Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
WAWE 2020. 04. 02. 09:38
Törölt hozzászólás
stefi82 2020. 04. 02. 09:34
Előzmény: #5691  feel
THX Feel!
VUK1980
VUK1980 2020. 04. 02. 09:21
Előzmény: #5697  S.Worthington
sztem ez is egy komoly cég lehet, ahol nagyon okos emberek dolgoznak, és termelnek értéket.csak az a lényeg, hogy amikor majd a számokat meg kell mutatni, azokat mutassák is meg.Jászai remélem itt már korrektebb lesz, ha már egyszer kapott egy második esélyt.majd az idő eldönti, de a megérzésem az hogy itt normális számok lesznek, és sok 10 milliárd elnyert pályázati pénzre számíthattok még az éven.
Én az Őrmesterben vagyok, és eddig van plussz 12% om. 
Kicsi cég, de komoly vezetéssel.30 éve alapították.
S.Worthington
S.Worthington 2020. 04. 02. 09:15
Előzmény: #5696  VUK1980
Köszönjük! R 414
VUK1980
VUK1980 2020. 04. 02. 09:11
Előzmény: #5695  S.Worthington
szerintem ma ezt fogják húzni a DELTA pénzből.csak egy tipp, de nekem nincs ilyen papírom.szurkolok nektek!megérdemlitek hogy visszamenjen a vírus előtti szinte, mert ez is amúgy jó cég, csak nekem nincsen több pénzem egyenlőre, hogy itt is vegyek.
S.Worthington
S.Worthington 2020. 04. 02. 09:05
R 410 szép napocskát mindenkinek!
jarisz 2020. 04. 02. 08:54
Előzmény: #5688  feel
Van egy oloyan együttes hogy 
AHA-AHA:)))
jarisz 2020. 04. 02. 08:52
Előzmény: #5692  brextra
C égvezető nem lehet pesszimista, mert letepik a f@....
Lesz itt még  virus zuhi de nagy !!!
brextra
brextra 2020. 04. 02. 08:40
Előzmény: #5691  feel
"A 4iG jelenlegi árfolyama nem tükrözi a cég valós értékét, jelenleg a részvényesek nem a gazdasági teljesítményen alapuló döntéseket hoznak, ezért egyetértek a stratégiai részvényvásárlásokkal."
Hát ez egy nagyon fontos mondat, bár a többi is az. Anno 4000 körül volt egy nyilatkozata, abban azt ecsetelte, hogy "kicsit előre szaladt az árfolyam", utána nem sokkal el is indult az ómlás. Persze semmilyen kapcsolatot nem kívánok felfedezni a nyilatkozatok és az árfolyamok között, de ez most jó jel szerintem. 
feel
feel 2020. 04. 02. 08:19
Jászai Gellért a 4iG informatikai nagyvállalat első embere, Mészáros Lőrinc üzlettársa. Nekik jól jön a járvány.
Jár-e még a felcsúti focimeccsekre, vagy lezárult az az időszak?
Ahogy a mondás tartja, hazát, hitet és barátokat nem cserél az ember. Egyébként a futball szeretete sem időszakos kérdés nálam, már akkor is voltam Felcsúton meccsen, amikor az akadémia épült, és pár héttel ezelőtt is jártam ott, az utolsó hazai bajnokin.¬ Közös ebéddel demonstrálta, hogy a pletykák ellenére nem romlott meg a viszonya Mészáros Lőrinccel. 
Mi a helyzet most, és hogyan indult a kapcsolatuk?
Biztos sokan örülnének neki, ha igazak volnának ezek a pletykák, azonban a kapcsolatunk jóval erősebb annál, hogy rosszindulatú szóbeszéddel ki lehessen kezdeni. Közel 20 éve ismerjük egymást, barátok és partnerek vagyunk, rendszeresen ebédelünk együtt. Még az akadémia alapítása előtt találkoztunk, aminek később támogatója is lettem. Amikor az előző cégemmel nehéz helyzetbe kerültem, Lőrinc volt az egyik olyan ember, aki akkor is kiállt mellettem.felértéke­lő­dik az állam szerep­vállalása¬ 
Nyilván meghálálta már neki. Mégis úgy hírlik, hogy az önök nézetkülönbsége miatt esett kútba a nagy reményű T-Systems-felvásárlás.
Az ügyletről a 4iG igazgatósága egyhangú döntést hozott, amellyel mind a ketten egyetértettünk. Decemberben még egyáltalán nem láthattuk előre, hogy a világgazdaság egy csapásra összeomlik majd, de a mostani helyzet is azt igazolja, hogy jó döntést hoztunk. A két vállalat működésének összehangolása akkor is megterhelte volna a cégünket, ha nincs a koronavírus és annak gazdasági következményei.¬ 
Ön ügyes menedzser hírében áll, mégis sokan strómannak tartották. Hogyan éli ezt meg?
Az embert a tettei és cselekedetei határozzák meg, nem az, hogy ki mit gondol róla. Akik ismernek, pontosan tudják, hogy ki vagyok, és az üzleti sikerek vagy kudarcok milyen körülmények között értek az elmúlt 20 évben. A többivel nem foglalkozom.¬ 
De azért a 4iG sikere nagyban a milliárdos közbeszerzéseken múlik. Kell-e cserébe szívességeket tennie?
A 4iG egy üzleti vállalkozás, ahol ebből adódóan üzleti és nem szívességi alapon születnek döntések. Egy olyan piacon dolgozunk, ahol az egész szektorban az állam a legnagyobb megrendelő. Nemcsak Magyarországon, hanem az egész régióban. A jócskán előttünk álló gazdasági kilábalás időszakában pedig ez talán még fokozottabban igaz lesz, mert az államnak lesznek igazán eszközei ahhoz, hogy élénkíteni tudja a gazdaságot.¬ 
Tehát most is főképp az államtól várja a cég bevételeinek fenntartását. A mostani vészhelyzetben beavatkozik-e a kormány a 4iG irányításába?
Korántsem ezt mondtam. Arra utaltam, hogy gazdasági válságok idején, amikor a magánszektor tőke- vagy megrendeléshiánnyal küzd, a gazdaság minden szegmensében jelentősen felértékelődik az állam szerepvállalása. A 4iG nem tartozik a kritikus infrastruktúrát vagy alapellátást biztosító cégek közé, mint az atomerőmű vagy a vízművek, így a céget továbbra is a menedzsment irányítja.¬ 
Eddig nagyratörő terveik voltak. Nem hiúsítja meg merész elképzeléseiket a járvány?
A 4iG tőkeerős vállalat, a terveink nem változnak. Meggyőződésem, hogy a mostani válság hatására felgyorsul majd a gazdaság teljes digitális átállása, többek között a távmunka, a mesterséges intelligencia, az it-biztonság és a robotizáció iránti igény. Ezek mind stratégiai területek a 4iG számára is.¬ 
Nagy Márton, az MNB alelnöke viszont minapi sajtótájékoztatóján az it-szektort is azok közé sorolta, amelyeket súlyosan érinthet a koronavírus-járvány.
Ő az elektronikai szektorról beszélt, és ennek kapcsán, közvetve említette az informatikát. A két dolog annyiban függ össze, hogy iparágunknak jelentős a hardverigénye. Ha globálisan leállna az it-eszközök gyártása, az befolyásolhatná az idei növekedési terveinket, de erről jelen helyzetben nincs szó, és nem is számolok ezzel. A válságnak van másik olvasata is, amit 2008 után mindannyian megtanulhattunk. Akkor a tőkehiány ellenére az it- és a telekommunikációs szektor fejlődése töretlen maradt, emellett pedig a vállalatok és eszközeik egy része jelentősen leértékelődött a piacon. Ezek a törvényszerűségek most is érvényesek, ami az újraindulást követően a gazdaságilag stabil cégek számára új akvizíciós lehetőségeket és jelentős növekedési potenciált biztosít majd.¬
 Csakhogy a tőzsde keményebben ítél. Csányi Sándor OTP-vezérhez hasonlóan készül-e árzuhanást mérséklő vásárlásokra?
Ha terveznék ilyet, akkor sem jelenthetném be előre a sajtóban. A 4iG jelenlegi árfolyama nem tükrözi a cég valós értékét, jelenleg a részvényesek nem a gazdasági teljesítményen alapuló döntéseket hoznak, ezért egyetértek a stratégiai részvényvásárlásokkal. A tőzsde sokkal erőteljesebb kilengéseket produkál, mint a reálgazdaság, felnagyítva előlegezi meg a várható folyamatokat. ¬ GYENIS ÁGNES
feel
feel 2020. 04. 01. 22:37
Előzmény: #5689  realmadrid
Az lehet nem erdekli oket,ha "hazudnak" de az viszont igen,hogy No1 IT ceget hozzak ossze.
Meglatjuk en a jarvany miatt nem varok nagy csuszast ennek a megvalositasaban.
realmadrid 2020. 04. 01. 22:34
Előzmény: #5688  feel
Nem hiszem hogy érdekli őket hogy "hazudtak". Rá fogják a járványra azt kész. Akvikhoz kellene a kötvény is, abból sem lett semmi, most pedig egy darabig nem is lesz szerintem. 
feel
feel 2020. 04. 01. 22:24
Előzmény: #5685  Metis_papa
Egyebkent pedig,ha nem lesz akvi akkor "hazudtak" es varhatjak,hogy visszaterjen a bizalom.
https://www.portfolio.hu/uzlet/20200303/a-4ig-celja-a-t-systems-megelozese-johetnek-az-akviziciok-417855?fbclid=IwAR2PufnwK6t4waccCr2DIUTIoegP2SIs19cJIUtHgzNPN10adFnkaUIj728
"A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN MÁR TÖRTÉNHETNEK AKVIZÍCIÓS BEJELENTÉSEK".
feel
feel 2020. 04. 01. 22:19
Előzmény: #5685  Metis_papa
Ez nem hatraltathatja szerintem a folyamatot vannak mas opciok is egy felvasarlasnal.Foleg,ha azon a bizonyos koron belul jon letre.
feel
feel 2020. 04. 01. 22:16
Előzmény: #5683  realmadrid
Egyebkent te azt gondolod,hogy az akvik JG magan akcioi lennenek csak :-)nem o donti el mint ahogyan a DT vezerkart sem o rendelte a karmelita kolostorba.
Szoval,ha elterveztek ott,hogy a hazai piacon elso szamu IT lesz a 4iG akkor az is lesz.
Munka lesz boven sot lehet tobb mint a virus para elott.
Metis_papa
Metis_papa 2020. 04. 01. 22:16
Előzmény: #5684  feel
Szerintem sem lesz egyelőre akvizíció. A legkézenfekvőbb az lenne a cég számára, ha saját részvénnyel fizetnének, magasabb árfolyamon kevesebbel. Addig nem fogják felpumpálni az árfolyamot, amíg nincsen hosszabb távú emelkedő globális trend a piacokon. Nem lehet megsaccolni, hogy folytatódik-e a lejtmenet vagy jön-e egy olyan hír, ami miatt mindenki pánikol, mint márciusban. Egy eső piacon nem tudnak tartós árfolyamnövekedést fenntartani, az meg elég átlátszó lenne, ha csak 1 napra emelkedne az árfolyam.
feel
feel 2020. 04. 01. 22:05
Előzmény: #5683  realmadrid
"A felvásárlásokról egyelőre több konkrétumot nem árult el a cég, ellenben közzétett egy elemzést a magyar IT-piacról, amely a kívülállók számára bizonyára jó forrása lesz a találgatásoknak".
https://bitport.hu/images/content/202003/4iG-magyar-it-piac-l_bitport.png
Ez a megjelent cikkben volt es mint lathatod csak "talalgatas" a felsorol cegek kozul az egyik.
Miert ne lenne akvi?
4iG nem a tulelesre jatszik lasd legutobbi pf interjuban kozolteket.
realmadrid 2020. 04. 01. 21:56
Előzmény: #5678  feel
A múltkor még az invitechet nyomtad. Abban is biztos voltál. Nem lesz itt jó darabig semmi szerintem. Lassan leáll a fél ország, óriási gdp visszaesés, rengeteg munkanélküli, nem csak nálunk, egész európában  usaban. Túlélésre játszik mindenki, nem hiszem hogy most lesz akvi.
feel
feel 2020. 04. 01. 21:47
https://hvg.hu/kkv/20200116_A_kormany_veletlenul_majdnem_taccsra_tette_a_Nemzetpolitikai_Informatikai_Rendszert
A határon túlra irányuló állami támogatások fő elosztószerve, a Bethlen Gábor Alap (BGA), illetve egész pontosan az alapot kezelő zrt. 2019 december közepén szerződést hosszabbított a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszert üzemeltető céggel, a Tigra Kft.-vel – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.A Tigra szerződése 2019 végén járt volna le, az eredeti terv az volt, hogy a BGA új közbeszerzést ír ki az üzemeltetésre – de közbejött, hogy a kormány létrehozta a Digitális Kormányzati Ügynökséget, és központosította az informatikai közbeszerzéseket. Ha a BGA nem hosszabbít a Tigrával, a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer üzemeltető nélkül maradt volna. A központosítás óta az egyes állami szervezetek alapból ugyanis nem bonyolíthatják a saját közbeszerzéseiket. A BGA mindenesetre megkapta a szükséges miniszteri jóváhagyást – ám ahhoz már túl későn, hogy a Tigra-szerződés lejárta előtt újat tudjon kötni.
Jól fekszik a FidesznélUgyan a BGA még nem írta ki a közbeszerzést a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer további üzemeltetésére, nem elhanyagolható az esély rá, hogy azt ismét a Tigra fogja behúzni. A cég tulajdonosa Vertán György, és enyhén szólva jól teljesít az állami/fideszes szektorban. A Tigra csinálta 2015-ben a Deutsch Tamás-féle internetkonzultáció honlapját a Damit Kft.-vel karöltve, utóbbiban Vertánnak kisebbségi tulajdonrésze van. A Tigra-csoport a kormányváltás után átvilágításokat végzett különböző kormányzati szerveknek, az állam az ő közbeiktatásával vásárolta fel a választási informatikai rendszert kifejlesztő IdomSoft Zrt.-t. Részt vettek az útdíjas fejlesztésben is. A Tigra honlapjának referenciákat soroló szekciójában hemzsegnek az állami szervek és cégek.
feel
feel 2020. 04. 01. 21:44
https://vs.hu/kozelet/osszes/tiborcz-istvant-most-az-informatika-erdekli-1207
Az egészségbiztosítási pénztár 500 milliós közbeszerzését tavaly novemberben a pozsonyi székhelyű Asseco Central Europe nyerte. 
Pedig a tenderen olyan jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező cégek is indultak, mint a Tigra, amelynek segítségével az Orbán-kormány korábban felvásárolta a választási informatika kifejlesztőjét, az IdomSoftot.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek