Így kell tankönyvi módon kib.cni 500k-t az ablakon egy másodperc alatt. Ha nem egyben önti rá az agysebész genetikájú kolléga, hanem apránként adogat el, most egy használt Suzukival beljebb lenne.
Mivel ebben az esetben nincs megfelelő kereslet. Az meg hogy miért nincs az minden fejben mástól függ. Lehet nem hisznek a hírnek, vagy úgy gondolják h nem olyan nagy hír ez stb.... Ha gondolatolvasó lennék, már milliárdos is lennék :)
Igen, hasonlóan gondoltam én is. Viszont tegyük fel, hiába jönnek a jó hírek, nagy munkák, állami megbízások, stb, ha nincs magasabb árú vevői oldal, akkor simán elképzelhető, hogy egyhelyben toporgás történik, azaz nem indul meg felfelé a részvény ára?
Itt lehet megtudni kik az 5% feletti tulajok: https://bet.hu/oldalak/ceg_adatlap/$security/4IG A többi kérdésre a válasz röviden: kereslet-kínálat határozza meg az árat, a kereslet-kínálatot meg a várakozások, azt pedig a céges teljesítmény, hírek és a hit befolyásolja. Induló árat a rendszer a bent lévő vételi és eladói ajánlatokból rakja össze: párosítja azokat az ajánlatokat amik találkoznak eladói és vevői oldalon.
Sziasztok! Zöldfülű tőzsdézős vagyok, nemrég kezdtem. Ami igazán érdekelne - 4IG papír résztulajdonosként:)) - hogy az alap árfolyam mozgatókon kívül (vevői-eladói oldal, pozitív média megjelenés, stb) van-e még más, ami befolyásolhatja a részvény árát? Itt kifejezetten pl az induló árra gondolok, ezt pl. mi határozza meg? Illetve kijött ugye a minősítés az 1000 Ft körüli célárról még pár hete. Ha nincs vevői érdeklődés, nagyjából világ végéig stabilan tartaná a mostani árfolyamot a papír, hiába lett kvázi az 1000 Ft-os célárra minősítve? Plusz az egyik előző hozzászólásból: honnan lehet tudni, hogy a tulajok is részvénytulajok? (lehet debil a kérdés, sorry :) ) Előre is köszi a megvilágosító információkat:)
Az akvizíciókról nincsen sejtésem, hogy mikor lesznek, de remélem, hamarosan. Tartom a korábbi véleményemet, miszerint a 2020-as év 4iG-je a 4iG lesz. :D Azt a fél-másfél évet meg már leülöm a WT-n. :) A reál 664.
A régi nagyoknál,a fórumosokra gondoltam,akiknek méretes nagy pakkja volt. Nagyon kevesen maradtunk "régi nagyok". Természetesen a nagyok tartották az összes részvényüket. Jászai,Mészi,OPUS. Kevés papír van ahol ekkora %ban van tulajdona a nagyoknak. Én ezért gondolom úgy,hogy csak utazni kell a nagyokkal,azaz megvenni és tartani a papírt.
700 fölé kéne menni végre. Eleget pihent a papír. EST-Deltában megint jöttek a tervek,mert a régi tervek nem valósultak meg. Több évvel előbbre járunk náluk,amit az árfolyam nem tükröz. Akvikról még pletykák sem jönnek. MNB büntetés megtette a hatását,mert nagy a titkolózás és tanultak a meghiúsult T-Sys akviból. Azért remélem 1 hónapon belül jönnek az akvik,mert az 1000ft-os árfolyamtól jobb lenne a nyaram :D Többször elgondolkodom,hogy a régi nagyok (voltak itt a fórumon többen akik 100edb és 400edb részvényük volt)és a sok kicsi bedobott papírjai kikhez kerülhettek??? Rogán ügyvédjének is több %-os pakkja volt. Kinél lehet most,mert,hogy nem az újabb kicsik szívták fel az tuti. A nagy emelkedés korrekciója talán meg is volt. Pihent a papír eleget. Jöhet a következő megrántás az akvik előtt. Idén rekord bevételt és rekord nyereséget várok és jó akvikat,ami annyit jelent,hogy 3-4 céget megvesznek és a dolgozói létszám 50% felett növekedik. Akkor akvik után jöhet majd az új célár ami szerintem 1600ft körül lesz. Persze ehhez kell,hogy min.300 fővel növekedjen a cég. Utána jöhetnek a külföldi akvik is.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.