A cég kilátásai, nyeresége egy dolog, az árfolyam meg egy másik. Itt az árfolyamot jelenleg nem ez befolyásolja ( vírust most hagyjuk) hanem a bizalom hiány. JG már hányszor lenyilatkozta hogy lesz osztalék, reakciókból úgy láttam nem hisznek neki. A vírus para is azt mutatja hogy ez az egyik legsebezhetőbb részvény, opi után ez esik a legnagyobbat. Pedig már lenyilatkozták hogy a megrendelésük időarányosan duplája a tavalyinak. Veszi a cég is és minden vételük veszteséges. Ez a részvény bekerült egy lefele tartó spirálba és nem tud onnan kitörni. Vannak próbálkozások de hamar visszaverik és minden kitörési próbálkozás után egyre lejjebb esik. Én a mai napig bíztam az idei 700as árfolyamban, de bizalmam megingott.
Mi a szar? Sok cég szar,mert nyereséget sem tud termelni. Itt javul a cég folyamatosan. Árfolyamot a befektetők vétele-eladása határozza meg. Én nem sírok,meg Jászaizok. Akik a MOLban ülnek ők is szidhatják a vezéreket,de az olaj árat nem ők határozzák meg. Az a baj,hogy sokan nem befektetőként viselkednek,hanem mint a tippmixező kisgyerekek. Most pánikos időket élünk. Senki nem tudja meddig lesz a lefelé és azt sem mikor lesz a fordulat,de az biztos,hogy nagy nyereséget termelő cég árfolyama,jobban fog növekedni,mint 1 tele ígéretekkel lévő társaság,ahol még rendes nyereség sincs. A másik,hogy írhatsz 1180-at,én nem ott vettem és gyakorlatilag az volt a csúcs. (Én soha nem rövidre nézem a részvényeket) 1000 felett adtam,be is írtam,hogy csökkentek,de korán vettem vissza,mert 970-930-as sávban vissza is vettem. Nézd vissza 2018 év végét,majd 2019 év elejét és utána ápr-máj. emelkedést. Lesz még ilyen,kár idegeskedni. Most pánik van. Kár itt egymásnak menni,meg a sok tuti mondót mantrázni. Voltak itt többen 400nál és 200-at vizionáltak és mentünk 1000 fölé. Én nem a felhúzásokat várom,mert sokkal magasabb szinteken állnék neki csökkentgetni. 1 kérdés: BÉTen melyik részvénynek van rövid,vagy hosszabb távon jobb kilátása jelenleg a 4IGnél??? Hát nem nagyon találsz ilyet. Az,hogy most az árfolyam mennyi?a lényeg az,hogy mikor adom akkor mennyi. Egyébként kb. 2 éve írtad már nekem,hogy minek veszem,mert ennyit nem tudok eladni 1 év alatt sem,akkor mondtam,hogy majd akkor kell adni,amikor veszik. (mikor adják akkor venni kell) Egyébként rendszeres olvasó vagy és tudod,hogy volt benne már 3-4 köröm és párszor napiztam is benn. Nálam a kör 60e-120edb részvényt jelent. Idén eddig 541en vettem,más kötésem nem is volt.
Igen de mint hallani lehetett az ML csalad nagyratoro tagjai akartak ott a lapokat keverni.Itt most ebben is mas a helyzet. Ettol fuggetlenul az arfolyam jelenlegi szintje finoman szolva is gyengecske. T-SyS-Monavis-Corona ezek egyuttes hatas nagyban kozrejatszott.Persze lehetne boncolgatni,hogy miert alakultak igy a dolgok T-SyS-Monavis vonalra gondolok.re Mutyisztan
Sajnos nem. Én még 500 nál sem adtam el. Mert egy ba..m vagyok. Én azért osztom az észt, ne hogy más is megszívja. Ezek után , úgy érzem, hogy a halottból hamarabb ki lehet hozni a fingot mint ebböl a részvényből. És ezzel senkit nem akarok megbántani.
Ok látom. 876k forgalomnál lényegében 10-20k eladás tönkrevágta az árfolyamot. A pánikos napokon ennek a forgalomnak a töredéke volt. Úgy gondoltam ha egyszer lesz ilyen forgalmú nap akkor emelkedünk 6-8%ot.
Hihetetlen fazon vagy. 1180-440 több mint 60%os esés után úgy írsz hogy az ember a szarról is elhiszi hogy az marhahús. Még mindig felbeszélő vagy. Talán még egy ilyen ember van a fórumokon betgyuri az egyik opus fórumon.
"A 4iG részvényesei – akik közül messze Jászai Gellértnek, az informatikai cég elnök-vezérigazgatójának a legnagyobb, 40 százalékot meghaladó a tulajdoni hányada – tavaly szeptemberben egy rendkívüli közgyűlés keretében hatalmazták fel a Jászai által elnökölt igazgatóságot arra, hogy a következő másfél évben a cég mindenkori alaptőkéje 25 százalékának megfelelő darabszámú, egyenként húsz forint névértékű törzsrészvényeit megvásárolja. (Ez a lehetőség és százalékos limit egy az egyben megfelel a hatályos Polgári törvénykönyvben előírtaknak.)" "Alig két héttel később a 4iG mégis elkezdte vásárolni a saját részvényeit. Azok megszerzésére hét ügyletben több mint 410 milliót költött, amelyet követően jelenleg 3,13 százaléknyi saját részvényt birtokol, azaz még távol sem használta ki a közgyűlés által kapott lehetőséget."
Ha eladnak öntenek,ha vesznek kikapják. Ezekből sok tanulságot nehéz levonni. Ha betesznek 1 nagyobb pakkot eladásra,többen azt írják,hogy csak fék,meg nem is akar eladni,ha a vevőire akkor meg sokan azt,hogy azért tette,hogy legyen vevő és tömnek :D
Nekem is ez a véleményem. Ha nagy forgalom van mint ma vegyenek 100edb-ot,ha kisebb (szokásos)forgalmak vannak vegyenek kevesebbet,azaz bőven elég a 10-15%naponta. Így akár 1-2 hónapig is tudnák gyűjtögetni a papírokat,anélkül,hogy felhúznák az árfolyamot. Van pénzük bőven,begyűjthetnek még 1,6milllió db-ot és akkor lennének 5% körül. Az bőven egészséges arány,de úgy emlékszem,hogy sokkal többet vehetnének a felhatalmazás szerint.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.