti-keresztény értékrendjével és új, sokkal ígéretesebb életet akar kezdeni külföldön - hogy még egy nehezen hihető, túlságosan inkonzisztens dolgot mondjak a sztoriból :) A sztori szerzőjének nem tanították meg gyermekkorában, hogy hazudozással nem lehet messze jutni? Pedig számos és számtalan ilyent költenek a libsik, és próbálják csöppentett igazságként beállítani valamilyen cél érdekében, de valójában inkább hátrányukra.
-pny 2017. 04. 06. 00:43
Törölt hozzászólás
Vazsmegyei 2017. 04. 06. 00:42
Szerintem meg az a csodálatos hogy a két dolgot a sört és a CEUt képes vagy a kettős mércéhez hasonlítani. Az egyik egy ital a másik egy intézmény. Nem egy napon említendők szerintem.
-pny 2017. 04. 05. 23:58
Törölt hozzászólás
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 04. 05. 23:57
Előzmény: #20  SREd
Te nem bírod felfogni, hogy a 40 év álma sok mindenre utalhat. Semmi nem implikálja, hogy 40 éve működne a CEU. Kinézetre 40 éve dolgozik (na jó, ennél azért fiatalabb, utánanéztem, csak úgy néz ki...) nem tudom, konkrétan mira utal a 40 év, talán akkor akart 9 évesen először klímakutató lenni. Konkrétan mi az, ami IMPLIKÁLJA, hogy úgy értette, hogy 40 éves a CEU? Szerintem nincs benne ilyen mondat, csak belelátod.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek