Semmi szükség a nagy állami projektekre, ahol amúgy is jelentős a korrupciós kockázat, és a történelmi példák alapján szinte mindig komoly költségtúllépések történnek - írja Zsiday Viktor legfrissebb blogbejegyzésében az olimpiai pályázat...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=244512
Ezt a fórumot csak kevesen olvassák. De itt is megy a melléduma. A többség csak a villany/gáz számlát látja, és hogy a narancsosok mennyit spóroltak nekik (nem véletlen a szín). Arról fogalmuk sincs, hogy a világpiaci árakkal sokkal jobban is járhattak volna.
Az LMP kérdése úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a jelenleg üzemelő atomerőművi blokkok kapacitásánál nagyobb összesített áramtermelő kapacitással Magyarországon atomerőművek ne legyenek üzembe helyezhetőek?"
Engem meg lehet győzni arról, hogy szükség van nagyobb atomerőművi kapacitásra, de arról nem, hogy az orosz befolyást a jelenleginél is nagyobbra növeljék.
De ha az orosz befolyás csökkentésének az az ára, hogy egyáltalán ne nőjön az atomerőművek kapacitása, akkor azt is el tudom fogadni.
Az MSZP-SZDSZ 8 éve alatt is volt változás a gáz világpiaci árába. Ebből a lakosság inkább csak az emelkedést észlelte.
Kérdeztem tőled, hogy egy megtervezett és építészetileg is elkezdett majd a FIDESZ által leállított metró építkezést az MSZP-SZDSZ miért nem tudott befejezni 8 év alatt?
"A rezsi számlákon meg ott van alul hogy mennyivel kell kevesebbet fizhetni, mint rendesen.
Ilyen hideg tél után...gondoljátok el, mennyi családnak segített a Fidesz ? rengetegnek.
Nekem többen elmondták hogy igen jól jött ez a megtakarítás, hogy kevesebbett kellett feladni a postán."
Ez akkor lenne érdekes, ha rajta lenne az is, mennyivel csökkent a gáz világpiaci ára. Lehet meglepetés érne.
Igen, és egy ilyen kemény tél után nyugodtan beígérhet a túlképzett híveinek előre egy forró nyarat is. Ha bejön, pont annyi köze lesz hozzá a kormánynak, mint a rezsi csökkenéséhez, de a rezsicsökkentés beszopói ezt be fogják szopni.
De hogy te is beszoptad, aki írástudó vagy.....
Régen , emlékszem azért szerették Orbánt mert olyan közvetlen volt az emberekkel..
mindenkihez odament..beszélgetett velük..
egyszerű emberekkel is szóba elegyedett, sokak számára lehet akkor vált szimpatikussá.
Lehet hogy addig nem is kedvelték...de amikor egykét szót vált vele az ember már más a helyzet.
Szerintem a Fideszt mondjuk vidéken megverni most nem lehet, óriási a támogatottsága.
A rezsi számlákon meg ott van alul hogy mennyivel kell kevesebbet fizhetni, mint rendesen.
Ilyen hideg tél után...gondoljátok el, mennyi családnak segített a Fidesz ? rengetegnek.
Nekem többen elmondták hogy igen jól jött ez a megtakarítás, hogy kevesebbett kellett feladni a postán.
A budapesti olimpia sorsára jut Paks 2?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=244512