Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ez egy nagyon izgalmas nap volt! Pont tudtam figyelni az első órát, és hát trükkös aki felhalmoz, mert a mai napon a jó hírt is arra használta fel hogy elbizonytalanítsa a piacot és keverje a lapokat. De most tényleg, leöntötték majdnem kb 20 ezer darabbal, majdnem -2%, nem egészen 5perc alatt! Egy értelmes okot kérek erre, ami nem a szándékos játszadozás. Utána pedig piacin hirtelen röpködnek egyben a 10 ezer darabos vételek 10080-on (?) . Egy kis számmisztika : 20k darab eladás 5 perc alatt azt eredményezte hogy az utána lévő 40 percben több mint 80k darab részvény cserélt gazdát egyértelműen vételi erőként, mert az ár egész nap a 10000Ft közelében stagnált. Próbálják továbbra is nyomott áron gyűjteni. Elég őrjítő ez a mozgás, remélem a kitartás meghozza majd a gyümölcsét.
Egy fórumos azt írta h nincs benne story, ez igaz lenne? Egyelőre valószínűleg kizárólag a kedvezőtlen $ árfolyamot árazza a piac? Az mbh befbank nagyon pozitív véleménnyel van a cégről.
Igen, ez teljesen komoly. De ha megmagyarázod nekem, hogy a cég vezetése hogyan tudja befolyásolni a dollár/forint árfolyamot, vagy azt, hogy Trump mit talál ki a következő 5 percben, akkor nagy figyelemmel hallgatlak.
Ahogy ez reggel kinézett miután leöntötték, ahhoz képest ... azért ma sem rágta le a körmét túl sok shortos a céláraktól. Az egész BÉT lefordult a végére. Masterplast húzott ma, nyitott egy új gyárat. Üveggyapotot gyárt, Ha belegondolok elhúrni nagyon nem lehet a gyártását. Tárolják, ahogy akarják, annyi fokban amennyiben akarják, addig ameddig csak akarják. Ha van hely hová tenni kockázat nincs benne és rakhatják egymásra az égig. Nem is rossz ötlet.
Agresszivak a beragadok. Minfenkinek volt lehetosege kiszallni stopot berakni. Sztori nincs. Ha lesz felmegy vagy le. Nem szabad beleszeretni egy papirba. 9500- 11k a jelenlegi savja. Azt hiszem 500 es 700ft/reszvenyt kerestem rajta. Szep volt jo volt. Ja meg amikor levertek 9500ra akkor egy pakkot vettem. valamivel 10k felett eladtam. Ha jön egy eros vetel napi+10% al akkor is erdemes beszallni barhol áll is. A kezdok hibaja a kimaradás jobban faj mint a veszteseg. Pedig.. Az ááá itt mar nem veszeknel kell beszallni vagy a sav aljanal.
Freeshark, hagyd már abba a hisztit. . Ami most történik az árfolyammal annak gyakorlatilag zéró köze van a céghez. Amíg nem tudjuk, hogy Trump mit tervez a gyógyszerárakkal és amíg a dollár nem kezd tartósan erősödni addig nem fog elindulni 11K-ra. Tetszik vagy sem, ez van. . Ha nem tetszik add el! Nyugi, lesz aki megveszi. Ha lemegy 9700 - 9800 közé én tuti, hogy duplázni fogom a mostani pakkomat.
A 3 alapítvány összesen 25.25%-t jelent, tehát ha összefognak akkor 1-2 tagot delegálhatnak hiszen beszavazzák, napirendi pontot kitűzhetnek. Ami valószínűtlen h ezek az alapítványok eladják a részvényeket, ennek jogi hátterét nem tudom viszont azt már bejelentették volna, nyilván akkor új befektetést kell keresni, ezek az alapítványok MOL és Richter osztalékból tartják fenn magukat. Az h ők mennyire értenek egyet az osztalék politikával az más kérdés, nyilván jogi személyként nem fizetnek osztalékadót.
A kérdés amit fel kéne tenni közgyűlésen de inkább azon kívül mert nincs idő arra egy évet várni h a tőke hasznosítása során mennyire veszik figyelembe az alapítványok érdekeit akiknek mint részvényeseknek nem lehet azt mondani h KUSS, elvileg ig tagot is joguk van delegálni. A legutóbbi közgyűlésen a 186m db papírból hány volt képviselve? Ez alapján akár 40% v afelett is lehet az arányuk hiába a teljes mennyiségre számolva jóval kisebb.
Semmi érvet nem tudsz írni csak ürességeket! A saját részvényekkel az eps-t lehetne növelni hiszen azok a cég és végső soron a befektetők tulajdonában vannak, ráadásul adózás szempontjából is a legjobb döntés! Itt néhány alapítvány érdeke is lényeges hiszen jelentős részvény mennyiség van náluk!
Népi megfigyelés szerint, ha az ilyen rinygépeket magára hagyják a topikban, kb 2 napig elbeszélget magával, majd szép lassan elfogy a lelkesedés! Nem unod még? Ettől nem megy feljebb! Eladod (ha már ilyen fős cég) és veszel valami jobbat! Mit kell ezen ennyit rugózni? Csak növeljük a nulla tartalmú hsz-okat!
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.