Több mint 30%-os felértékelődést lát a Raiffeisen a BIF papírjaiban. A 12,000 célárfolyam az ingatlanhasznosító nettó ingatlanvagyonát tükrözi vissza. A bank elemzői szerint a tulajdonosi struktúra átrendeződése miatt beszállási lehetőség nyílik, a cég Komoly diverzifikált portfolióval rendelkezik, miközben felvásárlási célpont is lehet egy külföldi ingatlanpiaci szereplő részéről.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=80862
Miből gondolod hogy azért mert Spédernek hoz pénzt Neked is fog? Napi 2 kötéses 20%-ostól inkább menekülni kéne nem? Tipikus mutyipapír... Én csodálom hogy ezek a papírok így egyáltalán létezhetnek...
Jól látom mintha vége kezdene lenni a válságnak?Jöhet a 12,000.-ezres árfolyam?Bankok már megint kezdik önteni a hiteleket is,ingatlanhasznosítás is beindulhat.Építőipari termelés is növekedett 12,04% az előző év azonos időszakához képest.
30 ezres BUX-nál már szerintem semmi nincs jó áron. Legfeljebb látszólag jó az ár, és a kereskedési kényszere miatt az ember belesodródik a vételbe.
Most azért az általános árfolyam-rombolódás után jobb a helyzet. Persze igaz, hogy ha emelkedés lesz, akkor minden emelkedni fog - vagyis azokat a papírokat kell megtalálni, amelyek jobban fognak húzni a többinél.
Az egyik ilyen szerintem a BIF lesz. Mint ahogy lejebb elhangzott - aki az esésben jól tartja magát, az emelkedésben is élen fog járni.
Sok évre nélkülözhető pénz egy részével be lehet éppen állni legjobb vevőnek, aztán amit megkapsz, azzal legjobb eladónak. Már ha valaki feltétlenül ilyet akar venni. Nálam két dolog szól ellene: a Spéder szerintem ritka ellenszenves pofa, másrészt a piac most hemzseg a sokkal nagyobb potenciális hozamú, és likvidebb papíroktól. Ilyen részvényt 30 ezres BUX-nál szoktam inkább venni, ha jó áron van.
Biztos így van ... ezt az is bizonyítja, hogy relatíve erős maradt a cég árfolyama a többi ingatlanhasznosító céghez képest... Ennek ellenére nagyon sok a még nem ismert jövőbeni kockázat az ingatlanszektorral kapcsolatban...
Jaah .. csakháát. éppen 1000 körül van eladó a könyben ... tehát a régi árfolyamon ez 10 K ... azóta meg azért történt egy-két dolog a közép-európai ingatlanpiacon ...
Amikor Spéder Zoltán lemondott az OTP alvezérségről, és átjött a BIF-hez, már nézegettem. Azóta Spéder (a mackó alatt is, több lépésben) növelte a részesedését a cégben, és mára már meghatározó tulajjá vált.
Közkézhányad gyakorlatilag nincs a papírban, ami persze sokakat zavar, de én kifejezetten ezt szeretem. (Gyors ki-be ugrálásra alkalmatlan, de türelemmel messzire lehet jutni vele.)
12,000 forintos BIF célárfolyam a Raiffeisentől
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=80862