Topiknyitó: Knight Tyris 2006. 09. 18. 23:10

Ostromállapot az MTV székháza előtt  

Áttörték!!!!!!!!!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 13:16
Előzmény: #354  Törölt felhasználó
#360
Hözöngés helyett, akkor

Csak két téttel:

Elbaxott MOL privatizáció tavaly szeptember : kár cca 200 milliárd(!!)
Olaj ment fel mint állat, mindenki vette a molt mint a cukrot ezek meg eladták olyen árakon. Abban sem vagyok biztos nem e szánt szándékkal tartották akkor olyen nyomott áron. Ha nem szándékos volt, (nem tudom) akkor meg nem értenek hozzá -> pazarlás. A mol vezetők persze vették(hitelre) és mostanábban kezdik beváltani óriási pakkjaikat.
Nem baj, néhány milliárdossal megint több van.

Elbaxott Autópályaépítés, valameilyk újság összesítette: a reális árakon számolva kb. 800 milliárd(!!) ot lehetet volna spórolni (nem számoltam utána!). Ha eu-s pénz is lett volna benne akkor még többet. Hiper óriási extraprofit az adófizetők pénzéből! Vagy szándékos zsebtömés vagy hozzánemértés volt. Mindkettő megbocsáthatatlan.
Nem baj, néhány milliárdossal megint több van.

Ez kb 1000 milliárd!, Az ilyen apróbb közbeszerzések, haveroknak leosztott privatizációs néhány milliárdos ügyek (pl forras rt) meg már csak aprópénz ezekhez képest.

Ezek mellett a vizitdíjból 1 azaz EGY milliárdot várnak. Hahaha.
bpmcwap
bpmcwap 2006. 09. 20. 13:15
Előzmény: #355  Tbarna
#359
Barna!És ebből amit ide leirtál tudnál venni egy kilo kenyeret??? Mikor probáltál utoljára 70-80ezer forintol lakást fenttartani, gyereket nevelni, számlákat kifizetni???? Állitom ennél az összegnél a rezsid több-ahogy itt nagyon sokunké.... Emléxel még honnan jöttél??? Én nem felejtettem el és tudom hogy milyen kilátástalanságban élni, vagy kokeményen beosztani 70-80k-t ugy hogy még egy szerényebb lakás rezsije is több mint a felét elvisziés még enni is kéne... Nem lehet mindenki pénzügyi zseni, vagy jéghátán is megélő akrobata-Pedig bizony mondom néktek a mi országunk lakosságának nagyrésze az.... különben már rég éhenhaltunk volna.... szvsz a felelősségteljes gazdasági elit támogatja a békés tuntetés egy valodi reformot-nem ilyen kirájcsomagot, hanem reformot, szvsz maradt még bennunk annyi tartás... remélem... Nekunk is jobb lenne ha nem attól csömörödnénk meg hogy keresgéljük a huje kiskapukat, ugy várjuk az adoellenőrt vaze, hogy noha minden rendben de a boriték már ki van készitve... nekunk is jobb lenne egy élhetőbb magyarország! szvsz! Szerinted nem Barna??? Csak valaki álljon már elő egy normális reform csomaggal!!!! Még az a sotét ibolyát is támogatnám ha tudna valami alternativát mutatni, de ő is csak ellenkezni tud logikája semmi, tőle nem is várok ilyet... De az Fidesz elgondolkodhatna már és felébredhetne végre... Akkor talán még elmennék szavazni is...
tokos. 2006. 09. 20. 13:07
Előzmény: #357  bpmcwap
#358
Az index szerintem leginkább liberális volt (olyan szadesz szagú - vagy bűzű)
bpmcwap
bpmcwap 2006. 09. 20. 13:04
#357
Bocsi, de nem akartam a TIPPSAROKba, de uj topikot se akartam neki nyitni, csak egy kérdés amire ugy vélem az itt jelenlevõk tudnak válaszolni...
Én eddig ugy tudtam hogy az index inkább jobb oldali beállitottságu most meg ezerrel villog a baloldali banner a portál kezdõoldala helyett majd továbblépve a jobboldali sávban... Akkor most tévedtem, vagy ennyire rosszul megy nekik????
tokos. 2006. 09. 20. 13:02
Előzmény: #354  Törölt felhasználó
#356
Ez azért így egy kicsit sarkos.
Hogy miért? Azért, mert a te szeléleted szeint ezek azok, amik a hiányt okozzák, vagyis ez van a GDP 50%-a (amit beszednek) és a 60%-a (amit elköltenek) között.
De ez szemlélet kérdése, lehetne úgy is fogalmazni, hogy mindenből 20%-al többet költenek, mint amennyit kellene, mondjuk lakástámogatásra, gázárkompenzációra, autópályára, egészségügyre, honvédségre, minisztériumokra, bérelt repülőkre, miegymás.
Amit te leírsz, az a te szemléletedet tükrözi, mert szeinted ezek a fölösleges kiadások. A másik szerint viszont esetleg a közalkalmazotti béremelés jogos, és szükségszerű volt, vagy a gázártámogatás jogos és szükségszerű, vagy a TB jkassza kipótlása jogos és szükséges.

Ki dönti el, kinek van igaza?
Tbarna 2006. 09. 20. 13:02
Előzmény: #344  Knight Tyris
#355
Tyris

Részemről semmi gond.Látod ez is egy véleménycsere és mégsem vagyunk az utcán.
Tartom, amit mondtam súlyos hiba volt a politka utcára kerülése.
Ma az embernek rengeteg lehetősége van véleményét kifejezésre juttani. Pl. itt ez az oldal, bár őszintén szólva ennek se ürölök túlzottan. Volna erre alkalmasabb internetfelület.
Való igaz, kifejeztem egyet nem értésemet , ráadásul egyes szám második személyben foglmaztam, de különösebb indulatok nincsenek bennem. Főleg irányodba nem.
Elolvastam véleményedet
Ha elfogadni nem is tudom, de legalább szándékaid megértettem.
Az én koromban már ez is valami.:)
Üdv.
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 12:49
Előzmény: #353  Törölt felhasználó
#354
Napok hetek hónapok óta megy a szenvedélyes vita hol van a pénz, miért ekkora a hiány? Hőzöngés helyett nézzünk egy kicsit a számok mögé!

Hiány durván GDP 10%-a

Hiány összetétele durván
-lakástámogatási rendszer 1%
-gáz/ áramár kompenzáció 1%
- nyugdíj kassza kipótítása 2%
-Tb kassza kipótlása 1.5-2%
-autópályaépítés 0.5-1 %
-gyógyszerártámogatás 1%
-közalkalmazotti béremelés ?% ( nem tudom pontosan számszerűsíteni , de gyanítom jóval 1 % fölötti számot kapnánk évente )
-adósságtörlesztés ? % ( ami nem független a fenti számoktól mivel évek óta adósságból finanszírozzuk a hiányokat, miközben a szükséges reformokat elszabotálta mindenki közel 10 éve )
Ennyi jutott hírtelen eszembe, ez 7-8 % a 10-ből + a két ?-jeles tétel. Valószínűleg meg is van az egész hiány.
Most nem szeretnék újabb vitát nyitni arról ki melyik intézkedéssel mennyit rontott a helyzeten, de annyi minimum látható hogy indokolt lenne az önvizsgálat mindkét oldalon. Feléltük, feléljük most ebben a pillanatban is, folyamatosan többet költünk mint amennyi a bevételünk.
Nem megy tovább, vége akár tetszik akár nem.
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 12:29
Előzmény: #352  tokos.
#353
A pénzt mi fogjuk visszafizetni, no doubt, de azért valamilyen felelőségrevonnásnak lennie kell! Nem úszhatják meg egy pardonnal!
" Bocs hazudtunk meg loptunk, de most már jó fiúk leszünk!"
tokos. 2006. 09. 20. 12:23
Előzmény: #350  Törölt felhasználó
#352
"Mert abban mindenki, én is, egyetértek, hogy az eltékozolt pénzt valakinek vissza kell fizetni!"

Kicsit olyan ez, mint a vicc, hogy a cégnél mindenki elégedett a fizetéssel, te a főnöködével, ő meg a tiéddel.

Gyurcsány szerint neked kell visszafizetned, amit eltékozoltak, szerinted meg neki kéne.

A böki ott van, hogy ő mondja meg, melyik is legyen.
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 12:21
Előzmény: #350  Törölt felhasználó
#351
Gepida!

Jó lenne ha pl. esne szó erről a magyar befektetési ügyről Indonéziában.

A hazugság csak egy része itt a dolgoknak, a másik része viszont már a gazdasági, pénzügyi visszaéléseket érinti.
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 12:10
Előzmény: #349  Törölt felhasználó
#350
ég egy-két gondolat, és befejeztem.

Miért kell az utcára menni?
Nem gyújtogatni, hanem, hogy a mocskos politikai elit ne ússza meg felelőségre vonás nélkül. Nem ölni kell, hanem teljes vagyonelkobzás meg börtön nekik. (Azt sajna én sem hiszem, hogy ezt el lehetne érni némi erőszak nélkül)

Ha lennének komoly felelőségrevonások, látná a nép, hogy a bűnösök nem úszák meg, akkor már könnyebben le lehetne nyomni a torkukon a megszorításokat. Mert abban mindenki, én is, egyetértek, hogy az eltékozolt pénzt valakinek vissza kell fizetni!
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 12:06
#349
sziasztok!

Gy.F. arról beszél, hogy hazudott. Na és ezt mindenki tudta. Kit érdekel???
Miért nem arról beszélünk hova ment el az a rengeteg pénz!! Csak egy része ment el lakástámogatásra, eü-re, xar oktatási rendszer fenntartására stb ! Rengeteget ELLOPTAK és a hozzánemértésük miatt ELPAZAROLTAK. Az ország jövőjét élték fel! Erről kellene beszélni, hogy miért is hazudoznak.
Hol a pénz?
Ezt ők is tudják, mi is tudjuk! A kartelező autópályacéges haveroktól kezdve, le merem írni az állami közbeszerzések 90% (!!) valamilyen korupciós ügy volt, a privatizációs ügyek, ahol a haverok tömték a zsebet, visszacsorgatva a politikus menőmanóknak.

A másik, jönnek itt nekem az eu-s pénzzel!! Hahahaha. Ahhoz kellene valamilyen önrész is gyerekek. Most (!!) kellene felvenni azokat a hiteleket amiket baromságokra kiszórtak, vagy elloptak, DE nekünk visszafele kell fizetni nemhogy felvenni. Az ország jövőjét tették tönkre!

Az országot kifosztották! Ez tény. Ezt most a jónéppel akarják megfizetettni.
Az erőszakkal én sem értek egyet, de a kirabolt büfék, meg felgyújtott kocsik ügye ehhez képest csak média figyelemelterelés, semmi (!!), a nagyságrendjük még köszönővisszonyban sincs a politikai elit károkozásával!!

Végül két kevésbé elterjedt idézet gy.f. beszédéből, valahol itt van az igazság:
"Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen."
"Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva."
kissherceg 2006. 09. 20. 12:05
Törölt hozzászólás
#348
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 12:02
Előzmény: #346  tokos.
#347
tokos!
Ebben az országban 3,5 millió fasiszta van, úgy tűnik....
tokos. 2006. 09. 20. 11:59
Előzmény: #345  Törölt felhasználó
#346
Nem ő nem arról beszél, a taxisblokád a legigazabb dolog volt, amit csak el lehetképzelni, hoszen a pökhendi népnyomorító MDF-esek ellen irányult.

A baj most van, mert a melegszívű, bátor és hőslelkű, lángelméjű demokrata Gyurcsány Ferenc ellen tüntetnek, aki eddig csak jót tett az országgal, meglepetéscsomagot hozott, amit csak a szemét fasiszták nem tudnak, hogy milyen jót is tesz vele az országnak, meg az embereknek.
Meg mindenkinek.
Hiszen ő is monta, ő, a bátorlelkű, a furfangos, aki sikerrel szállt szembe a dögvészként az országra telepedni akaró Orbán Viktorral. Ő mondta, aki sohasem hazudott, na jó, csak másfél évig, de az ország érdekében. Vagy ha mégse az ország érdekében akkor a sajátjában, dehát ez érthető, hiszen ő az ország miniszterelnöke, így ami az ő érdeke az az országé is, vagy mégse...
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 11:43
Előzmény: #343  Tbarna
#345
Barna,

MIrők beszélsz az szdsz-es taxissztrájkról, vagy a kartás tüntetésekről?????
Knight Tyris 2006. 09. 20. 11:35
Előzmény: #341  Tbarna
#344
Nézd Barna, igazad is van, meg nem is. Úgy általában véve, egy ilyen helyzetben –tüntetések esetén- elkerülhetetlen, hogy ne sérüljenek valakiknek az érzései. Békés tüntetések esetén, nyilván azok céljától függően jogsérelem talán nem történik.
Egyébként nem vagyok az a „tüntetgetős” fajta ember, sem aki pártolja a szélsőséget. Azt, semmilyen formában sem.

Szavazatommal kifejeztem a véleményem. A gazdaság helyzetével úgy nagyjából tisztában voltam, akkor is, és azzal is, hogy a politikusok sem szentek. Döntöttem belátásom szerint.
De sokan nem voltak ezzel tisztában.
Közben nyilvánosságra került annak a bizonyos beszédnek az anyaga, mely nagyon sokakat megdöbbentett felháborított.
Volt akit a gazdaság helyzete, és volt akit, annak hangvétele az abból következtethető gondolkodásmód, az emberek felé történő viszonyulás döbbentett meg.
Egyetlen politikusnak sem lenne szabad így megnyilvánulnia, de gondolkodnia sem. Egy miniszterelnöktől pedig különösen nem tudom elfogadni azt a hangvételt és gondolkodásmódot.

Amiért én most úgy gondolom, hogy nem „csak” szavazással nyilvánítom ki a véleményemet az azért van, mert úgy gondolom, hogy egy olyan szintre jutott el MÁR BEISMERTEN is a politikusok –jobb és baloldalé egyaránt- emberek felé történő nemtörődömsége, a véleményük figyelmen kívül hagyása, hogy ez már másfajta figyelemfelkeltést, jelzést is megkövetel feléjük.
Úgy érzem, ha ezt nem teszem meg, akkor ez az állapot egyre romlani fog, és egy idő után az egész Országon, és a benne élő embereken, mindannyiunkon fog sokszorosan lecsapódni.
Észre kell vetetni magunkat, hogy nem tehetnek meg bármit következmények nélkül, nem kezelhetik csak úgy le az embereket, nem folytathatják azt, amit eddig csináltak. Mutassanak sokkal nagyobb tiszteletet az emberek iránt.

Szeretném, ha elérnénk egy nyugat európai szintre, hogy ne lehessen csak és kizárólag 100% hazugsággal választásokat nyerni vagy akár miniszterelnöki pozícióba jutni. Ne tudja ezt megtenni egyetlen párt sem, legyen ott a fejükben, hogy Magyarországon ezt az emberek már nem fogják eltűrni ezután.

---------
Érzem, hogy kiváltottam a rosszallásodat, és bár az általam a fórumon veled kapcsolatban tapasztaltak alapján nagyobb tiszteletet érzek a személyed iránt, mint amit a legtöbb embertársamnak általában alapból megadok, nem tagadhatom meg a gondolataimat, itt a fórumon is csak azt mondhatom amit általában gondolok, csak úgy cselekedhetek ahogy helyesnek látom.

Üdv:

Tbarna 2006. 09. 20. 08:21
Előzmény: #342  Törölt felhasználó
#343
Én se az erőszakról beszéltem.
Hanem az erőszakhoz vezető útról.
Ráléptünk hat éve. Naés sikerült célbaérni.

Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 08:07
Előzmény: #341  Tbarna
#342
A tüntetés joga mindenkinek alapvető emberi joga. A közterek egyik funkciója, hogy ott tüntetni is lehet. (most nem az erőszakról beszélek)
Egyébként is morbidnak érzem a rendpártiság felvetését ha jobboldaliak tüntetenek.
Az egész baloldal a történelemben, az egész világon, tüntetések sorozatával érte el céljait. A tüntetősdi a legutóbbi időkig elsősorban baloldali eszköz volt.
Hát most nem az. Naés?
Tbarna 2006. 09. 20. 07:36
Előzmény: #340  Knight Tyris
#341
Szavazni az arra kijelölt helyen kell.
Ilyen egyszerű.
Ezzel egyszersmint a véleményed is kefejezed.
Lehet, hogy jogod ezen irányú elkötelezettséged ki is nyílvánítani, de leginkább ott, és annak akit ez érdekel.

Gondolkoztál már azon, hogy ezzel milyen jogait sérted meg Másoknak?!
Mennyire semmibe veszed mások érzésit és gondolatait?

Milyen jogon próbálod ilyen módon véleményedet másokra rákényszeríteni?

Az utcát a köztereket és közintézményeket hagyjuk az eredeti rendeltetési céljuknak megfelelően MINDENKI számára érdekében és jogára használatban.

Topik gazda

Knight Tyris
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek