Topiknyitó: Portfolio 2015. 03. 10. 11:18

150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor  

Ugrás a cikkhez
Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 23:08
Előzmény: #5832  Törölt felhasználó
"akkor ezt a kárt a nem csaló cégek és nem hibás ügyfeleik fizetik ki? "

a beva most 6 milláig fizet
a 6 és 30 közötti részre pedig lesz ez a csoda-alap, amibe meg kell előlegezniük a cuccot (lehet hitelből)
ha később a felszámolás során visszajön a befizetőknek a betett lé akkor nincs miről beszélni
ha meg közvetlenül nem jön vissza, adókedvezményben érvényesíthetik, tehát visszajön csak máshogy (mondjuk ennek részleteiről még nem olvastam)

innentől akkor szerintem az sem igaz, hogy az állam nem vesz részt a kártalanításban
zindex bezzeg továbbra is ezt nyomja
ktamask 2015. 04. 10. 23:06
Előzmény: #5858  Törölt felhasználó
Így van, ha bedől még 1-2 nagyobb bank, takszöv, bármi, leshetünk..

Ugyanígy BEVA tag.

Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 23:05
Előzmény: #5830  Törölt felhasználó
"ne tegyél egy számlára BEVA felett"

na ez is egy jó tanács
és ha mondjuk egy (vagy több) akkora bank dől be, ahol 500-600 milliárdot kéne fizetni az obának vagy bevának?
azt majd honnan szedik?
az elmúlt fél évben nemhogy kiürült mindkét alap, bőven negatívban vannak!!

nálam már kezd ott tartani a történet, hogy dollár a párnacihába, vagy ojrós számla ausztriában
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 23:05
Előzmény: #5851  Törölt felhasználó
"Bíztam abban, hogy az MNB által felügyelt cégről van szó...."

Ugyan már... Minden bolt ÁNTSZ felügyelet alatt van, minden bank MNB alatt, minden szolgáltató GVH alatt, minden ügyvéd az ügyvédi kamara alatt, minden közterület rendőrség alatt... stb. stb. Ettől még van csaló boltos, pénzügyes, szolgáltató, ügyvéd, meg autótolvaj, stb. Neked pedig a saját érdeked, hogy a lehetőségeiden és racionális kereteken belül ez ellen védekezz. A felügyelet ugyanis nem jelent 100% garanciát. SEMMIRE. Az állam nem Isten és nem mindenki jóságos apukája.

Az, hogy jogászként kamu MiFiD-et írsz alá, nem ismered a válalati kötvény jogállását, a BEVA-t és még csak meg se nézed, mit írsz alá, az vagy ordas nagy hazugság, vagy olyan durva felelőtlenség, hanyagság a részedről, hogy ennek a kárát elsősorban magadon kell számonkérned. A PTK-t állítólag ismered. Te ne akarj kártérítésért perelni, mert a fentiekkel a felperesi közrehatásod teljesen nyilvánvaló és bizonyítható.
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 23:04
Előzmény: #5853  ktamask
:-))))
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 23:03
Előzmény: #5852  Törölt felhasználó
Ja, és nem tanultunk értékpapírjogot az egyetemen, talán csak egy félévet, de az sem volt komoly. Még szakvizsgán sem kérdezik, mert annyira szakterület, hogy a vizsgabiztosok sem nagyon értenek ehhez. Aztán pedig, amikor szakosodsz, akkor abban mélyedsz el, amivel foglalkozol. Nem érthetsz a jog minden területéhez, de te ezt nem érted, mert ezek szerint te nem vagy jogász. Nekem pl. a közig jogról nagyon halovány emlékeim vannak, mert nem foglalkozom vele, vagy adójoggal sem, és sorolhatnám.
Mint ahogy a nőgyógyász sem tud vakbelet operálni, tudod...pedig mindketten orvosit végeztek.
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 23:01
Előzmény: #5846  Törölt felhasználó
"Bíztam abban, hogy az MNB által felügyelt cégről van szó...."

Ugyan már.
Minden bolt ÁNTSZ felügyelet alatt van, van bank MNB alatt, minden szolgáltató GVH alatt, minden ügyvéd az ügyvédi kamara alatt, minden közterület rendőrség alat... Ettől még van csaló boltos, pénzügyes, szolgáltató, ügyvéd, meg autótolvaj. Neked pedig a saját érdeked, hogy a lehetőségeiden és racionális kereteken belül ez ellen védekezz.

Az, hogy jogászként kamu MiFiD-et írsz alá, nem ismered a válalati kötvény jogállását, a BEVA-t és még csak meg se nézed, mit írsz alá, az vagy ordas nagy hazugság, vagy olyan durva felelőtlenség, hanyagság, hogy ennek a kárát leginkább magadon kérheted számon. A PTK-t állítólag ismered. Te ne akarj kártérítésért perelni, mert a fentiekkel a felperesi közrehatásod teljesen nyilvánvaló és bizonyítható.
ktamask 2015. 04. 10. 23:01
Előzmény: #5851  Törölt felhasználó
Lehet, hogy a macskád is Quaestor kötvényt vásárolt, csak még nem tudja a jó hírt:-).
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 23:00
Előzmény: #5848  Törölt felhasználó
"Minden vállalati kötvényen 100%-ot bukhatsz. Állítólag értesz a joghoz. Ezt minimum tudnod kéne..."

Nem vagyok értékpapírjogász, helló! Az értékpapírjogász meg a büntetőjoghoz nem ért.
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 22:59
Előzmény: #5849  Törölt felhasználó
Elolvastam.
Igen, felelőtlen voltam a te kérlelhetetlen fogalmaid szerint. Vagy inkább jóhiszemű. Láttál ilyen szerződést? Egy szó nincs benne azokról, amik a 80 oldalas kibocsátói tájékoztatóban vannak. Na meg közgázos barátaim is azt mondták, hogy nincs vele semmi gond.
Na meg nem voltam felkészülve a bűncselekményre, ami akkor már javában folyt a felügyelet orra előtt.
Ez mind-mind az én hibám. Ez van.

Viszont rettentően unom, ahogy ezen rugózol. Nekem nem ez a szakmám, bíztam azokban, akik ehhez állítólag értenek. Te biztosan minden területen otthon vagy. Lehet, hogy holnap megkérlek, hogy műtsd már meg a macskámat, mert mostanában furcsa hányásokat produkál.
ktamask 2015. 04. 10. 22:55
Előzmény: #5832  Törölt felhasználó
"Biztosítók" fizetik ki.
Nem mondom, hogy teljesen jogos az, hogy rájuk tolják a kifizetést, de ezt a kormány döntötte el.

Azért, mert így döntött, az a baj.
Ha nem így döntött volna, akkor az lenne a baj.

Én csak a saját szemszögemből tudom ezt megítélni, én örülök, hogy így döntött a kormány.

És mint mások is írták, rengeteg adó (közpénz) elmegy hülyeségekre, most komolyan inkább a "hülyeségekre" menjen, minthogy 1x visszaadják az embereknek?
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 22:47
Joghoz értőként (jogász vagy?):
- nem olvastad el, mit írsz alá???
- nem olvastad el a feltételeket???
- nem tudod, hogy milyen jogokat, kötelezettséget jelent az adott értékpapír???
- nem tudod, hogy milyen lehetőségeid vannak???

Ajajaj...

Itt vagy nagy kamu van, vagy durva felelőtlenség/hanyagság a részedről.
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 22:44
"Akkor a Q. ügyintézőn kérd számon, vele töltöttem ki a tesztet."

Jaj. Azt mondtad, joghoz értő vagy. A MiFiD a TE NYILATKOZATOD. Te írtad alá. 100%-ban a te felelősséged, ha abban valótlanság szerepel!

"Arra is rákérdeztem, hogy van-e BEVA, mire azt mondta, hogy van, de még az állítólag ehhez értő ismerőseim is azt mondták, hogy van. Sőt: az ügyintéző azt mondta, hogy tőkegarantált, csak a hozamot bukhatom el."

1. Minden vállalati kötvényen 100%-ot bukhatsz. Állítólag értesz a joghoz. Ezt minimum tudnod kéne...
2. Azt mondtad, olvastad a kibocsátói tájékoztatót. Abban benne volt természetesen, hogy ez után NINCS BEVA.
3. Joghoz értőként azt, hogy kötvényre/részvényre önmagábannincs BEVA, amúgy is tudnod kell!
4. Ha meg nem tudod, nem szabad olyanban milliókért ügyletet kötnöd...
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 22:41
Előzmény: #5839  Törölt felhasználó
Meg saját magától is, hiszen az adófizetőkbe esetleg ő is beletartozik, meg a számlavezetőkbe is, nem?
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 22:32
Előzmény: #5834  Törölt felhasználó
Akkor a Q. ügyintézőn kérd számon, vele töltöttem ki a tesztet. Ez a teszt is egy nagy kamu, mindenkivel kitöltetik...Nem azt mondtam, hogy nincs tapasztalatom, csak azt, hogy kockáztatni nem szeretnék...stb., már nem emlékszem a kérdésekre, elég régen volt.

Arra rákérdeztem, hogy mi az a "szokásostól eltérő kockázat", erre viszont határozottan emlékszem, mert az már a szerződésen is rajta volt, de elütötte az ügyintéző valamivel.

Arra is rákérdeztem, hogy van-e BEVA, mire azt mondta, hogy van, de még az állítólag ehhez értő ismerőseim is azt mondták, hogy van. Sőt: az ügyintéző azt mondta, hogy tőkegarantált, csak a hozamot bukhatom el.

Igazság szerint nem szoktam meg azt, hogy egy pü-i szolgáltató simán belehazudik a pofámba. Az Erste-nél is van értékpapírszámlám, ott is bíztam abban, hogy igazat mondanak.

Az én szakmámban azonnal repülnék, ha csak a látszata is felmerülne annak, hogy megtévesztek valakit. Úgy repülnék, mint a szél! De eszembe sem jutna ilyesmi. Bíztam abban, hogy az MNB által felügyelt cégről van szó....stb, stb, stb, sorolhatnám a befektetők összes hibáját, amit mindenki UTÓLAG a fejükhöz vág.

Ha találtam volna a neten akár csak EGYETLEN cikket is, amelyik figyelmeztet ennek a buktatóira, hidd el, nem vittem volna oda a pénzem. Lehet, hogy valahol volt ilyen cikk, csak én nem találtam meg, akkor ez is az én hibám.

Hidd el, megtanultam egy életre a leckét. Megtanultam, hogy nem szabad bízni az állam által felügyelt pü-i szolgáltatókban, és ki kell képeznem magam 2 diploma mellé még közgazdásznak vagy pénzügyi szakembernek is, ez a tanulság. Most felvételizhetek a közgázra, pedig q...ra nincs ehhez kedvem.

Muszáj ezen ennyi ideig rugózni? Nem tudom már ugyanazt leírni újra és újra.

Én sem várom el, hogy mások kívülről fújják a Ptk-t, de ha valaki megkérdezi, hogy hogy van ez vagy az, akkor nem hazudok neki, hanem megpróbálom a lehető legkorrektebb tájékoztatást adni neki. Nem akarom megtéveszteni. Most már abból indulok ki, hogy mindenki csal, és ehhez mérten fogok hozzáállni a dolgokhoz.
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 22:32
Előzmény: #5844  Törölt felhasználó
Én is csak odatévedtem a broki céghez csapjon bele a meny jő akkor- jobb-
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 22:29
Előzmény: #5843  Törölt felhasználó
NEM BÁNTANI EGYMÁST- JÓ ÉJT-
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 22:26
Előzmény: #5841  Törölt felhasználó
jobb lett volna TÉNYLEG-
NEM TALÁLKOZOTT VOLNA IZGALOMMAL
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 22:25
Előzmény: #5839  Törölt felhasználó
30 mila nagyon szét kellett írni a
Tényleg írtak ott boldog boldogtalanra-
vállalkozók jót szakítottak, ezen töprengek-
Nyugi kis hal
Törölt felhasználó 2015. 04. 10. 22:22
Előzmény: #5838  Törölt felhasználó
1. "A MIFID-et kitöltöttem a Q. ügyintézővel, 1. csoport, kockázat kerülő."

Ha minden kérdésre azt válaszoltad, hogy nem értesz hozzá és nincs tapasztalatod, akkor nem nyithattál volna értékpapírszámlát... Valótlant állítottál a MiFiD-ben?

2. Joghoz tehát értesz. Akkor olvastad, hogy:
- a kibocsátó egy Kft, 10 milliós törzstőkével, 0 árbevétellel, érték nélkül;
- BEVA/OBA nem jár vállalati kötvényre;
- ez a kötvény a szokásosnál is kockázatosabb.

Miért hagytad ezeket figyelmen kívül?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek