Jó napot! Private banking friss:-MOL napi: A 3125 körül talált erős tetőpontot. A csökkenés még korrekciónak tekinthető, de ettől még a jelenlegi árakon nem hordoz olyan befektetési lehetőséget, ami a hozamlehetőséget tekintve megfelelő lehetne. Alulról berajzolt ideális emelkedő trend amíg nem törik addig visszatesztelést láthatunk, bár ez is igen méretes lehet. A 2656 elesése lenne problémás a trendet illetően. Támaszok: 2656; 2500; 2375. Ellenállások: 3125; 3281; 3438.
Itt most a sorok között olvasva, lehet arra következtetni, hogy ennél durvább talán már nem lesz, pl.a tőzsdék(blue chipek)hamarosan fordulhatnak szépen vissza a mol után.Szvsz.
Az amerikai titkosszolgálat, azért előbbre lát ebben az invázió kérdésben, hiszen "napi kapcsolatban" vannak a Moszkvai vezetéssel.Ők adhatnak ilyenkor támpontot ebben a kérdésben is pl.kockázati szempontok alapján.
Én úgy gondolom, hogy ebben a konfliktusban,amerika lenne az utólsó, aki vissza költözne követségével kijevbe.Ez szerintem egy pozitív hír a "főkolompostól".Persze csak akkor, ha az amcsiktól származik az infórmáció.
Május végén,a lehetséges megfeleltetés napjára kell majd csak koncentrálni minden bizonnyal,addig meg had okoskodjanak a brüsszeli politikusok a még náluk is okosabb olajembargon.De az is elképzelhető, hogy addigra még az orosz- ukrán invázió is enyhülni fog.Ezt abból gondolom, olvastam hogy a kijevi amcsi nagykövetség elkezdhet működni.
Varga Judit: "Ezen a héten érkezhet meg a Bizottság jogállamisági kondicionalitással foglalkozó levele. A mechanizmussal kapcsolatban érdemes feleleveníteni, hogy mit írt még a választások előtt a nyugati liberális média egyik zászlóshajója, a Bloomberg: “A jogállamisági kondicionalitás büntetőintézkedéseinek foganatosítása kockázatos lenne egy olyan időszakban, amikor az EU-államoknak az egekbe szökő energiaárakkal, az orosz-ukrán háború gazdasági következményeivel, valamint a blokk területére áramló menekülttömeggel kell megbirkózniuk.” A mechanizmus elindítása valóban ésszerűtlen és az egész Unióra nézve kockázatos döntés lenne, amely ismét csak azt bizonyítaná, hogy a Brüsszel bosszút akar állni a nemzeti konzervatív oldal április 3-i győzelme miatt. Látatlanban nehéz válaszolni egy levélre, de pár dolgot már most leszögezhetünk: nem fogunk engedni a nyomásnak, Magyarország nem fog fegyvereket szállítani és katonákat küldeni Ukrajnába. Nem fogjuk hagyni, hogy az energiaszankciókkal a magyar családok fizessék meg a háború árát. Továbbá gender-ügyben sem fogunk engedni, ha gyermekeink védelméről, neveléséről van szó! Nekünk Magyarország az első!
Nem tudok most hirtelen forrást keresni, csak a rádióban hallottam: Nem szerepel a legújabb EU szankciós csomagban az Orosz energia (gáz+olaj) szankcionálása, mivel nem volt egységesen támogatott javaslat. Legközelebb Május végén kerülhet az asztalra az új tervezet. Ez magyarázhatja az olaj hirtelen esését és az olyan cégek kaszáját is, mint pl a NAT.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.