Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 01. 14. 18:09

Lelkisegély  

Ha bárkinek bármikor bármennyi veszteséget sikerül az itteni hozzászólásokkal elkerülnie, akkor érdemes volt megnyitni. Felelős hozzászólások érdemben segítséget nyújthatnak.



De pozíció felvételére vagy zárására ne bíztassunk senkit. Én nem fogom tenni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 11:48
Előzmény: #2694  Törölt felhasználó
#2700
ja, és előbbi hsz-em mind2 részét fenntartom :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 11:47
Előzmény: #2696  Törölt felhasználó
#2699
utóbbi hasonlatodat nem tudom összekapcsolni a témával (erdőset)

ez meg szimplán rossz értelmezésből fakad:

"mert ha nem akarja elmondani miért ,akkor meg minek kérdezed?"

ad1 amikor először és másodszor kérdeztem, akkor nem tudhattam ELŐRE, hogy nem akarja majd elmondani DLPH

ad2 többször nem is kérdeztem DLPH-tól

"na és ugy kérdezed ,hogy kérdezed de igazábol leszarod! "

ja, persze... azért kérdeztem meg 2x is. mert leszarom...
figyu, ne kavarj már itt lszi, és ne is gerjessz mesterségesen olyan ellentéteket, amik nincsnek. majd DLPH megválaszolja, ha akrja. már írtam, hogy semmi bajom vele a pökhendiségét leszámítva, és mindezek mellett is szívesen értekeznék vele erről-arról...
ha vki azt érzi ki irományomból, hogy megvetem DLPH-t, akkor írja azt, ne próbáljon meg semmibe semmit belemagyarázni lehetőleg. mindenkinek joga van bizonyos megérzésekhez, stb.hez. de attól még az csak egy majomösztön lesz, amit "kiérez" belőle. ezért az ilyen megérzéséket megmondom őszintén le szoktam szarni. a szavakból egyértelműen kiderül, mit akarok megfogalmazni. itt még csak metakommunikációra sem lehet hagyatkozni ill. azzal takarózni, hogya abból ilyen és ilyen következtetéseket vontam le. mint már említettem, rühellem az olyan szubjektivitást, amit mások fikázására használnak fel, és egyből rosszindulatúnak akarják beállítani. egyéb iránt ARP-hoz is szóltam anno olyat, ami EGYÉRTELMŰEN nem volt rossz szándékú, de néhány csicska egyből fikázásnak fogta fel. Én nem akarok az ilyenekre túl sok energiát pazarolni, így néhány évente deklarálnom kell, hogy NINCSENEK mögöttes / fikázó / gúnyolódo, stb. szándékaim. Sok kretén lehet a neten, ha az ilyen gyakori, de én messze vagyok ettől. Jó?

mostantól nem szeretnék ilyen hülye hitvitákba belebonyolódni. ha létezik a keresztények Istene, akkor az egy hülye untermenschenaffenmensch. ez is hit kérdése. másképp fogalmazva: adjatok egy szilárd pontot... :)
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 11:33
Előzmény: #2696  Törölt felhasználó
#2698
Szervusz!

Te, én ezt nem tudom mire vélni.
ad1 nem is hozzád szóltam (vagy te volnál DLPH?)
ad2 jó lenne néha betartani a helyesírás szabályait az értelmezés egyértelműbbé tétele érdekében. nem muszáj, csak jó lenne :)

ezt pl. ha megölnének, se tudnám biztosan értelmezni:

"mond azt ,hogy jobb vagy mint én vagy mond azt hogy kurva szar vagy !!!!
ja és sósem leszel jobb nálam!
mert ez csak udvarlás volt semmi más! :))))"

ezt bizonytalanul úgy értelmeztem, hogy írjam DLPH-nak, hogy "kurva szar vagy !!!!
ja és sósem leszel jobb nálam!"

VAGY

írjam, hogy "jobb vagy mint én"

ha tévesen értelmeztem, bocs.
ha jól, akkor meg nem értetted meg, mit írtam.
erről meg nem tehetek. nehogy már meg kelljen tanulnom újmagyarul :)))))))))))))))))))))))

de amúgy nem is udvaroltam DLPH-nak. szívesen eldiskurálnék vele. ennyi. nem hazakísérni akartam :)))))))))))))))))))))))

Koi, te melyik országban születtél? Ne vedd ezt se kötözködésnek, se udvarlásnak... just asking....

bye
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 11:31
Előzmény: #2696  Törölt felhasználó
#2697
ez nem nobel díjra megy ,sőt plussz pénzt se kap érte senkisem ,sőt mivel se pénz ,se kitüntetés nem jár azért amiért ide valaki beírogat ,igy nem kell a hozászolása után a hozászolását értékelni!

ez van!
bárki beír valamit aztán egy másik elolvasa aztán közbe meg mindenki csinálja a dolgát!

ez nem a hónap dolgozoja kitüntetéséért megy!!!!!az máshol van!

a forum az forum ,ahol beszélgetnek emberek ha viszont olyat játszunk ,mint az erdőben az állatok ,hogy én ezt a területett megjelöltem magamnak ,akkor ott baj van!
pláne ha valaki ezt probálja érvényesíteni!

Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 11:23
Előzmény: #2695  Törölt felhasználó
#2696
mert ha nem akarja elmondani miért ,akkor meg minek kérdezed?
na és ugy kérdezed ,hogy kérdezed de igazábol leszarod!
vagy ha leírod az segít???:))))

személyeségi kérdésekbe ,nem menék bele mert te mondod, hogy nem tartozik rád!

olyan ellentmondásos az egész hozászolás!

mond azt ,hogy jobb vagy mint én vagy mond azt hogy kurva szar vagy !!!!
ja és sósem leszel jobb nálam!
mert ez csak udvarlás volt semmi más! :))))
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 11:19
Előzmény: #2693  Törölt felhasználó
#2695
ez az optimista felfogás, a peszimista gondolat leküzdésére ,ez mire jó?????

az egész hozászolás olyan baráti pozitívnak hat!
elnézően cizelálsz végig!
ez olyan van is ,meg nincs is!

ugy látszik tényleg ,jó címet adot a topiknak! :)))
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 09:42
#2694
nem akarom végigkeresgélni - vki beillesztené, miket írt DLPH az otpről? csak mert TÉNYLEG érdekel...
ha már nekem nem válaszolt rá, másoknak még válaszolhatott :)

előre is köszi

(megj.: az emberi fajt a felesleges és alaptalan gyűlölködés, gyűlöletletkeltés fogja VÉGÉRVÉNYESEN el/kipusztítani. És meg is fogja érdemelni. A.I. meg együttműködés rulez :) csak hogy izgágáskodjak vmi modernet is... )
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 09:34
Előzmény: #2575  Törölt felhasználó
#2693
Szevasz!

Nem akarom leszólni fáradozásaidat, mivel igen szépen cizelláltan magyarázkodtál, hogy milyen sok atyai jóindulat szorult beléd.

Ezzel csak 2 gond van:
egyik: nagyon mellétrafáltál a leírásommal
másik: Te magad meg rejtőzködsz a sötétben, mint egy bagoly (csak akkor meg miért mondod a verébnek....?)

többször volt aklkalmad reagálni egy-egy felvetésemre, mint pl. hogy dumáljuk meg ezt-azt, amire még csak annyit sem írtál, hogy NEM. vagy ilyesmi, vagy amikor üres kifogást kerestél, miért nem fejted ki hihetetlen nagy tudásodat Iránnal kapcsolatban (emailben elküldhetted volna, mert megadtam)
mind2 esetben írtál még utána az adott topikba, tehát olvasnod is kellett volna, csak épp nem reagáltál rá - nem sértődtem meg, csak megemlítem, mert azért mégiscsak fura.
nem akarom belinkelni a GAZDASÁGPOLITIKA topikot, de ott épp leírtam, milyen vagyok, abból meg kikövetkeztethetnéd, ha akarnád, milyen is vagyok VALÓJÁBAN.

De nyilván nem akarod.

MIÉRT is?

Azért, mert szeretsz leszólni és fikázni másokat ALAPTALANUL, ISMERETLENÜL. Ez nem baj. Ez egyéni szocproblem. Senki sem ítél el emiatt. Még csak amiatt sem, hogy közben meg játszod a nagymenőt, aki mindenkinek a szívén viseli a sorsát. (Mert színház az egész világ és színész benne minden ember.)

Rivalizálás:
semmi gond, ne ismerd be/el. Egyéni szocproblem ez is. Meg színészkedés - önmagad előtt is. Tudod, a helyzet az, hogy:
-nem bánom, ha vkikenek nagyon odamondogatsz, de annak azért örülnék, ha vmilyen TÉNYre közben támaszkodnál.
-"jót mulattam azon, hogy uralkodóitok évszázadokon keresztül harcoltak az istenekért, amiket ők maguk alkottak" - azaz megint csak nem zavar, ha TÉNYek nélkül, homályos megsejtésekre és egyéb LSD-s álmokra hagyatkozva fikáznak a majomivadékok vakit, vkiket. Egyéni szocproblem.
(akkor mégis miért van az, hogy megpróbálok mindenkiből kifacsarni némi adatot?)
Ez meg egyéni szocproblem :)
bár már leírtam több helyen és pl. az USA vs Irán témájú topikban is konkrétan kitértem erre, én sok más emberrel ellentétben KÍVÁNCSI vagyok mások véleményére, mert sok igazság lehet benne. ezen okból viszont érthető is, hogy a már idézett LSD-s álmokra nem adok.

Jókívánságaidat köszönöm. Nem baj (csak hogy értsd meg végre) a "generációs ellentét". Engem nem zavar, sőt. Pont azért akartam találkozni veled, mert egyrészt leírtad, hogy ennek nem vagy ellene, másrészt sztem a fiatalok sokat tudnak az idősebbektől tanulni - mondjuk ez emailmegadós meg az ezelőtti hszemből az USA Vs Irán témájú topikban ki lehetett ezt könnyedén következtetni. De nem baj, nem muszáj. Én változatlanul állok a dolog elébe, hogy pár dolgot meg tudjunk vitatni. Egyébként is sokra értékelem a R. Dawkins-féle "a pamlagon gondolkodva is kikövetkeztetjük" hozzáállást, csak gondoltam, ha valójában összefutunk a már megjelölt témákon polemizálni, akkor máris el tudom oszlatni a nyegle ifjoncokról alkotott téveszméidet (illetve hogy a környezetedben ilyenek vannak, az engem speciel nem érint), sőt valahol (asszem Gazdpol topik) én is kifejtettem, mennyire rühellem a minden szempontból elnőiesedett társadalmat, de ez most nem lényeges. Ja, és a kérdéses témákat meg a Mi lesz veled Mo. topikban vetettem fel, amiről élőben tudnánk diskurálni, ha hajlandó volnál végre nyilatkozni arról, hogy áll-e még ajánlatod a találkozásról, amire én sebesen igent is mondtam a magam részéről. Most ezt ne vedd szemrehányásnak - úgyis nemet fogsz mondani, akkor meg ugyanmindegy, hogy még nem reagáltál rá. Átmeneti megldásnak ajánalni tudnám a Skype-ot, ahol meg tudnánk vitatni ezt-azt, erre is várok vmi reakciót.

Jóindulat-rosszindulat témát nem akarom boncolgatni, mert nekem nyilván az a meggyőződésem, hogy sokkal több rosszindulat van benned, és nyilván neked is rólam. Innentől nem érdemes "bizonygatni" semmit. (max. annyi hozzáfűzni valóm akad még, hogy a rossz értelemben vett mai modernséget én is kb. annyira rühellem, mint te) fölösleges olyan ellentéteket gerjeszteni, ami nincs meg, mint ahogy a nem meglevő párhuzamok vélelme is felesleges volna. viszont muszáj volt kitérnem néhány olyan dologra, amire éppenhogy az ellenkezőjét vélelmezed, mint ami valójában a helyzet. sztem túl élénk a fantáziád, de ez szvsz.
Spade-nek volt még párszor ekkora nagy vehemens "AKS-ellenessége" anno :) és azon is csak mosolyogni tudtam, ill. teóriáimat jól alátámasztotta a fenti idézettel kapcsolatban. Valahogy az emberek szeretnek gyűlölködni, és kész :)
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 08:33
Előzmény: #2691  Törölt felhasználó
#2692
........otp sajátrészvény vásárlás van.........
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 08:32
Előzmény: #2690  Törölt felhasználó
#2691
persze megy a nem akarja a piac téma!
mert a forgalom nem támogatja az esést!
tehát ha ez igy megy akkor elhúzodik egy darabig!
otp nek 200 napos 7300 ha rossz az időzités (amerika) akkor elbukhatja otp a 200 napos átlagot !
itt minden azon múlik hogy kit mikor visz magával amerika!
mert ha esik akkor nincs magyarba se 200 napos se támasz se kézifék!
plusz ha itthon is történik valami akkor van gáz!
szvsz szerintem otp sajátrészvény van a nagy vevők is érzik ezt hogy amerika 200 naposig jó lehet!
ezért is kevés a támasz otp ben
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 08:26
Előzmény: #2689  csaszi64
#2690
szvsz amerikában lesz még egy esés ugy a 200 napos átlagig!11800 dow
nasdaq 2290
szerintem ezt már csak elvböl sem hagyják ki
hogy a további emelkedéshez ez meglegyen!
buxnak már megvolt!

ha ezt elbukja akkor kampec ha nem akkor megyünk tovább fel!
szerintem nem fogja!hacsak pont akkor nem lesz megint egy sanghaj!
vagy valami warningos hír!
csaszi64 2007. 03. 11. 00:28
#2689
Vakmajom is valami hasonlót ír!?
link
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 00:14
Előzmény: #2683  Törölt felhasználó
#2688
Berlingo60 hát nem képes pozitív makroadatra sem mozdulni északnak a történet.

Biztosan számít, és rátesz néhány lapáttal.
Sőt, nem kis mértékben oda-vissza hatás lehet, a makroadatra mozdulnak a devizapárok is.

A realizálási hullám nem várt pillanatban indul, és akkor semmi nem számít.
Az utolsó csepp lehet egy apró kis jelentéktelen dolog is akár.

Na jó, persze ez most hangos gondolkodás.

A dow szerint félidőnél vagyunk, de a második félidő erősebb lesz.....(?!)
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 00:13
Előzmény: #2686  Törölt felhasználó
#2687
BINGO
Erre voltam kíváncsi!!
Csak eddig nem vettem észre, hogy a Yahoo-n lehet időt beállítani
Köszi
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 00:07
Előzmény: #2685  Törölt felhasználó
#2686
Ez ugyanaz a program másképp rendeztem el. , de most vettem csak észre !!
A tavaly májusi chartot nézzétek meg, és a mostanit !
Na ez szép !

link
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 00:03
Előzmény: #2684  Törölt felhasználó
#2685
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 00:00
Előzmény: #2680  Törölt felhasználó
#2684
Tavaly májusban USD/JPY kb 115-ről erősödött 110-ig.
Most nemrég elkezdett rohanni a 115-felé, ekkor zúgott be a történet.
A napokban visszagyengült 118 fölé, erre lenyugodtak a kedélyek.
Szvsz ha átlépi a 115-öt, szakadás lesz.
Úgy tűnik, ez valami kritikus arány lehet.
Usd/chf ezt követi le, majdnem hasonló.

Törölt felhasználó 2007. 03. 10. 23:57
Előzmény: #2679  Törölt felhasználó
#2683
Szerinted akkor a hitel lufitol jobban féljünk most mint bármilyen makróadattol?Azt nem tudom a yen meddig erösödhet,azt hiszem a122 elég erös ellenállás
Törölt felhasználó 2007. 03. 10. 23:53
Előzmény: #2681  Törölt felhasználó
#2682
Aminél én állítom be az időt!
Törölt felhasználó 2007. 03. 10. 23:52
Előzmény: #2680  Törölt felhasználó
#2681
Tudtok olyan oldalt ahol lehet nézni külföldi indexeket, árfolyamokat bizonyos időintervallumokban?

Topik gazda

DLPH
1 1 1

aktív fórumozók