Topikgazda: bpmcwap 2005. 05. 05. 09:46

A borravalót is megadóztatná a kormány  

Ugrás a cikkhez
A kormány a tegnapi ülésén elfogadta a száz lépés politikájával kapcsolatban hétfőn ismertetett, a foglalkoztatást érintő intézkedések végrehajtási menetrendjét. A fő cél a munkaerőpiac kifehérítése, kiemelt hangsúlyt kap az építőipar, a vendéglátás és az idegenforgalom. A kormány javaslata szerint a vendéglátásra vonatkozó jogszabály tegye kötelezővé a 0 és 15 % közötti borravaló feltüntetését a számlán, mert a felszolgálásban részt vevők jövedelmét kiegészítő borravaló a személyi jövedelemadó alapját képezi - érvelt a miniszterelnök a tegnapi kormányszóvivői sajtótájékoztatón a Napi Gazdaság beszámolója szerint.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=53786
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 05. 12:39
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
a levegővételi adó mellé én az államra és a politikusokra engedményezem ingyen és bérmentve azt is, ami a másik végemen jön ki...
Törölt felhasználó 2005. 05. 05. 12:07
Köztudomású, hogy a kormány arra vet ki adót, amire akar.
És az vesse rájuk az első követ, aki.....aki elég erős és pontosan céloz.
A levegővételi adónál azért fixálni kéne, hogy nettó vagy bruttó, mert ugye van belégzés és kilégzés.
opposition2002 2005. 05. 05. 12:05
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Hogy is mondja a Bikini ?
"Messze szálltak a szép mesék,
mint a szappan buborék
A zsebedből mindig csak kivesznek
Unod már, hogy hülyének néznek
Nem lesz ennek jó vége, nem ám
Közeleg a hó vége,
Nem lesz, nem lesz jó vége !"
Törölt felhasználó 2005. 05. 05. 11:41
Előzmény: #9  bpmcwap
kérdésedre a válasz:
HÜLYÉK IS, ÉS POFÁTLANUL HÜLYÉNEK IS NÉZNEK!!!!!
allergia 2005. 05. 05. 11:19
Előzmény: #14  zborde
Nem akarok politizálni, de egyre inkább az az érzésem, hogy rosszul lett publikálva a 100 lépés. A helyes szlogen: "100 HOSSZÚLÉPÉS". (cr: PKL). A hülyeség meg akkor jön belőlük, amikor kimennek budira....
zborde
zborde 2005. 05. 05. 11:15
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Én jó ötletenek tartom, rövidtávon ez 5-10% áremelés :-( , hosszútávon remélhetőleg a borravaló eltünését jelentheti :-) .

Viszont amit BP írt a pararól azt tartom igazán felháborítónak. És sajnos egyet kell vele értenem.
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 05. 11:13
Előzmény: #11  matgab
ajándék után nem hogy kellene hanem sajnos KELL is!!! aszem 3 vagy 5%ot...
Törölt felhasználó 2005. 05. 05. 11:05
Előzmény: #9  bpmcwap
De, hogy merik azt feltetelzni rolam, -- de ugyanigy barkirol is --, hogy en barhol, ahol egy asztalnal ulok, iszom, eszem, szamlafizeteskor melyebbre belenyulok a zsebembe, hogy meg borravalot is fizessek. Viszont, most ezt meg rameroltetik, hogy fizessek borravalot, vagy nyeljek le egy azonnali 5-15 %-os aremelest, egy olyan teren, amit minden nap is csinalhatok.
Gyereke k ; alapitsunk allamot, es akor majd lesz jo let(unk). Erre is csak ezt tudom mondani.
matgab 2005. 05. 05. 11:02
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
A karácsonyi ajándék után nem adót hanem illetékte kellene fizetni, te kis buta...:))
Törölt felhasználó 2005. 05. 05. 10:54
vajon a zsebpénz és a karácsonyi ajándék mikor lesz adóköteles?
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 05. 10:48
Előzmény: #8  Tbarna
Sajna nem csak a vendéglátásban van ilyen kizsákmányolás...de én már megint egy másik oldalról probálnék rávilágitani, ami szvsz fontosabb és célravezetőbb... a MIÉRT?Mindennek van valami oka!!!Ha tudod az okát és azon probálsz változtatni akkor sikeresebb és eredményesebb lépéseket tudsz eszközölni bármiről is legyen szó... Én csak egy dologra szeretnék választkapni... ezek az agyoniskolázott komunistákból hirtelen demokratáká, meg tudomis én mikké vált politikusok tényleg valóban ilyen sötétek vagy minket néznek ennyire pofátlanul hujének???? ezt ép ésszel figyelni sem lehet nem hogy átélni...
Tbarna 2005. 05. 05. 10:38
Előzmény: #6  bpmcwap
A vendéglátásban sajnos teljesen elterjedt az módszer, hogy a pincér a szerencsétlen, a borravalóért dolgozik. Bevett szokás, hogy a tulaj bejelenti egy minimális bérrel, de persze azt sem fizeti, a pincérrel meg közli, hogy a borravaló a jövedelme. (mert hogy különben úgyis ellopná). Azért ez sincs teljesen rendben. Itt bizony sokan lopnak, és megint csak a kicsiken csattan. Másrészről, ha már ezt megakarod szüntetni, akkor azért valamit mégiscsak tenni kell.
Nem olyan nagy hülyeség ez. Meglátjuk mi lesz belőle.
Törölt felhasználó 2005. 05. 05. 10:35
Előzmény: #6  bpmcwap
ezzel maximálisan egyet kell értenem!
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 05. 10:24
Előzmény: #3  zborde
Igazándiból illik adni,de én sem mindig szoktam adni,csak ha valoban ugy szolgált ki ahogy kell és az étel is olyan volt.Bevallom ujabban nem szeretek más és más étterembe járni,mert elég rosszak a tapasztalataim,megva nnak a törzshelyeink, igy tudom hogy jó minőségü alapanyagokból frissen készült ételt hoznak elém nem valami fagyasztott izét, vagy a tegnapi huslevesből maradt hust ránják ki esetleg a bécsiszeletemhez.... Vagy nem fogok találni kisujat a tányéromban...:))
GY Fnek javaslom olvassa el azt a kis sárga könyvet a cime valami olyasmi hogy illik tudni mi illik... na abbol merithet még jópár hasonló ötletet... Istenem, emberek még eljárnak szavazni...???
.
Hál apénz:
Nos töredelmesen bevallom ifju suhanc koromban dolgoztam eüben... Nőgyogyon voltam mütőben,műtőssegéd.. .:) Ne röhögjetek...!!!Szov al a fizum tulórákkal, potlékokkal és ügyelettel 23000 le is irom huszonháromezer forint volt!!!!A para ennek a duplája is,ha szivből csináltad,pedig soha nem tartottam a markom!!!Egy szülésért AKKOR 2-3száz ezret kértek el MINIMUM,ismertem olyan dokit akinek saját repülöje volt!Még mindig kishazánkban járunk és egy nem maszek korházban!!!!!!Egyik délután bentmaradtak a dokik mert valami zártkörü volt,engem is meghivtak ment a duma szo-szora konkrét osszegeket nem mondok de nem sajnálom a dokikat hogy csak annyit keresnek... wazeg, el sem tudod képzelni mekkora összegeket kaszálnak para cimszó alatt... Tudod mit csinálnék??? A TB-t 1%ra csökkenteném és bevezetnék egy olyat hogy magán TB...Az emberek kiválaszthatják a bankot ahova fizetnének és kamatozna a pénzük...Kiszámolnám minden egyes kezelés, mütét, vizsgálat árát és fixálnám ezeket a tarifákat,Eladnám az összes korházat ugy hogy kötelezném a vevőt a korház szakszerü üzemeltetésére, renoválására és a fix tarifák betartására,ha nem tartja be vissza kell szolgáltatnia az ingatlant ahogy van!Igy el lehetne érni hogy a doki ugy dolgozzon ahogy kell különben ki lenne rugva mivel gazdasági intézményé válna a korház.A mai napig nem találkoztam 6honap alatt budán egy orvossal sem!Multkor elkellett vinnem az asszonyt a fülészetre,mert fáj a kis fule,7orátol 10oráig vártam,pedig elsők voltunk.Bent ment a locsifecsi, kávézgatás, röhögcsélés,és tök mindegy hova mész, minden hol ez van... aztán végre bejutsz és??? ha nem ugy kezded hogy pénz dugsz a doki zsebébe,felir egy algopirint és mehetsz.... ebben az országban beteg ne legyél....
Törölt felhasználó 2005. 05. 05. 10:08
es mit ad erte plsuzba cserebe?
legalabb kirugna nehany allamtitkart. vagy megszunhetne a az informatikai miniszterium vagy a koka fele min fele, mondjuk az ami a volt budapest bank epuleteben van.
igy lehetne targyalni, de egyebkent nem.
csa
zborde
zborde 2005. 05. 05. 10:04
Előzmény: #3  zborde
Bp, bevallom én NEM!! SZERETEK borravalót adni, de szoktam, mert ez a szokás.

Így helyes
zborde
zborde 2005. 05. 05. 10:03
Előzmény: #2  bpmcwap
Bp, bevallom én szeretek borravalót adni, de szoktam, mert ez a szokás.
Amikor valamelyik ügyfelemnek megcsinálok valamit (hasonló a szakmánk), akkor én sem kapok borravalót, mert jól csináltam meg valamit. A pincérnek is az a feladata, hogy hozza ki az ételt és ezért szerintem nem jár plusz pénz.

További ötlet: a korházakban is írják ki mennyi a hálapénz 5-15%
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 05. 09:57
Előzmény: #1  portfolio
Javaslom a levegő megadóztatását is!!!Számolják ki nemre,korra, iskolázottságra való tekintettel ki hányszor vesz levegőt óránként majd,ebből számolják ki hogy ez mennyi oxigén elhasználást eredményez...
A levegő ára legyen m3 - enként megadva igy könnyen lehetne számolni, igy egyből 2bevételhez is jutnénak...
ad 1 a levegővétel ára
ad 2 a levegővétel árából adódó adó
.
Lenne egyéb javaslatom is,mint például járda adó... aki gyalog jár otthonából az iskolába,munkahelyre azt simán meglehetne adóztatni... például...
Azt ugye tudjuk hogy 1km autopálya mennyibe kerül,na most ha jozsika az M1esen sétál az oskolába akor egyszer vegye meg ő is a matricát és ragassza a homlokára, mert nem csak az autoknak kell fizetniuk,hanem a gyalogosoknak kis.Aztán ha pl naponta 10km-t gyalogol oda+ 10et vissza akkor 1km autopályának az épittetési dijának adótartalmának 25%át ki lehetne pluszban szabni rá!
Természetesen ez városban pl Budapesten máshogy kellene meghatározni... mert ugye több uton is el lehet jutni oda ahova az ember meg,de ha megszabnánk hogy merre menjen akkor máris könnyebb lenne behajtani az adót...
Természetese n egyéb fenomenális ötleteim is lennének.Minden esetleges érdeklődésre szivesen válaszolok!

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek