Topiknyitó: matgab 2007. 08. 06. 13:02

Hova tűntek a német, az osztrák és brit turisták Magyarországról?  

Ha már mi is el akarunk innen menni, akkor miért csodálkozunk, hogy a többiek sem akarnak idejönni?



Mindenhol õrült közlekedõk, mocsok , szemét, lenyúlós szolgáltatók, primitív emberek, európai árak, tengerpart sehol, hegyek sehol, szélsőséges időjárás...



Én is inkább Mallorcára, Dominikára, vagy akár Dalmáciába megyek/mennék...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 08. 13. 14:39
Előzmény: #102  tokos.
#103
Hello

Az előbb találtam egy ingyenes könyvet arról, hogyan lehet normálisan vállalkozni interneten. 40 oldal hasznos információ.

Nézd meg ha gondolod, ingyen van:

link

Üdv!
tokos. 2007. 08. 13. 12:20
Előzmény: #99  bpmcwap
#102
Érdekes volt ez a video. Három évvel ezelőtt egy hetet töltöttünk a Balatonnál a családdal. Beszélgettünk apám egyik volt munkatársával, aki nyaralókiadásból (is) él. Azt mondta, hogy úgy van vele, hogy csak német ne jöjjön, mert onnan csak a legalja jöm már, inkább legyen magyar, azok sokkal jobbak.

A film alapján megértem a dolgot.
Törölt felhasználó 2007. 08. 13. 11:48
Előzmény: #100  bpmcwap
#101
Szervusz BP!

Köszi, hogy beraktad ezt a videot, nagyon keveset nézem a tévét. Ha be is kapcsolom, akkor ECHO TV-t nézem inkább.

Sajnos ez egy globál jelenség, mely egyre nagyobb utat tör magának Nyugaton. Tekintve, hogy kint jóval szigorúbb szemmel nézik az ilyen történéseket, egyszerűen megoldják a kérdést: tivornyatúrákat szerveznek a külföldi utazási irodák a közép-kelet európai országokba a fiatalok részére. A múltkor olvastam egy megdöbbentő cikket: dán fiataloknak szervezett formában adják el ezeket az utakat, asszem Romániába vagy Bulgáriába, és csak tőlük sokezer fiatal nevez be ilyen túrákra, ahol rogyásig isszák magukat. Kint már kormányszinten foglalkoznak ezzel a kérdéssel, hogy meg kellene tiltani az utazási irodáknak ilyen speciális csomagok értékesítését.

Igen láttam a rendőri intézkedést, most mit mondjak.. inkább nem kommentálok semmit.

Szia
gentlemanus
bpmcwap
bpmcwap 2007. 08. 13. 11:34
Előzmény: #99  bpmcwap
#100
a 9 perc 10dik másodpercétől érdemes azért a rendőri intézkedést is végignézni....
bpmcwap
bpmcwap 2007. 08. 13. 11:24
Előzmény: #98  bpmcwap
#99
a video:
link

na hát itt vannak a turisták...
bpmcwap
bpmcwap 2007. 08. 12. 20:04
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
#98
Láttátok a mai NAPLO EXTRÁT a TV2őn????
ez kell nekünk????
Aki nem látta szvsz holnaptól fennt lesz a video is... vagy ma éjjel 02:20tól ismétlik...
érdemes megnézni!
Törölt felhasználó 2007. 08. 12. 18:46
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
#97
Erőt, egészséget kívánok Neked, Buxer!
Törölt felhasználó 2007. 08. 12. 18:42
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#96
Üdv néked Báttyuska!
Törölt felhasználó 2007. 08. 12. 18:15
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
#95
Szervusz Pénznyelő!

Amikor én csökkenésről beszélek, akkor én éves tendenciákról beszélek.

Kérlek szépen, nézd meg az általad belinkelt pdf állomány 12. oldalának 6. táblázatát, mely 1998-től mutatja a külföldivendég-éjszakák számának alakulását az összes kereskedelmi szálláshelyre kivetítve. Egyértelmű a csökkenő folyamat.

A markáns csökkenés egyébként jól érzékelhetően 2005-től indult meg, a szállodákban is, ahogy durván egy év alatt lecsengtek a beinduló low-cost airlines-ok. Mert egy év alatt, 2004-től 2005-ig öntötték ide a turistákat mindenhonnan.

Az általad említett 5. oldali adatok, csupán időszakos összehasonlításul szolgálnak a tavailyi évhez képest, de a régiós országok megemelkedett számai nem lesznek képesek ellensúlyozni a csökkenő trendet.

Szia
gentlemanus
Törölt felhasználó 2007. 08. 12. 17:06
Előzmény: #91  Törölt felhasználó
#94
"Ugyanis a csökkenő tendencia sajnálatos módon mára mindenhol érvényesül, nemcsak e nációk esetében."
Azért ez nem teljesen igaz. A régióból pl. elég szépen növekvő létszám fordult meg idén nálunk:
link
(5. oldal).
Inkább úgy mondanám, hogy nyugatról kevesebben, a keletről többen jöttek.
Törölt felhasználó 2007. 08. 12. 15:08
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
#93
Szia Embertelen!

Köszönöm hozzászólásodat.
Teljesen igazad van, nem említettem az emberi tényezőt. Mint ahogy még sok egyéb más dolgot sem, de azokat azért nem, mert sokakat közülük a fórumtársak már jeleztek itt lentebb a topikban. Mivel többször is megkérdezted reagálásodban, hogy normális-e a magyar - feltételezem, hogy azokra a magyar emberekre gondolsz, akik ezen iparágban, vagy ehhez kapcsolódó kiegészító szférákban dolgoznak -, azt válaszolom neked, hogy IGEN. Normális/ak azért, mert lehetetlen körülmények között is megpróbál/nak talpon maradni és az illogikátlan lépések, történések garmadája között racionális kiutat keresni a maga/maguk számára.

Az emberi tényezővel kapcsolatos negatív meglátásaidat magam is osztom, és szerintem bizonyos fokig talán első írásomban meg is válaszoltam, hogy mi okozza ezt a jellegű problémát. Az, hogy növekvő számú ilyen eset van, egyértelműen a negatív visszacsapódása annak a törvényi és gazdasági szabályzásnak, melyben az ágazat kénytelen nap, mint nap működni.

Ennek ellenére bátran állíthatom Neked, hogy a szektorban dolgozó embereknek igenis legalább a 90-95%-a tisztességes, és becsületes módon jár el az ügyfélekkel szemben, mert pontosan tudja mindenki, hogy a piacról él. A baj azokkal a vállalkozókkal, szolgáltatókkal van, akik a " más jobb nincs " alapon fognak bele szállodai, éttermi vendéglátásba, szállítási és egyéb tevékenységbe. Nem élik át a szakmára történő felkészülés alapjait, nem szívják fel nagy öregektől az adott szakma csínját-bínját, nem tanulják ki a mesterséget. Ugyanis nagyon nehéz úgy jól utazási irodát vezetni, hogy folyamatosan hozzád térjenek vissza az utasok, vagy hogy ugyanabban a városban többször is a te szállodádban szálljon meg a vendég, többször a te éttermedbe menjen az utas kajálni. Nagyon nem mindegy, hogy csak betéved hozzád valaki, vagy tudatosan keresnek téged. Sokan csak a profitlehetőséget látják az ágazatban, a mögötte lévő elhivatottság nélkül. Ezért vágják át a túristákat bizonyos szállodákban, vagy éttermekben vagy taxisok. De biztosíthatlak Embertelen, hogy itt is működik a kontraszelekció elve, és előbb-vagy utóbb mindezek a szolgáltatók fennakadnak a rostán és kihullnak.Zárt világ a mi szakmánk, és bizony segítjük egymást információkkal, hogy hová nem érdemes vinni külföldi vendégeket. Érdekünk, hogy kizárjuk, mert közvetve a negatív tartalmak mindőnket érintenek. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyetlen egy külföldi is úgy távozzon el, hogy negatív kritikát fogalmazzon meg velünk szemben, hiszen erős a szájpropaganda hatása is. Teszem fel valakit átvágnak itt, de ő odahaza elmondja másik ötven embernek az ismerettségi körében, hogy ne menjél Magyarországra xy okok miatt. És ez bizony nem hiányzik. Tehát a cél, hogy ezeket az eseteket a zéróra csökkentsük le. Van ahol a szakmai összefogással sikerrel járunk, van ahol nem. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy azok a szolgáltatók, akik többször is becsapják az ügyfeleiket, általában nagyon frekventált helyen vannak, és erős a betévedők, alkalmi beesők aránya. Ezeknél könnyebben megoldódik a betévedő vendégek kiesése.

Az általad említett görögöket én is szeretem Embertelen. De mások a déli mentalitású emberek, jóval pozitívabb, nyitottabb népek, mint a magyar! Márpedig a pozitivitás, nyitottság elengedhetetlen az emberekkel való sikeres bánásmódhoz, kommunikációhoz. Kvázi a görögök, ciprusiak beleszületnek a jó vendéglátó szerepkörébe. Nem szeretném összehasonlítani a magyarok jelenlegi pozitivitási szintjét a görögökével, mert bizony hatalmas lenne a differencia a görögök javára.

Az árszintbeli különbségek összehasonlításánál is bajban vagyunk, mert iszonyúan más gazdasági térben müködik a görög és a magyar turisztikai ágazat. Hatalmas adóterhek mellett dolgozunk mi, és sajnos ezek érvényesülnek az árakban is, míg jóval alacsonyabb terhek sújtják a görög kollégákat.

És ami pedig Görögország hírdetését illeti: pont ezt írtam neked, hogy vannak desztinációk, mely esetében már hírdetés nélkül is azonnal bekattan a termék. A görögöket nem említettem: az ő termékük a tengerpart. Felesleges hírdetni, mert mindenki tudja. Látod, ezt kellene nekünk is elérnünk a mi termékünk / termékeink esetében.

További szép napot kívánok!
Törölt felhasználó 2007. 08. 12. 10:32
Előzmény: #91  Törölt felhasználó
#92
Kedves gentlemanus !

Elemzésedben van igazság, bár én nem mindenben értek egyet.
Az emberi tényezőről kevés szó esett hozzászólásodban. Pedig szvsz ennek nagy jelentősége van.
Amíg a turizmust kiszolgáló "sokszázezer" ember fejében nem érik meg a gondolat, hogy itt nem rövid távon meggazdagodni, meg lenyúlni kell, hanem kis haszonnal évtizedekre tervezni, addig nem fog semmi megváltozni.
Miért van az, hogy Görögországban tengerparti étteremben 5,5 eurós vacsora mellé ingyen ouzót, bort, gyümölcsöt szolgálnak fel, a pincér a szó szoros értelmében kinyalja a s.gged, humoros, magyarul tud, leül veled fotózkodni. Megfogalmazza ő ezt akkor mikor hozza a számlát és fizetek. "holnap gyertek"
Nem láttam egyetlen fizetett hirdetést sem Görögországról mielőtt kimentem, ez mégis megmaradt bennem.
Miért van az, hogy a Bp-en a Hősök terén lézengő amerikai turista arról panaszkodik, hogy már az első napon duplán számláztak neki az étteremben.
Azt hiszem ezek után beszélhet neki Toni Körtisz amit csak akar...

Hát normális a magyar ?

Vagy ott vannak a taxis hiénák. Ezeknek az embereknek soha nem fordult meg a fejében, hogy a sorozatos átb.szás egyszer csak megbosszulja magát?
Szerencsére legalább a repülőtérről eltakarította őket az új tulaj.

Miért van az, hogy Görögországban ha ajándékot akarok venni, mondjuk egy csecsás hűtőmágnest, 1 eur elég ? Ha Budapesten akarom megvenni a Lánchidas párját, (ugyanabból az anyagból ugyanazzal a technikával készült) 1200 hufot szednének le rólam. 5-szörös az árkülönbözet. Miért kell 4-szeres haszonkulccsal dolgozni az eszetlen magyar kereskedőnek?

Normális a magyar ?

Miért van az, hogy főszezonban Paralián vadiúj, légkondis, tengerre néző, full felszerelt stúdió apartmant 4 személyre 30 eur/nap-ért tudok bérelni ? (persze szigorúan csak egyénileg, nem magyar utazási irodán keresztül) Ez nincs 2000 huf fejenként, éjszakánként.
Ezzel szemben lemegy a gyerekem a Balatonra, Siófokra, a legolcsóbb sz.r diákszállón, már nincs elég hely. De neki nagy kegyesen 3000huf/éjért megengedik, hogy felfújható gumimatracon ellegyen a koszban. Bravó.

Normális a magyar ?
Törölt felhasználó 2007. 08. 12. 00:06
#91
Tisztelettel üdvözöllek Benneteket Fórumtársak!

Régóta nem írtam a Portfoliora, ettől függetlenül időnként az értékesebb topicokat próbáltam figyelemmel követni. Ez a topic többek között azért is keltette fel az érdeklődésemet, mert a szakmámmal kapcsolatos. Külföldiek Magyarországra történő beutaztatásával foglalkozom 20 éve, van némi rálátásom tehát e témakörre.

A kérdés feltevésekor konkrét nációkat neveztetek meg, szerintem pedig helyesen úgy kellene feltenni a kérdést, hogy hová tünnek úgy globál a turisták Magyarországról. Ugyanis a csökkenő tendencia sajnálatos módon mára mindenhol érvényesül, nemcsak e nációk esetében.

Mi vezetett idáig?

A magyar turisztikai ágazat méltatlanul alulkezelt, alulértékelt a hazai gazdasági irányítási szerkezetben. Figyelembe véve azokat a nem elhanyagolható tényeket, hogy az ágazat, és az ágazathoz kapcsolódó kiszolgáló tevékenységek sokszázezer embernek adnak munkát, és hogy a turisztikai iparágnak az egyik legnagyobb a hozzájárulása a hazai GDP-hez. Ennek ellenére minden egyes kormányváltáskor ide-oda tologatják az ágazatot, egyik vagy másik minisztérium fennhatósága alá. Az ágazat hosszú-hosszú évek óta képtelen elérni, hogy önálló minisztériuma legyen. Pedig lássuk be, sikert csak ott lehet elérni, ahol magasszintű, erős, egységes és jól átgondolt irányítási rendszer működik. A kellően erős és magas szintű irányítási struktúra hiánya miatt nem rendelkezik megfelelő súlyú lobbyerővel az ágazat. Ha rendelkezne, nem fordulhatna az a lehetetlen helyzet elő, hogy olyan törvényeket hozzanak meg, olyan adókkal sújtsák az ágazat szereplőit, melyek teljes egészében versenyképtelenné teszik a hazai turisztikai szektort régiós versenytársaival szemben. Ha rendelkezne, nem fordulhatott volna az sem elő, hogy legfőbb turisztikai értékeinket jól felfogott üzleti érdekből negatív propagandával devalválják, vagy nagynevű magyar hungarikumainkat mások büntetlenül bitorolhassák. Első esetben a Balaton elleni negatív kampányra, míg a második esetben a „ Tokaji ” név kálváriájára gondolok, amikoris a szlovákok is igényt tartottak a Tokaji név használatára.

Ha rendelkezne az ágazat megfelelő súlyú lobbyerővel, akkor meg tudná értetni azt, hogy egy ország propagálására, népszerűsítésére sokkal több pénzt kellene költeni, főleg, akkor, amikor kedvezetlen folyamatok zajlanak. Ebből az ágazatból mindig csak kivették a pénzt, de alig fordítottak rá vissza. Sikeres munkájáért csak azt a köszönetet kapta, hogy jól megnövelték adóit. Magas adók mellett nem lehet versenyképes terméket előállítani.

Ha rendelkezne az ágazat megfelelő súlyú lobbyerővel, akkor nem fordulhatott volna elő az az abszurd helyzet sem, hogy úgy próbálnak image-et csinálni Magyarország számára, hogy ki sem kérik a szakma nagy öregjeinek véleményét.

Ahogy a gazdasági szektorban mindenhol, így a turisztikai szektorban is óriási harc folyik adott régiós országok között, hogy a külföldi turistákat a saját hazájukba csábítsák. Egy-egy országnak tudnia kell felépítenie egy-vagy több sikeres meghatározó turisztikai terméket, melyek vonzóak lehetnek a külföldiek számára, és örömmel jönnének azokat személyesen megismerni. Így jártak sikerrel pl. a csehek a cseh sörrel, mint turisztikai termékkel, vagy az osztrákok Mozarttal. Magyarországnak is lehetne számos sikeres turisztikai terméke, pl. a termálfürdők, puszta, bor, gulyás, stb. De még ezen alapvető hungarikumokat sem tudjuk sikerre vinni, mert nem folynak állandóan a csapból. Sokkal többet kellene költeni ezek megismertetésére. Nem azonosítják azonnal Magyarországot a termálfürdőkkel, pusztával, borral, gulyással, mint az osztrákokat Mozarttal vagy a cseheket a cseh sörrel. Érdekes volt látni szépségkirálynőnket a MALÉV gépre festve és plakátokon. Laky Zsuzsa egy gyönyörű nő, minden férfi álma. De szerintem elhibázott döntés az ő arcával hírdetni Magyarországot, vagy akár Polgár Judit sakkvilágbajnoknőnkkel. Külföldi túristáink nem adott személyekre kíváncsiak, hanem azokra a turisztikai értékekre, amelyek miatt érdemes az országba jönni, és amelyek személyes megismerése, felfedezése után feledhetetlen élményekkel utazhatnak el hazánkból.

Megítélésem szerint egy ország sikeres turisztikai termékének befuttatása, külföldi fejekbe történő beültetése, rendkívül hosszú idő. Magyarországot, mint a gulyáskommunizmus hazáját ismertek bennünket. A külföldiek nagyon szerették az ehhez kapcsolódó meghatározó elemeket: gulyás, puszta, lovaskocsikázás, stb. A külföldiek jól érzik magukat a nyugodt pusztai környezetben. Sokan szerettek volna megszabadulni ettől a gulyáskommunizmus féle beskatulyázástól, és design-t, image-et változtatni. Súlyos hibának tartom. Ezt a terméket tökélyre kellett volna fejleszteni. A csapból is a MAGYAR PUSZTA-nak, a MAGYAR GULYÁS-nak, a PUSZTAÖTÖS-nek, stb kellett volna folynia. Mert szerették, szeretik a külföldiek ezt a terméket. Összefoglalva tehát, kell / kellenek erős turisztikai termék/ek, hogy a külföldiek tudják miért jöjjenek ide és ennek propagálására nem szabad a pénzt sajnálni. Csúcstechnológiájú vízágyukra például jut elengedő pénz.

Különösen annak fényében fájdalmas, hogy nem tudjuk átültetni kellőképpen Magyarország hungarikumait a külföldi fejekben, hogy egy csomó low cost airlines jár Budapestre. Segítségükkel sokkal szélesebb utazói kört is el tudnánk érni. 2004. május 1. után, amikor az EU tagja lettünk, ezeken a low-cost gépeken özönlöttek a vendégek Magyarországra: központi fekvésű szállodákban, szezonban, hét végenként nem lehetett helyet találni. Ez a helyzet mára teljesen megváltozott, Budapest, Magyarország, mint turisztikai desztináció elfáradt.

Egy ország image-e, politikai stabilitása, gazdasági helyzete nagyon fontos tényezőknek számítanak egy külföldi szemében, amikor magyarországi ajánlatot látván mérlegelik, hogy eljöjjenek-e ide vagy sem. Azok az események pedig, amelyek tavaly ősszel történtek, egyszerűen skandallumnak számítanak egy EU tagország számára egy potenciális külföldi turista szemében. A budapesti események körbejárták a világsajtót. Tisztelettel kérdezlek Benneteket, hogy szerintetek egy amúgy is leszállóágban lévő beutazó turizmusra milyen hatást gyakorolt az a mérhetetlen rendőri brutalitás, melyet mind a magyarok, mind pedig a külföldiek megtapasztaltak? A kérdésre a választ tudjátok Ti is!

Elnézést kérek hosszabbra nyúlt hozzászólásomért!
További szép estét, jó éjszakát kívánok Mindannyiótoknak!
bpmcwap
bpmcwap 2007. 08. 09. 18:04
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
#90
az a medzso egy honda akkord és egy kibacott szép villában lakik.... budán... :P

a wudörsi osányban szokik vásárolni és a gellért be jár usznyi... :P
Törölt felhasználó 2007. 08. 09. 17:36
Előzmény: #88  Törölt felhasználó
#89
"Azért az furcsa, hogy általában a nagy melldöngetős hazaszerető magyarok keseregnek inkább"

A legjobb ezzel kapcsolatban amit a napokban láttam: német rendszámú Merdzsó Nagy-Magyarország matrica+árpádsáv+turul. Nagyszerű mondom, 3 tengerpart, meg minden az kéne, de regadót azt nem akarsz fizetni, mi?

Dehát már 300 éves is így voltak a magyar nemesek: életünket és vérünket, de zabot nem!
Törölt felhasználó 2007. 08. 09. 17:20
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
#88
Azért az furcsa, hogy általában a nagy melldöngetős hazaszerető magyarok keseregnek inkább. De még az ő szájukból is furcsa kesergés a nincs tengerpart, mert az a Honfoglaláskor sem volt... Én tenger nélkül is szeretek itt lenni.
Törölt felhasználó 2007. 08. 09. 17:17
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
#87
egyébként a felsorolásból az európai árak és a szélsőséges időjárás nem igaz, a primkó emberek, őrült közlekedők mindenhol igaz, a mocsok, szemét meg lenyúlós szolgáltatók sok helyen (nagyjából teljes kelet-eu-ban, dél eu jó részén, még keletebbre meg pláne) igaz. Tengerpartunk viszont tényleg nincs. Hurrá. Végre találtunk egy igazi keseregnivalót, megyek és telesírom a párnám...
Törölt felhasználó 2007. 08. 09. 17:13
Előzmény: #82  matgab
#86
"Többen írták, hogy ez már megint a szokásos magyar típusú síránkozás...

Kérdem én melyik része nem igaz?
"Mindenhol õrült közlekedõk, mocsok , szemét, lenyúlós szolgáltatók, primitív emberek, európai árak, tengerpart sehol, hegyek sehol, szélsőséges időjárás...""

A rinyával sosem az a baj, hogy totál nem igaz. Hanem az, 1. hogy ez az dolgoknak csak az egyik oldala; 2. máshol sincs sokkal másképpen.
Törölt felhasználó 2007. 08. 09. 12:41
Előzmény: #84  Törölt felhasználó
#85
(természetesen a 91-utáni 6-8 évre gondoltam :) )
Törölt felhasználó 2007. 08. 09. 12:38
Előzmény: #83  Törölt felhasználó
#84
Nekem pl. 91 óta van jogsim, az első 6-8 évben imádtam vezetni, de azóta olyan mértékben rohad szét a közlekedési morál, hogy lassan már hányok ha volán mögé kell ülnöm.
Persze ugyanez a hétköznapi "gyalogos" életben is igaz. Hogy egy példát is bemutassak:
- a 13. kerületben dolgozom, lakom, ami régen egy viszonylag nívós környéknek számított. Tegnap délután a házunk bejárata előtt arra lettem figyelmes, hogy egy idős bácsi valamin vitázik egy középkorú nővel. Nem hagyott nyugodni a látvány és kicsit közelebb mentem, kiderült, hogy a hölgy éppen kizsebeli a szinte magatehetetlen bácsit a (zsebesek körében elég népszerű) nyomulós, tapizós módszerrel. Kicsavartam a kezéből a pénzt és visszaadtam a bácsinak, erre a nő sértődötten elsétált. Utána jutott eszembe, hogy örülhetek, hogy pl. a stricije nem volt a közelben, vagy hogy nem volt nála kés, vagy hogy nem jelentett fel a rendőrségen, stb., stb. És akkor ilyenből tudnék 100-at mesélni kapásból. Undorító egy országban élünk. Mielőtt még megkérdezné valaki (ahogy az előző történet is mutatja), igen, én igyekszem ezen változtatni, de lassan inkább itthagynám ezt az egész sz@rkupacot.
Törölt felhasználó 2007. 08. 09. 12:23
Előzmény: #82  matgab
#83
igaz
matgab 2007. 08. 09. 12:19
Előzmény: #1  matgab
#82
Többen írták, hogy ez már megint a szokásos magyar típusú síránkozás...

Kérdem én melyik része nem igaz?
"Mindenhol õrült közlekedõk, mocsok , szemét, lenyúlós szolgáltatók, primitív emberek, európai árak, tengerpart sehol, hegyek sehol, szélsőséges időjárás..."

Bárkivel fogadok, hogy Bp bármelyik közterén legalább 5000 pont értékű szemetet találunk este, ahol egy csikk, mondjuk 1 pont, a nagyobb szemét 10 pont.
Vagy, hogy ha lemegyek 130-cal az autópályán, akkor legalább percenként 1,5-en fognak megelőzni akiknek jó része 150 felett fog menni.
Ha meg dugó van, akkor meg a leállósávon mennek mellettünk...

Akkor ez most a szokásos síránkozás, vagy egyszerű ténymegállapítás?
Persze mondhatjuk azt, hogy ez van, ezt így kell szeretni, de ez olyan, mintha a gyermeked látod lopni és nem fedded meg érte, hanem azt mondod, hogy hát istenem, ő még csak gyerek, ilyennek kell szeretni...
Törölt felhasználó 2007. 08. 07. 19:37
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
#81
Pedig ő úgy viselkedik

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek