Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
befektetobefekteto 2017. 04. 16. 20:44
Törölt hozzászólás
#81920
Törölt felhasználó 2017. 04. 16. 19:13
Előzmény: törölt hozzászólás
#81919
...hmm...! ...sok mindent jól érzékelsz, - nagyon rövid távon (egy év) valóban nem látszik olyan momentum, ami az árfolyamot, úgy mond, "meglökné", még a saját töke mértékéig sem...! ...szerintem ennek a legfőbb oka, a döntési perspektívák hiányai...! ...végül is, - ez az osztalék "beindítás" -, ezt a hiányt pótolná, - a részvényesek felé -, egy pótcselekvési formában...! ...ugyanakkor, - szerintem -, megmaradt annak a lehetősége, hogy mégis csak kijöjjenek egy, vagy több, frappáns perspektívával, a jövőben...! ...erre utal az ÖTLETPÁLYÁZATI JAVASLATOM visszajelzése (a városrét hasznosítására vonatkozóan, ami egyébként, egy éven belül hozhatna ilyen perspektívát)...! ...de már a városrét parkosítása is, - megelőlegezné -, ennek a perspektívának, a létre jöhetőségét...! ...a már, - sokadik elmaradása azonban -, kifejezetten a pesszimizmust erősítené...! ...merthogy, - nem rég linkeltem -, egy erre alkalmas pályázati lehetőséget, amit "el kéne hozni"...! ...a kovácsüzemi fejlesztés, - számomra -, az üzemi költség nagymérvű csökkentését vizionálja, amivel jókora piaci előnyre tehet szert, - a Rába -, illetőleg annak, futómű üzletága...! ...itt azonban, - csak 2018 vége felé (a Q4-ben) -, érződhet ennek a hatása, azaz a 2019 tavaszi kgy-n mutathatja be ennek mértékét a Rába...! ...stb. stb. stb...!
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 16. 13:19
Előzmény: törölt hozzászólás
#81918
Gondold végigHa a leghalványabb kivásárolni szándék volna akkor most a telket "beteszi" Pintér a mérlegbe. Senki nem vállalná a politikai kockázatát vállasztások elött főleg nem lásd pl. az 50 es évek rekvirálásának fényében. Főleg nem Pintér Vélhetően nincs Győrből költözési szándéka Győrben neve van.......kezdenek,hinni,bízni benne
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 16. 12:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#81917
Az égi és csirkebelek küldte jelek alapján a trendforduló korszakát látjuk . Persze, mivel a szent lámaszar továbbra is büdös, bármi lehet. Ica (ő a csapos) szerint az alapanyag áremelkedések miatt a csűrés csavar vonalon AFA csökkentés is lehetséges. Megjegyzem a pálinka (lásd értelmező sz. pár lat) terén is volna mit intézkedni.Kezd bosszantó lenni hogy csökken az alkoholizmusban élvezkedök száma.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 16. 12:02
Előzmény: törölt hozzászólás
#81916
Kicsit bonyolultabb a Rába értékelése. A drágaságot nem lehet klasszikus tőzsdei spekulative szemlélni Az iparág és a cég nem rövidtávú lépték. Megkockáztatom, a 6-7 éves ciklusban gondolkodás tisztább képet ad. Állami vállalat ? Szerintem látszat ellenére nem, nem talál sem a cégen sem Pintéren fogást az állam, szerintem már (Lásd ment Szívek is) nem is akar. Nem tartom valószínűnek hogy kivezessék (persze bármi lehet) hisz pénzre van szüksége az államnak, érdemit (osztalék van de nem nagy kaland 20 ft ) csak értékesítésből várhat. Persze választások előtt és a cég jelen állapotában nem valszeg az sem, most fejleszt. Értékesíthető állapotban a fejlesztést követően lesz. Most bepakoltak 3,2 Mrd ot, egyelőre azt nem lehet elajándékozni. A történetek általában az, hogy állami ernyő alatt felhizlaljuk a disznót és majd hízottan eladjuk a hentesnek. Vagy korrekten jó pénzért vagy havernak kilopjuk…. Ez kérlek egy évezredekre visszanyúló kedvelt népi játék. Osztalék? Igen valóban karcsú, DE ez az osztalékfizetési korszak kapuja, jelképes és üzenet értékű. Valszeg 20 és 50 közt lesz valahol a majdani stabil osztalék sáv, érdemit a fejlesztés megtérülését követően lehet várni. Lásd előbbi hízott disznó vágása. Legyen ez a korszak majd a kolbászból van a kerítés korszaka. Árfolyam karbantartás? Úgy tűnik a közgyűlésen volt intézményi, aki kérdésekkel felfelé beszélni akarta a céget. Érdemes figyelni a forgalmat. SRV én sem tartom célszerűnek, kis likviditás hektikus idegesítő árfolyam. Hogy a rejtett tartalékokról lemondana e a korcsma? Nem,nem tartom valószínűnek, inkább a tények tudomásul vételét használnám, javasolnám. Transzparencia? Szerintem spontán vagy zsigerileg szándékos vevő alájátszás, de az is lehet hogy a Pintér „fáradékonyságának” jele. Illetve alkati, vagy érdektelen lásd 1200 Majd ha jön a bejelentés hogy a menedzsment veszi ez is változik. Autóiparban az alkatrészre gondolva linkeltem Komolyan érintő tényező. Rába nem csak futómű ott a jármű és izgalmas az alkatrész is.
befektetobefekteto 2017. 04. 16. 10:39
Törölt hozzászólás
#81915
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 16. 09:59
Előzmény: #81911  Törölt felhasználó
#81914
Szerintem a telket mint elsődleges témát el engedhetjük Döntés megvan . Marad a kieg.ben,vevő nincs ,város nyugatfelé "fejlődik" (logikusan hisz ipari övezet keletre). Fontosabb téma dupla akkora (2 telek) értékű kalapácsüzem fejlesztése.Kapacitás duplázódása,és mondjuk ugy profilba vágó. Telek vita árnyékában az üzemek működését elfeledjük (?) Pintér megtudja e tölteni a futóműt kapacitással ? Alkatrész a MO autóipari duplázodásból miként profitál ? Az elhibázott béremelések (sok pénzért képzetlen magyar munkaerő) milyen hatással vannak a cégre ? Követi a Rába az autóipari fellendülést ?Spekik a drámaian alulértékelt papírt megtalálják e ? Alapok idén átveszik e a többséget ? Pintérben (és csapatában ) vén fejjel van e még elég tűz egy utolsó nagy dobására? Pozitív kicsengésü a Pintér korszak vagy megy a levesbe a EDE utód?Tett a városért vagy várt el tőle ?! Mint mama mondta Ez itt a kérdés uraim .Tökös vagy nem tökös !
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 16. 04:56
#81913
Van itt is jövőkép link
Törölt felhasználó 2017. 04. 15. 22:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#81912
...hmm...! ...ahol akad "jövő kép": ...link
Törölt felhasználó 2017. 04. 15. 18:06
Előzmény: #81905  Törölt felhasználó
#81911
...hmm...! "...A legnagyobb valószínűségű ok a Városrét nem hasznosulása mögött valami vita lehet a cég és a városvezetés között,..." ...ahogy erről Pintér beszélt, azt említette, hogy a várossal a városrét körülkerítése okán került a Rába vitába, az Engel projekt "átjárása" okán...! ...és valami olyasmivel zárta ezt, mintha a Rába valami átjárást mégiscsak engedett a városnak...! ...önmagában a városrét, - ahogy jelezte -, gyakorlatilag ÉRTÉKÉN, forgalomképtelen...! ...hogy ez a valóságban mit is jelent, na arról nem volt szó...! ...szerény gondolataim okán, - az valószínűsíthető -, hogy mind Pintér, mind az IT, nagyon is tisztában lehet a városrét valós forgalmi értékével, amihez képest, a nyilvántartásokban szereplő értékek, a valóságban csak "smafuk" (számviteli politika) lehetnek...! ...na de, - és ez egy horribilis pozitívum -, hogy ennek okán, gondolkodnak a BÉRLETI HASZNOSÍTÁSÁN, az ingatlannak...! ...csakhogy, ennek a feladatnak az ellátásához, már igazi gazdának szükséges lennie a Rábának...! ...na, ez egy igazi fejlődési irány lehet, ám az állami túlsúly, még akkor is visszahúzó erő marad, ha abszolút támogatóvá tudna válni, a menedzsment számára...! ...és ezek után, - már nem a kgy.-n -, került szóba, hogy az ÖTLET PÁLYÁZAT hasznos lehet...! ...azaz, híjával lehetnek a rációsnak tekinthető gondolatoknak, - ami abszolút nem csoda -, hiszen ha olyan egyszerű lenne, a piac már régen "lecsapott" volna erre, ÉRTÉKÉN...! ...és, - számomra döbbenetes volt -, a könyvvizsgálónak, - a "közgyűlés képébe mondania" -, hogy a beszámoló ingatlanértékelését HITELESNEK tartja...! ...kérdeztem is, - hogyan is gondolja ezt -, amikor ennek a problémának a megkerülhetetlensége céljából csatoltam a múltévi kgy. jegyzőkönyvéhez néhány akkor aktuális építési telek eladási hirdetményt, összehasonlíthatóság céljából...? ...választ, - persze -, nem adott, mélyen hallgatott...! ...és mások hasonló kérdésére is képes volt ilyesmit mondania...! ...mit lehetséges ilyesmire leírni, - talán -, hogy cinikus...? ...stb. stb. stb...!
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 23:18
Előzmény: #81909  pancserlama.
#81910
Olvasva magamat Kitörés gyanús ?
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 22:58
Előzmény: törölt hozzászólás
#81909
Hát mitagadás A közkéz nagyrészével a Generali is beragadt Valóban patt ) Sem vevő de eladó sincsSőt eladó pappir nincs a piacon.A Rábát nem lehet meg venni
befektetobefekteto 2017. 04. 14. 20:48
Törölt hozzászólás
#81908
Törölt felhasználó 2017. 04. 14. 20:23
Előzmény: #81898  tigus7313
#81907
...hmm...! ...igencsak "fején találtad a szöget"...! ...eklatáns eset, amikor watson megkérdezte az MNV-t, - amikor IT és FB tagokra vonatkozó jelölést kért a levezető elnök (egyébként MNV-s hölgy) a kgy-től -, hogy vajon, - ebben a döntésben is -, "kötött-e a mandátuma, az MNV-s képviselőnek, IGEN volt a válasz...! ...még azelőtt, mielőtt jelölt volna a kgy a tagjai közül valakit...! ...így aztán abszolút komolytalanná vált a kgy, ebben a kérdésben...! ...merthogy, a jelenlévő 74 % MNV, - kötött mandátum esetén (ilyesmit azonban a jog világa nem ismer!) -, a saját jelöltjét fogja preferálni, bárkit is ajánlottunk volna, ezért néma csend övezte a levezető elnök kérdését...! ...ezek után jött elő, az MNV, - "a kalapból kihúzva" -, a jelen sem lévő jelöltjeit...! ...valódi "szini komédiát játszatva" a kgy-val...! ...ugyan csak ilyen, - számomra kifejezetten "épületes" jelenség adódott abból a "pikantériából", hogy igényelték a kisrészvényesek, hogy szavazzanak az Ő javaslatukról is, ám a jogász hölgy, úgy értelmezte, a helyzetet, hogy ha már egyszer a 20 Ft meg lett szavazva, akkor ezzel már a további szavazás az 50 Ft-ról, okafogyottá válhatott...! ...hiába is érveltek ellene többen is, - hogy ez nem így van -, csak "kötötte a karót az ebhez"...! ...végül arra kértük, hogy a legközelebbi kgy-ra, tisztázza ezeket a jogalkalmazási lépéseket, mert elvárjuk...! Akadt azonban pozitívum is, a parkosítás ügyében keresik a megoldást (pl. pályázat), azonban a fejlesztési célok előzik ezt a szándékot...! Arról is kaptam biztatást, hogy az ÖTLET PÁLYÁZAT felvetésem hasznos lehet...! Fejlesztési vonalon, - még nem dőlt el -, hogy az elektronizáltságé, vagy a hibrid esetleg más technológiáé-e a jövő, ezért még kivárnak a döntéssel...! ...stb. stb. stb...!
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 19:44
Előzmény: #81905  Törölt felhasználó
#81906
A város nyugat fele fejlesztödikKeletre iparosodik Városrét belváros de 15-20 év mire kiderül mi lesz belőle Persze gondolom ebben privát lobbi is benne van Ennyi
Törölt felhasználó 2017. 04. 14. 17:45
Előzmény: #81903  pancserlama.
#81905
Még egy dolog, aztán a hétvégére tényleg ennyi.. Győr és Rába.. A legnagyobb valószínűségű ok a Városrét nem hasznosulása mögött valami vita lehet a cég és a városvezetés között, ha kicsit visszalapozunk akár csak a júliusban esedékes európai ifjúsági olimpiai fesztivál helyszíneinek korábbi terveihez. Namost ha ez igaz, akkor hogy oldható ez fel? Ki tudna ebben jobban közreműködni mint az MNV és az állam? És ha nem tették meg eddig miért? Lehet, hogy egy állami cég sikerének az lenne a záloga, hogy megbukjon a fideszes városvezetés? Inkább bajba sodorják a céget, az állami tisztviselőkkel telepakolt igazgatóságát és FB-jét csak, hogy Borkaiéknak legyen igaza, bármi is a vita tárgya? Lehet, hogy Szivek ezért farolt ki? Ilyen nagy ember lenne Borkai? Lehet, hogy rá kellene szabadítani valami oknyomozó riportert a témára, hogy fény derüljön a valóságra?
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 17:14
Előzmény: #81901  Törölt felhasználó
#81904
Majd lesz érdeklődés a sajtótól ha azt olvasuk valahol Pintér a vezér Rába részvényeket vásárolt . Nem pedig azt hogy Pintér a vezér Rába részvényeket adott el (áralat) . A menedzsment lefelé kommunikálja a saját cégét .)Szóval hogy is van ez ?Ez nem volna baj ha venni akarna, de hát közben még el is ad ? Erre kössünk csomót ?)
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 17:07
Előzmény: #81901  Törölt felhasználó
#81903
Egyszerre egy dolog jutott eszünkbe
pancserlama.
pancserlama. 2017. 04. 14. 17:05
Előzmény: #81898  tigus7313
#81902
A menedzsment tájékoztató Pintér töketlenkedése !Ha jol csinálná a ripacskodást kiváncsiak lennének rá. A lagymatag érdeklődés a céggel szemben nem az állami többség miatt vanAz állam engedi futni a menedzsmentet a menedzsment nyafog sirankozik. Van egy vidéki botladozó csapat akik ezen a téren nem profik Ahogy besem engednek maguk közé valakit úgy kifelé sem tudnak törni. Ahhoz már nagy a cég hogy pl.kicsik közül valaki bekerüljön de nem is várható hogy pár tízezer részvénnyel valaki Rába széket kapjon.Föleg ellenzéki de Generali is nemtudom mit keres a cégben mikor 815 leadta a részvényeit a jobboldalnak ?! Kérdem én akkor miért nem tartotta ?Most jönnek a nagyszájú újak és azt mondjak sok a 75 % ! Kik mondják ?Watson ?1702 ? Nantal vagy Judit a szűzies hős !Korcsma ? Nem nem a hűségesek a cég hűek az elvhüek hanem most a menedzsment a Generali .... azok akik első szóra menekültek a hajóról Most hogy jol megy a szekér a hajó nem sülyedő jön a vicsorgás ? Nincs alapjuk nagyszájúnak lenniA menedzsmentnek is pofa be !!1200 kiszórta a cégét !Miről is beszélünk ? Hozzák helyre amit elbasztak javítsák ki a renomélyukat stb Vegyék vissza az 815 ön illetve 1200 on kiszórt tulajdonukat . Egyelőre az állam engedi támogatja (3,2 Mrd ) őket szerintem politikát pedig felesleges ebből kreálni A Rába jobban Nantalé és Watsone 1702 é mint a menedzsmenté és a generálié.Az MNV és az állam egyelőre nem gond a Rábának. 1. Béla a felháborodott
Törölt felhasználó 2017. 04. 14. 17:02
Előzmény: #81900  pancserlama.
#81901
Erre könnyű a válasz. Nem kell. Ha kellene nem adják el a részvényeiket a cégben, de legalább is visszavennék egy részét az MNV-től.. Ha kellene, akkor közösen csinálnának valamit a Városréttel mindenki örömére.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek