Én tudom hogy hihehetlen meg sci-finek tünik mindez de szerintem egyáltalán nem komolytalan ha leirod mik a realitások... kicsit kiforgarsz te is énnem mondtam hogy 20K ra fog esni vagy hogy oda várom... de a nagyság rendek ezek... majd a szekrezetböl látjuk melyik szintre fog ugy reagálni... a 40-re nem hiszem hogy fog hosszu távon... innen én inkábbb egy kisebb korrekciot tudok elképzelni mielött tovább folytatná lefele... a funda nem lényeg sztem most... és OTP-be van multipőlikátor tényező szoval ha a funda ki ad valamit azt szorozd be 2-3-al és ott lesz az alja kb... a háboru se lényeg sztemmeg a sok trumpos maszlag... az eddig is volt a bankok jol alakultak de most a kockázati préámiumok át árazodnak és nem a háboru meg mittom én miatt... ment egy folyamat és már jo ideje tart és a FED jelezte hogy csak rontani kiváűn a helyzeten és ezt már elöre árazták a tömés alatt és mikor szignifikáns lett milyen irány jön jött a lefordulás... a bankok most utált eszközök lesznek... függetlenül a fundátol... de énnem akarok vitatkozni... csak kérdezték mit gondolok én válaszoltam enyi.. mindenki azt hisz amit akar ott veszi ahol akarja én csak a véleményemet mondtam el GATYA A PAPÍR és kész...
" lasabban vártam le ide és az hogy amilyen tempoben érkezett le előre vetiti a nagyobb idősiku trend fordulot én kb fél év egy éves távon nem várok uj csucsot... az alját meg rá érünk találgatni de 35K sztem minimum..." ritka pillanatok egyike, de most maximálisan egyetértek annyi apró diferencia, hogy a 28at én már költői túlzásnak tartom, a 20ról pedig nem is álmodnék :) a következő negyedévek eredményének fényében 30-35 között én ismét vissza szállnék az OTP papírjaiba
Azert estunk ennyit es igy mert volt egy bond yield emelkedes 2 honapja nem volt . Volt egy bejelentes amirol nem igazan tudtunk (es tul is lett reagalva)
https://forum.portfolio.hu/topics/otp-reszvenyesek-ide/5224?oldal=66715#9907030 Végülis 2 honapja már magyaráztam mi történik és azota töbször is... és valoban ide nem részletezem annyira mert tényleg ugy se értenéd... Most vagyunk ott amiröl 2 honapja beszéltem... 40K a vidobanbemutatoptt csatorna alja stb ami az első értelmes vételi pont lehetne csak az a gond hogy ahogy lejött ide amilyen sebességgel másrol árulkodik... lehet tagadni meg minuszolni ehhez hozzá vagyok szokva és rajtad nemfog segiteni a szerelem öl puztit és nyomorba dönt akkor is ha nöbe vagy szerelmes akkor is ha egy részvénybe vagy belezugva... nem ment meg...
Tehat azert ez egy laza 50% eses innen is mikozben a fundamentumok valtozatlanok? Mondjuk az irani haboru is vegeter valamikor hamarosan de mondjuk iden. Dani ertem en amit irsz , de ezeket a 20 ks varakozasokat leirni ? Ez igy komolytalan. Ez kb egy covid , megegy orosz ukran haboru hazasa . Az oke hogy uj csucs nem iden lesz valoszinuleg … meg a 35k reszt is el tudom fogadni de itt mar romlo makro tenyezokrol veszelunk (szerintem ha a makro tenyezok nem romlanak akkor itt az alj 40 nel … ha romlanabak az az usanak is faj szoval trumpra ra fognak szolni) ha az alj 40 en van akkor ev vegeig kb 45-46 realis. Jovo tavaszig 50 szoval iden nem gondolok uj csucsot de jovore igen
Ez példátlan lenne a tőzsdék történetében, de mi mindig szeretnénk valami világraszóló csodát létrehozni, lehetőleg minden trenddel szemben, ilyen most a tökéletes vagyonadóra törekvésünk is, miközben már alig van ország, amelyik megtartotta a sok negatív tapasztalat után.
OTP részvényesek ide!