Sziasztok!
Én még csak figyelőmódban olvasok(a fórumon), bár régóta, és én is olvasnám az irodalmat, de nem vagyok túl o.k. angolból... Ezek a könyvek magyarul is elérhetőek? És hol?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Itt egy példa azt hiszem, tegnapról: a háromszög azt jelzi, hogy ott nyitottam a pozíciót. Ahogy látod, nem volt rá túl sok esélyem pedig limit megbízás volt.
Nem kell több könyv, kezdd el az olvasottakat a gyakorlatban használni. Egy idő után elkezd kialakulni majd egy olyan látásmódod, hogy a grafikonra rápillantva felismered, honnan és hová tartunk nagyjából az adott hullámszinten. A hit dilemma (bízni abban, amit látsz) az egy másik kérdés, de gyakorlat közben fogsz rá szert tenni. Hibázni mindig fogsz, ezt el kell fogadni, 80%-ra kell törekedni, elérhető.
Amikor ezt a szintet eléred, egyre kevesebb időt kell elemzéssel töltened és az árfolyamgörbe mellett csak egy-két mankóra lesz már szükséged, hogy szemmel gyorsan tudj "szkennelni", set-up pontokra vadászni. Ez a cél. A likvid forex-en éppen ezt "gyakorlom".
Szia Vadász!
Áprilisban ezeket ajánlottad valakinek:
Frost - Prechter: Elliott Wave Principle: Key to Market Behavior
Rich Swannell: Elite Trader’s Secrets
Robert Fischer: Fibonacci applications and strategies for traders
Az első 2-őn átrágtam magam, tudnál még ajánlani valami "olvasnivalót"?
Számomra megfelelő szolgáltatót keresek és platformokat tesztelek néhány accounttal, és nem vagyok még teljesen kész a forexre (stratégia), egyenlőre itt tartok, ez utóbbi is alakul.
Kezdek megbarátkozni a Metatrader4 platformmal (hogy ne függjek a szolgáltatótól annyira), de az Oanda egyszerű felülete és piszok gyors, chartról is managelhető pozikezelése, akár egyperces, 30sec-es, 10 seces nézetei a gyors tradekhez egyenlőre űberelhetetlen.
MT4-nél hasonlót az AutoGraf experttel lehet csinálni, akár fél vagy teljesen automatizált kereskedéssel egyetemben, most ismerkedem vele.
nálam a hati kioldalazgatott a két napos hirtelen emelkedő trendből 15 percesen is és óráson is, naposon pedig visszafordultunk a csökkenő trendvonaltól, akkor bearindult a shorttime?
1012 határidő
ELSŐ!!!!