Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
Bar ezt csupan illusztracionak szantam, de ha mindenkeppen valaszt varsz ugy legyen. A biztositasi csalok paradicsoma a lezullott allam, persze biztositast kotni, meg ilyen korulmenyek kozt sem rossz dontes
Igen, vagy mas pelda, az allam a rendvedelmi szervein keresztul uzeni aludj nyugodtan vigyzok az autodra, mig mas szervei kozosen epit tarolot a tolvajokkal a lopott kocsik szamara. Ezek utan az allam felelossegernek megkerdojelezese eleg ostoba dolognak tunik.
Ha ennyire az állam a hibás szerinted, akkor mégdurvább, hogy ugyanez az állam utána a tisztességes piaci szereplőkkel akarja megfizettetni bűnözők lopásának, saját felügyeleti és ügyfelek felelőtlen kockázatvállalásának kárát.
Megjegyzem továbbá, hogy ha ennyire az állam a hibás szerinted, akkor mégdurvább, hogy ugyanez az állam utána a tisztességes piaci szereplőkkel akarja megfizettetni bűnözők lopásának, saját felügyeleti és ügyfelek felelőtlen kockázatvállalásának kárát.
A felügyeleti, szabályozói felelősség és a kártérítési felelősség más-más kategória.
A bűnmegelőzés, bűnüldözés állami feladat. Ezt lehet jobban, meg rosszabbul végezni. De ha ellopják a kocsidat, attól még nem keletkezik az államnak kártérítési kötelezettsége. Azt a tolvajon hajthatod be.
Toled kedves penznyelo tovabbra sem varok mast mint annak az egyszeru kerdesnek a megvalaszolasat, hogy amennyiben a tortenesekert terheli barmifele felelosseg az allamot, ugy e felelosseg sulyanak aranyaban helyt kell e allnia. Ha erre valaszoltal megbeszelhetjuk, hogy valojaban terheli-e felelosseg
Ezt magadnak írtad ugye? Mert kettőnk közül te fantáziálgatsz... Én pedig pontosan erre kérdeztem rá. Örülök, hogy beláttad, hogy hülyeséget írtál (még ha elismerned nem is sikerült).
Van egy keretrendszer amiben gondolkodhatunk, mely ertelmezhetove teszi beszelgetesunket, nos ez jelen esetben a demokracia. E keretek kozt mozogjunk es kepzelo eronket tartogassuk felesegeinknek amikor ejjel 2-kor erunk haza
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195