Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 01. 14. 18:09

Lelkisegély  

Ha bárkinek bármikor bármennyi veszteséget sikerül az itteni hozzászólásokkal elkerülnie, akkor érdemes volt megnyitni. Felelős hozzászólások érdemben segítséget nyújthatnak.



De pozíció felvételére vagy zárására ne bíztassunk senkit. Én nem fogom tenni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 02. 05. 09:58
Előzmény: #797  Törölt felhasználó
#800
Szóval, a helyzet az, hogy nincs időm, de azért gyorsan megpróbálok reagálni.
Amúgy nehéz mit írni DLPH arra, amit írtál, mert nem csak arról van szó, hogy "szubjektum" mert az normális lenne, hanem kevés benne a konkrétum. Írod, TA-val nem foglalkozol, hát fundát se nagyon találtam a soraidban. Még azt se említetted meg, hogy jelentésszezon van, ami azért hatással van általában az árakra (sok papírnak ezen a héten lesz a jelentése, de akinek jövő héten, ott is lesz már ezen a héten is hatás). Az őszinteségnek ez a foka, hogy "fogalmam sincs mi lesz vele" tiszteletre méltó, ám több mint furi egy "elemzésben" olyan gyakorisággal, ahogy lejjebb olvashattuk.

Nézzük a papírokat (amikről írtál):

OTP: Hosszan írtam róla az Oti topicban. 14-én jelent (ebből még nem sok derül ki, de idén érdemes lesz nagyobb figyelemmel olvasni az orosz, ukrán, szerb leányok teljesítményét). Egyetértek: mindegy mit csinál a héten. Én az Otit hosszú távon felfelé várom. Középtávon a Ft-ot, kamatot és általános piaci hangulatot rá az indikátor. Most ráadásul nem sokkal a csúcs alatt stabilizálódni látszik, ha itt bázsit épít, szépen kitörhet belőle, akár 1-2 héten belül is. (de azért a 10k áttörése nagyon nagyon odébb van).

MOL: Az olaj újra 60 felé közelít (58-59 körül jár). Hétfőn jelent, eredménye már Q3-ban döbbenetes volt (EPSQ1-3 3000 körül), ha az olaj és marginok is támogatják az árat, a jelentésig felfelé várom. Amúgy viszont hosszú ideig szüttyöghet ezen a szinten (hosszú távon részletesen írtam a MOL topicban).

EGIS: "funda nagyon szar lehet". Rég beáraztak mindent, szvsz jelentésig enyhe para (már a héten jelent, talán 9-én), utána viszont inkább fel (hacsak nem lesz ultra tragédia a jelentés).

RICSI: Furi, hogy a két gyogyósról ennyire ellentétes véleményed van. Én erre is tartom az EGIS-re írtakat. Mindkettőt segíti egy esetleg begyengülő Ft, az emelkedő olaj is (az oroszok miatt).

MTELEKOM: Osztalék nagyjából beárazva, de jó környezetben 1050-ig elmehet. Én erre semleges vagyok. Amúgy egyetértek, 950 körül venném egy rossz piaci hangulatban. Itt meg, ha osztalék miatt van, tartanám.

SYNERGON: Speki. A Cashline és a Pannonplast bevásárolt belőle, ők hajtották fel az árát is, viszont mezei speki nem tudhatja, mit akarnak vele, mikor és hogyan, ill. veszik-e tovább. Funda alapon egy nagy árbevétel tömeget produkáló cég, a legnagyobb magyar rendszerfejlesztő. Ezért felvásárlási célpont lehet (lásd MTelekom megvette a KFKI LNX-et tavaly). Nyilván ezért vásárolta be magát a Cashline meg a Pannonplast. Ezen az árszinten már picit kockázatosnak tartom.

RÁBA: Nagyon jól teljesített az utóbbi időben. A további sorsáról a jelentés ismeretében döntenék, addig tartanám.

ÉMÁSZ: Egyetértek, mindegy mit csinál a héten. Hosszú távon tartani. A jelentést azért jó lesz figyelni (enyhe volt az ősz, tél, bla-bla-bla), ez ad ugyanis támpontot arra, mekkora osztalék várható. Előfordulhat benne negatív meglepetés, így aki venni szeretne, szvsz várjon vele a jelentésig.

FOTEX: Azért több, mint merész dolog azt írni rá, hogy együtt mozog az Otival. A 2005/6-os év nagy spekipapírja egy ideje pihen. Az ingatlanértékelés meg csúszik (de elvileg akár 1-2 hónapon belül kijöhet). Én nem foglalkozom vele. De ha nagy momentummal megindul, lehet vele játszadozni, aki szereti ezt a műfajt.

PHYL: Per, aminek sose lesz vége. Viszont a 60 szemmel láthatóan megtartotta, ezek szerint működik a régen írt szövegem (bár amikor kijött a hír azt hittem picivel tovább megy le): 60-on venni, 80-on eladni.

FLAX: A cég sz@r, viszont van benne 800Ft/rv. cash, így 650 alatt nincs túl nagy risk benne lefelé. Hosszútávon viszont felejteném (nagyon sok a beragadt). Két érdekesség: közgyűlés (12-én), ill. jelentés utána. Közgyűlés a stratégiáról dönt (pl. mihez kezd a pénzzel), jelentésből meg kiderül, mi maradt a pénzből.

GSPARK: Ez lesz az első jelentése. Árazási szempontból ezért ez figyelendő.

Csepellel, Gardéniával nem foglalkozom. (az ultra speki kategóriában a Konzumban sokkal inkább vélek valami értéket is felfedezni: 400Ft saját tőke + az áruház, ha már ultraspeki kategóriáról van szó).

+ bónusz. FHB. Az FHB topicban részletesen írtam róla. Így ide csak ennyi: nagyon kockázatos, én 2100 körül inkább kiszállnék.
Törölt felhasználó 2007. 02. 04. 11:06
Előzmény: #798  Törölt felhasználó
#799
Én fogok tudni rá mit mondani:) de most nincs időm, majd délután.
Törölt felhasználó 2007. 02. 04. 10:36
Előzmény: #797  Törölt felhasználó
#798
erre nem tudok mit mondani!!!

jó!!!! :))))
Törölt felhasználó 2007. 02. 04. 05:38
Előzmény: #796  Törölt felhasználó
#797
Várom az alábbiakra az elemzői kontrákat:
vagy bármit, aminek mindenki hasznát veheti.

Szerény véleményem szerint a jövő hét:
(NEM technikai alapon, nem foglalkozom olyasmivel)

BUX - midenki temeti, mert erőtlen a fel. Megfigyeléseim szerint amikor ennyire nagyon várnak valamit, az nem jön be.
A Mol és az OTP eldönti.

TVK - érdekes együttálás alakult ki, Babics úr szerint fel, (a felben ritkán téved) , az elemzők többsége szerint még ellenállása sincs felfelé, én pedig szintén azt gondolom, hogy itt már jóformán nincs is eladói erő. A napi kereskedésből egészen egyedi jövőképet vélek felfedezni. Meglátjuk, talán nem tévedek, mert ebből szintén van.

OTP - szerintem mindegy hova megy a jövő héten, ha nem lenne belőle, 8300 körül és 7600 körül vennék.
Mivel van, várom a 10K áttörését, amíg el nem fogy a türelmem, vagy meg nem halok.

MOL - ha még pénteken is ebben a tartományban motoszkál, meglepődnék. Szerintem fel a várhatóbb.
Vagy : ahelyett hogy elindulna, lealázzák 20 000 alá egy kis időre. Onnan viszont számomra még látványosabb felpattanás a reális. Láttam ilyet nem egyszer, csak ezért gondolom.

Egis - bele nem nyúlnék semmi pénzért, nem tudom hol lesz az alja. Szerintem funda nagyon rossz lesz , illetve már az is. Vagy túldimenzionálom.

Richter - ennyire nem rossz ez a cég, személyes tapasztalatom is van. A menedzsereik talán a legjobbak a BÉT cégei közül.. De most a felpattanás után visszemehet és akkor én 37K-körül és alatta ismét bevásárolok, de akkor sokkal többet.
Remélem lemegy addig. De ez a vágyvezérelt gondolkodásomból adódik. Sajnos kevésbé valószínű a 37 alatti bevásárlásom.

Mtelekom- valószínűbb a le de nem megalázóan, csak finoman. Egy ideje nem látom a nagy pénzt a vevőoldalon. Vagy rosszul látok. Ha vennék, ismét 950 körül tenném. Nem vagyok beállva vételre.

Phylaxia - olyan nincs, hogy az elmútl 2 hónap eseményei után itt maradjon az árfolyam,.ilyenkor konszolidáció is szokott lenni. És ahogy látom, már kezdenek rárepülni.

Rába - ez a cég jó, ez a papír mély álomból ébredt, ez a hét eltelhet süllyedéssel is. Ettől függetlenül akinek van, szerintem jól döntött.

Synergon - gőzöm sincs. Ez a manipula csúcsa, de még ebben sem vagyok biztos.
Fogalmam sincs, ez a biztos.

Econet- a Songo weblapja ergonómiailag nulla. Árat is emeltek. Van más tevékenységük is, de az olyan amilyen volt.
Tudom, hogy a tulajdonosai nem hülyék, és a pénzcsináláshoz egészen értenek. Emiatt nem zárok ki híreszteléses árfolyammanipulációkat, egészen jelentős meghúzásokat talán már a jövő héten.

EMASZ- mindegy mi lesz vele a jövő héten, erre az évre jó befektetés, a heti mozgása indifferens.

Csepel - Röhejes. Húzzák-vonják. Ennyire manipula? Értékéről (ha van) nincs fogalmam.

Forras/OE - megpattanhat, nagy a különbség a törzs és oe között. Vagy a törzs visszajön. Utóbbi szerintem kevésbé valószínű.

Pflax - a közgyűlés okán és a kereskedési adatok szerint erre a hétre emelkedni fog szerintem.

Graphisoft : sanszos, hogy marad ebben a tartományban, bár megrángatták utoljára.

GsPark : ez már érdekesebb. Lehet hogy megint lemaradok valamiről? Nehéz mondanom bármit, mert nincs múltja amit vizsgálni lehetne. Az új cég értékéről pedig fogalmam sincs. De belerántottak rendesen.
Nélkülem persze.

Gardénia : nulla. Ha nem , tévedtem és mégis ér valamit. Pár napja 200 felett kiszórtam veszteséggel az ötezremet, a következő évezredben lehet rányúlok megint.

Fotex - fogalmam sincs mi lesz vele a jövő héten. Egyszer elhatároztam, hogy ennyi idő után végre már kialakítok valami kézzelfogható jellemzőt erről a részvényről. Azóta is alakítom.
Ha Otp megy, ez is megy, ritkán mennek ellenkező irányba, ennyi biztos. Másban semmiben nem vagyok biztos. De azt valószínűsítem, hogy erős idegzetűeknek nagyon jó beketetés lesz ez persze nem kis idő kell hozzá.

Ha semmit nem robbantanak fel, ha a világban nem következik be jelentős pánik, a fentieket csak akkor tartom inkább valószínűnek.
-------------------------------------------------------------
Kérek mindenkit , fentieket úgy kezelje, mint merő szubjektumot.

Pénteken zárás után megnézem, mennyi hülyeséget írtam ide. Érdekes lesz.

Sok sikert a jövő hétre mindannyiotoknak!

Törölt felhasználó 2007. 02. 03. 22:34
Előzmény: #795  Törölt felhasználó
#796
Az eltérésünkön mélyen elgondolkodom.
Ebben az irányban is próbálok figyelni, már amennyire tudok és lehet.
Törölt felhasználó 2007. 02. 03. 22:23
Előzmény: #794  Törölt felhasználó
#795
Nagyon igaz.
Minden szavad.
Sajnos. :(
Törölt felhasználó 2007. 02. 03. 22:18
Előzmény: #791  Törölt felhasználó
#794
DLPH, szerintem a mi álláspontunk az adott kérdésről, sőt véleményünk a világról úgy en bloc nagyon hasonló. Az "összeesküvés-elméletben" csupán annyiban nem értünk egyet, hogy a te álláspontod szerint 100 ezer ember egyöntetűen határozza meg a dolgok irányát, az én véleményem szerint meg 5-10 ezer ember (illetve érdekcsoportok) eltérő érdekei és ezen érdekek pillanatnyi "mintázatai" döntik el a világ dolgainak menetét. Szerintem ez a világjátszma nem összehangolt, hanem jól artikulálhatóan elkülönült érdekek mentén strukturálódik, nem merev és homogén, hanem folyamatosan változik mind a résztvevők elkötelezettségét, mind a tartalmát illetően.

Az "egymástól veszik el a pénzt" másra értettem, de teljesen igazad van, végső soron a dolog lényege az, hogy 6 milliárd jelenleg élő embertől, valamint a jövő nemzedékeitől veszik el azokat a természeti erőforrásokat, kapacitásokat, melyek révén biztosítani tudják a gazdasági, politikai és társadalmi hatalmukat.

Közismert, hogy a világ lakosságának 20%-a éli fel a javak 80%-át. A világ gazdag országainak lakosai jelenleg elképesztő hedonizmusban, dőzsölésben élnek, melynek árát, nem csak a fejlődő világgal, hanem a saját illetve a leszármazóik jövőjével fizettetik meg.

A GDP számítás a világ egyik legnagyobb átverése, nem véletlen, hogy a sokkal értelmesebb és a valós folyamatokat tényleg kifejező indikátorok (NEW - Net Economic Welfare, ISEW - Index of Sustainable Economic Welfare, GPI - Genuine Progress Indicator) nem terjedtek el, hiszen azoknak a pénzügyi köröknek, melyek meghatározzák a folyamatokat, nem fűzödik érdekük ahhoz, hogy tisztán lehessen látni. A gazdasági növekedéssel kapcsolatos óriási tévhit, hogy az életszínvonal növekedése azonos az életminőség javulásával. Az életszínvonal emelkedését leginkább a bruttó hazai (nemzeti) össztermék növekedésével azonosítják, miközben elfelejtik, hogy a GDP/GNP tulajdonképpen az egyik legprimitívebb gazdasági mutató, mely kizárólag az egy évi áruk és szolgáltatások értékét összegzi, miközben figyelmen kívül hagyja, hogy vannak olyan áruk és szolgáltatások, melyek össztársadalmi, életminőségi vagy egyszerűen a jövő szempontjából kifejezetten károsak. A GDP-számítás ezeket is pozitív előjellel veszi figyelembe, például a nemzeti, illetve a hazai termék növekményeinek számításakor figyelmen kívül hagyja az okozott környezeti kárt, viszont a környezetvédelemre fordított munkát a GNP növekményeként számolja el.

Mikor a gazdasági fejlődést új mutatókkal vizsgálták, kiderült, hogy a fogyasztói társadalom életszínvonalának oly gyakran hangoztatott növekedése nem más, mint egy nagy átvágás. Az elmúlt 50 év során hatalmas szakadék keletkezett az életszínvonal és az életminőség között. Míg pl. 1950 óta az USA-ban a GNP meredek emelkedést mutat, addig az ISEW szerint lényegileg stagnál, sőt 1976 óta csökken. Hasonló eredményre jutottak az Egyesült Királyságban is, ahol a GNP 1950 és 1990 között megduplázódott, viszont az ISEW-számítás szerint a társadalmi jólét 1990-re az ’50-es évek szintjére esett vissza.
Törölt felhasználó 2007. 02. 03. 21:56
Előzmény: #792  csuloktata
#793
Wap, megint alulmúltad önmagad.
Hol az a pont. ahol a szégyenérzeted bekapcsol? Költői a kérdés tudom a választ.

csuloktata 2007. 02. 03. 21:43
Előzmény: #791  Törölt felhasználó
#792
Nincs közérdek, csak önérdek. Ennyi.
Nemzet érdekeit ki képviseli?
Törölt felhasználó 2007. 02. 03. 21:33
Előzmény: #788  Törölt felhasználó
#791
Yestreday!

Átkeveredtünk összeesküvés-elmélet igazolás-cáfolás vizeire, nem baj, ennyire messzi azért nem akartam nyúlni az oti-Rahimkulov összefüggés vázolásában, már ami a személyemet illeti.

Hát ez a \'világjátszma\' pedig meggyõzõdésem szerint igenis létezik. De mint mondtam, bizonyítani nem tudom. Csak épp ami történik a világban, ha logikus és ésszerû indítékokra próbálom visszavezetni, akkor nem marad más.

Mert mi történik?
Leegyszerüsítve : 100 000 ember uralkodik 6 milliárd felett, lényegében az erõforrások birtoklásával. A pénz ebben már csak közvetítõ eszköz, az energia egyik mértékegysége.

A mértékegységek egymáshoz képesti aránya az évtizedek során változik, ezeket a módosulásokat valami kiismerhetetlen
pénzpiaci folyamatoknak beállítva agyonbonyolítják, valami \'modern\' közgazdaságtant is felépítve és segítségül hívva ehhez. Noha roppant egyszerû összefüggések ezek, és a változások kezdeményezõi és irányítói az igazi haszonélvezõi ennek a rendszernek.

Egy tervszerûen irányított folyamatrendszert látok, ahol minden esetben legvégül a pénzügyi kartell lesz még nagyobb befolyással.

Azzal nem értek egyet, hogy egymástól veszik el a pénzt. Nem a pénzt, hanem az energiát szívják el összességében és mechanikusan
a 6 milliárd embertõl. Ha egymástól el is vesznek, az nem oszt és nem szoroz.

Néhány példa, a teljesség igénye nélkül, mert ez inkább egy puzzle-hoz hasonlít, sok kis építõelem együtt fejt ki roppant intenzív hatást:

Az 1970-es évek óta gõzerõvel tart a pénz beiktatása minden folyamatba , a bartellt megszüntették végérvényesen (methogy az árucserét is a pénz közbeiktatásával kell kifejezni), az USA dollár aranyfedezetének megszüntetésével minden akadály elhárult
bármely fizetõeszköz elinflálása elõtt. A cél az elinflálhatóság. Ugyanakkor az inflációt úgy propagálják mint ami kialakul mert egy kezelhetetlen következmény , és itt mindenki azon van, hogy csökkenjen. Persze a gyarmatokon ez valahogy sosem sikerül.

Az agitprop gépezet gõzerõvel dolgozik az egész úgynevezett fejlett világban. A tudatipar létrehozott egy \"fogyasztói társadalmat\", e fogalom köré beágyazták a \"jólétet\" (ez egyre fogy) , a vásárlási mániát és a fogyasztást, mint elsõdleges értéket minden emberi érték felett (annyit érsz, amennyi pénzt el tudsz költeni). Szemben a valós emberi értékekkel (hûség, szeretet, becsület, s.t.b)

Kitalálták ezt a deformált , az ember valódi igényeivel abszolút ellentétes értékkifejezési rendszert mint pl. GDP, ahol is attól fejlettebb egy közösség, minél többet fogyaszt.
Holott az ember nem attól érzi jobban magát, ha minél több felesleges kacatot vásárol össze-vissza, hanem ha biztonságban élhet lakóhelyén, nyugalomban, gyermekeit megfelelõen ruházhatja, etetheti, és megfelelõ iskolába járathatja, és egészséges környezetben élhet, szeretetben.

Ugyanakkor az oktatás, az egészségügy, a táplálkozási szokások, a közbiztonság, a természetes környezet ezekben az úgynevezett \"fejlett fogyasztói társadalmakban\" exponenciálisan romlanak. Vagyis a hanyatlás üteme növekszik.

Az is megfigyelhetõ, hogy pontosan azok a civilizációk, melyek ettõl gyökeresen eltérõ életformát élnek, spirituálisan ezzel pont szembehelyezkedõ hagyományokkal rendelkeznek, ezen országok most a \"világ\" elsõ számú közellenségei. Természetesen nem Észak-Koreára gondolok, de az arab világ 90 %-ára pld. igen. A távol-kelet napjainkban is függetlenebb tudott maradni és képesebb önmagát megvédeni.

Hát sorolhatnám, de nem teszem mert unalmas lehet.

Ha igaz, hogy Rahimkulovnak idõben hosszabb olyan jellegû tervei vannak az otival, melyet Te írtál, az még inkább feltételezi a jövõbeni árfolyamemelkedést gondolom legalábbis én.
Törölt felhasználó 2007. 02. 03. 21:11
Előzmény: #789  bpmcwap
#790
bpmcwap, ha "részemről no comment" akkor mi a fasznak pofázol bele? Te tényleg semmi máshoz nem értesz, mint ahhoz, hogyan rondíts oda? "Többet igyexem nem megazavarni az előadást." - leköteleznél mindannyiunkat.
bpmcwap
bpmcwap 2007. 02. 03. 20:59
Előzmény: #787  Törölt felhasználó
#789
:DDDD
:DD
:DDD
:DD
:DDDD

részemről no comment... :DDDD ehez nekem már nincs fantáziám... egy aproságot jegyeznék meg ha ezt x avagy y user hsze lenne akkor ez egy jó vicc lenne amin mindenki nevet, te 2 hét után elérted, hogy ne nevessenek körbe, hanem vita tárgyát képezze emberfeletti fantáziára utalo összeesküvéselméleted... :DDD Nem rosz! Király vagy édes apa!!!Kiráj vagy!!! :DDD Imádlak, komolyan!!! :DDDD Bakker... :DDDD Isten vagy az istenek között édesapa!!!Egy műűűvész!!!! :DDDD
Abba ne hagyd!!!Folytasd!!! :DDD Kedvenc topikom lesz mostantól... Többet igyexem nem megazavarni az előadást.
Törölt felhasználó 2007. 02. 03. 20:29
Előzmény: #787  Törölt felhasználó
#788
Én saját magammal értek egyet :-). Meg penznyelovel.

DLPH, te egy összehangolt világjátszmát feltételezel, ami szerintem nincs. Én úgy vélem, elsősorban érdekcsoportok léteznek, melyek többek mint egyszerű befektetők. A kettő nem feltétlenül ugyanaz. Nagyon sok súlyos érdek feszül egymásnak a világban, lényegileg ezek konfrontációja és időleges kiegyezése alakítja a világgazdaságot és a világpolitikát. Mivel a játszma minden meghatározó szereplője nagyjátékos, természetszerűen érdekeik sem azonosak. Érdekeiket érvényesíteni vagy pénzt "csinálni" valójában csak egymás "rovására" tudnak. Szóval én úgy gondolom, hogy inkább nagyon nagy pénzek felett diszponáló érdekcsoportok, érdekszövetségek léteznek, mindegyiknek megvan a saját célja és forgatókönyve, s az, hogy aktuálisan épp melyik tud a másik fölé kerülni, annak a pénz mennyiségén kívül még számtalan egyéb oka van. Egyszer olvastam egy komoly tanulmányban, hogy a világ vagyonának jelentős, meghatározó része lényegileg 500 (azaz ötszáz) család kezében összpontosul, tulajdonképpen ők mozgatják a világot. Megdöbbentem.

Azon megállapításoddal természetesen egyetértek, hogy mindegyik érdekcsoport mögött nagyon komoly "kiszolgáló személyzet" áll, gazdasági újságok, média, elemzők, "guruk", intézetek etc., és azt sem lehet megcáfolni, hogy ezek az érdekcsoportok nagyon válogatósak lennének a célravezetőnek gondolt eszközeik kiválasztásában, ha kell, krachot idéznek elő, ha pedig az kell, akkor polóniummal likvidálják a kényelmetlenné vált személyeket.

Rahimkulovról azt gondolom, hogy azon túlmenően, hogy nagyon ügyes spekuláns, a saját vagyonán kívül gazdag orosz háttérbefektetők (vagy magának az orosz államnak) pénzét is mozgatja. Kíváncsi lennék, hogy mi lehet az igazi célja az otival, ugyanis szinte egészen biztos vagyok abban, hogy ezen ügyletei többek egyszerű tőzsdei spekulációnál. Ez utóbbi esetben ugyanis egész egyszerűen csak 4,99%-ot vett volna meg, ami nem esik bejelentési kötelezettség alá, s ha még akart volna vásárolni, azt strómanokkal vagy offshore cégekkel oldotta volna meg. Valószínűbbnek tartom, hogy az igazi cél a befolyásszerzés, és a pénz eszközével az orosz érdekszféra kiterjesztése.
Törölt felhasználó 2007. 02. 03. 18:35
Előzmény: #784  Törölt felhasználó
#787
Szia penznyelo !

Tudják..Előre. Pont ez a spekuláció ebben.
Természetesen ez csak erősen elmélet a részemről, és csak a sajátom, de megfigyelésen alapszik.

Azt hiszem, kicsit másként fest ez a gazdasági cirkusz, mint ahogy tálalva van a világnak.

Valahogy így képzelem a sorrendet :

1 , megszületik sz elhatározás : keressünk még több pénzt

2, megszületik a forgatókönyv, hogy mivel tegyük ezt, és hogyan

3, Az eszközből (olaj, részvények, arany, búza, OTP részvény, tökmindegy mi) bevásárolnak.
Ha kell krachot is előidéznek. Rendelkezésükre állnak ehhez a kormányok politikusai, gazdasági főszereplői, a multinacionális cégek vezérkara.

4, Fundamentálisan felpörgetik az instrumentumot. Nyilatkozatok, közlemények, statisztikák, gyorsjelentések, adatok , ezek mind-mind csak szavak. A nagy többség nincs abban a helyzetben, hogy a saját szemével bármiről is meggyőződjön.
A propagandagépezet meg azt mond, amit akar, amit kell, amit előírnak a számukra.

5, Realizálnak.

Ezt a fenti eseménysorozatot vélem én spekulációnak. Méghozzá kőkeményen annak.

Természetesen bizonyítani nem tudom itt és most, emiatt mondjuk így : ez az én személyes véleményem, mellyel nyilván lehet vitatkozni.

Köszi. Szia!
Törölt felhasználó 2007. 02. 03. 11:52
Előzmény: #785  Törölt felhasználó
#786
ez olyan mint a gyogyszerrel kezelt szervezet!

ha kigyogyulsz a májfunkcios dologbol akkor a gyogyszernek a mellékhatása miatt rögtön szedhetsz veseelégtelenségre való gyogyszert is! :))

tehát ha az arany árfolyamának egyensúlyát probáljuk felállitani akkor könnyen előfordulhat hogy mondjuk az oil árfolyam egyensúlyát boritjuk fel vagy a dollárét! :)))
de az is lehet hogy jőn egy csirke betegen ésbankot rombant! :))
Törölt felhasználó 2007. 02. 03. 11:49
Előzmény: #784  Törölt felhasználó
#785
A világgazdasági ökoszisztéma nem kialakul, hanem kialakítják.

de ez egy többjátékos rendszer amelyben végtelen kombináció van!
kialakulni az érdekek ütközéséböl,adodoan alakul ki!
de azt megmondani hogy kinek mi az érdeke egy adot pillanatban ezt már ugazán nehéz meghatározni a kimenetelt tekintve!

gondolok én itt arra hogy a befektett pénz nek számtalan útja van még a befektetésen kivül!
mivel eszközröl beszélünk nem érdekekről!:))

Törölt felhasználó 2007. 02. 03. 11:13
Előzmény: #783  Törölt felhasználó
#784
Este már nem voltam gépnél.
Yesterdayel egyetértek. Sok nagy csoport van nem csak egy, és néha egymás pénzét is elveszik.

Kicsit egyébként ellent is mond egymásnak két hozzászólásod. Egyikben írod, hogy:
"Szerinted azok a makro-mikro jövőbeli tényezők, melyek a fundamentális megítélésbe belejátszanak majd a JÖVŐBEN azt a Soros , Rahimkulov és társai nem tudják a JELENBEN?"
Majd:
"Talán alábecsülöd az oti viselkedésében a spekuláció mértékét."

Most akkor tudják, vagy speki?

Pont, hogy én nem becsülöm alá. Én gondolom azt, hogy igen, speki. Rahimkulov sem jós de még csak nem is világpénzmozgásokat kialakító atyaúristen, nem több mint egy ügyes speki, rafkós és kemény üzletember. Nézd csak meg a BÉT-en mit csinált eddig. AH, BC, OTP. Nem tudott ő többet előre, mint mi, csak nagyobb pénzzel játszik (és ezzel sokszor olyan alkupozícióban is van, amivel erősen lecsökkenti a bukó kockázatát).
Törölt felhasználó 2007. 02. 02. 21:18
Előzmény: #782  Törölt felhasználó
#783
Nem egy csoport van. És alakítanak.
Törölt felhasználó 2007. 02. 02. 20:59
Előzmény: #781  Törölt felhasználó
#782
DLPH, szerintem nem, mert a nagytőke sem egységes, csak mi gondoljuk annak innen alulról. Szóval az ún. "kialakítás" nem egyértelmű és egyenes vonalú.
Törölt felhasználó 2007. 02. 02. 20:48
Előzmény: #780  Törölt felhasználó
#781
Penznyelo még egy apróság :

Szerinted azok a makro-mikro jövőbeli tényezők, melyek a fundamentális megítélésbe belejátszanak majd a JÖVŐBEN azt a Soros , Rahimkulov és társai nem tudják a JELENBEN?

A világgazdasági ökoszisztéma nem kialakul, hanem kialakítják.

Topik gazda

DLPH
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek