Nincs igazából változás az elmúlt napokban eddig jelzett forgatókönyvet illetően, az egy-két hete felrakott távlati lép is helytálló továbbra is. Felteszek egy nagyobb áttekintést (ez is több hónapja ismerős kell legyen), hol tartunk magasabbról nézve.
Alapvetően kétféle forgatókönyvet látok elképzelhetőnek jelenleg a következő napokra, mindkét esetben shortot érdemes indítani holnap, a célárakban térnek el. Vélhetően holnap megcsináljuk a hiányzó fel hullámot ahogyan ma jeleztem és short az 5-ik hullám tetejétől (esetleg ma már elkezdődött a le hullám, szinte mindegy):
1. Az egyik forgatókönyv szerint az esés megáll nagyjából a felső sötétzöld területen, esetleg új aljat csinál, ott fordul, és csinálunk még egy párnapos fel kanyart (szélesítjük a pirossal jelölt Minuette csatornát) egy újabb hármas szerkezetű hullámmal valahová 22000 fölé, majd onnan lefordulunk ismét. Ez elhúzódhat a hónap közepéig.
2. A másik fogatókönyv egyből támadja a kék Minute csatorna alsó falát, amely ideális esetben az alsó sötétzöld tartományban landol pár nap alatt, esetleg a halványzöldben ~19500 körül kifullad.
Egyenlőre nem látok okot, miért lenne másként, de adok neki 20%-ot, hogy megtréfál a piac. Ha indokolt, szánok rá időt és rakok fel holnap a maihoz hasonló részletesebb közelképet m15 felbontásban.
Mert egyszerűen magasabb szintről akarnak kiszállni. A bux túladott lett tele lett dupla aljjal és simán megjátszható ilyenkor a korrekció csak a szintet kell kitartani nagy pakkal és a végén önteni amikor már teli van a könyv addigra vevővel!
ezt én mind értem, de nem azért emelkedünk mert több az eladó!
Sztem is lesz borítás de nem idén, hanem köv év elején.
Azért nem értem mire tépték fel eddig az indexet, meg a papírokat, mivel a mnyp-s dolog már végleges, szóval nincs apelláta.
megszoksz vagy megszöksz
Buxon nincs vevő, csak eladó. Molban eladási hullámok lesznek, ahogy törnek a támaszai. Ez egy ennyire nem likvid piacon óriási esést okoz. Kis pénzzel is földbe lehet döngölni a buxot, és közben a határidőkön, opciókon rengeteget fognak nyerni a nagypályás shortosok.
Magyarázat egyszerű a hazai alapok többsége kivonul, a külföldiek meg már rég nincsenek!
Nem lesz mi megtartsa a buxot! Ezt tudják odakint is így minden emelkedést eladásra használnak fel! OTP meg keg szintre ment odakint is sima speka papper!
És akkor a lengyelek miért kötötték le, hisz az ő súlyuk jelentősen nő az msci indexben?
Nem áll meg az elméleted. Szerintem egy nagy alap egyszerűen menekül a kockázatos keleti papírjaitól
1012 határidő
ELSŐ!!!!