De ember, azt a zuhanást a Trump által belengetett vámháború indította. Volt oldalazás 26300 és 26800 környékén, de az csak egy emelkedés utáni 1-2 százalékos toporgás volt. Ebből hogyan lett volna látható a 18800?
Szerintem otp árfolyam 33 800 nem volt tetőpont. Investing hollow candles beállítással havi boli felső értéke
33 832,1 a tegnapi záróár 33 680
mellett. Elvárásom, hogy otp árfolyam elérje a havi boli felsőt. Eksz has kiszámoltam, hogy kb. 33 880 lesz az érték,
ahol az árfolyam és a havi boli felső találkozik. Ezért adtam meg ezt az
árfolyamot eladásként.
Korrekcióról most nem beszélnék, amíg lokális tetőpontot nem látok.
Jaj, de fáj neked ez az srv. Pedig bevett gyakorlat nyugaton is, osztalék mellé srv keret. Még egy osztalékpapírnál is van ilyen. (Az OTP-t meg nem azért vesszük..) Ha vesz 1,1 mrd-ért saját részvényt (kb annyiért vett tegnap 34k darabot), akkor sincs a teljes forgalom 10%-a sem. A valódi fundamentumok, a javuló befektetői hangulat és az esetleges békekötés hajtják feljebb az árfolyamot, nem az srv. Önmagában sosem visz új csúcsra egy részvényt sem az srv. Még így is alacsony az ára, ha P/E-t és EPS-t nézel az OTP-nél. Persze relatív, tudom, de vannak bankok, ahol sokkal magasabb P/E van, mint az OTP-nél. (Még vehetnek bankot is valahol...)
Köszi a chartot. Ezért írtad alább egy kommentben:
Nem írtam be egy
"apróságot":
Amennyiért zárnék egy long pozit emelkedésben, annyiért kicsit később esésben
is lezárhatom!
Tömören: emelkedő trendben nem zárok longot!
Magyarul: ha trend fordulás következik be, még akkor is, nem
veszteséggel, tehát nem elkésve tudsz
zárni. Jól értem ?
A MACD-nél az "első mélypont" volt, és a stopot sem érte el. Hiába, semmi sem tökéletes. Ellenben benntartott egy 43%-os emelkedésű long trendben. :) https://invst.ly/1djn1d
A várakozásom csak az volt, hogy ma a bux értéke ( nem feltétlenül
a záró érték ) a november 12. bux napi maximum:
108 837,07 pont fölé menjen. Ma a bux napi maximum 108 896.21
volt. Nekem ennyi elég.
Ugyanis a saját elméletem szerint most otp a 4.
felfelé hullámot csinálja.
Korrekciót követően majd csak otp 5. felfelé
hullám tetőpontján várom, hogy a bux a mai napi maximum 108 896.21 pont fölé
emelkedjen. ( nem feltétlenül a záróár )
Korrekciót követően várom az otp utolsó felfelé
hullám tetőpontján a bux kb. 110 000 pont értéket. (
nem feltétlenül a záróár )
A 2025. március 26.
otp napi maximum 27 000 ft után bekövetkezett zuhanást MACD stratégiával
nem lehetett „előre látni” ? Tudom, nem vagy jós ! Furcsaság, valami érzés= nem ilyen szokott lenni, vagy szokatlan
jel, rendkívüli jelenség, nem tűnt fel esetleg valami?
34 300 ( ~ + 1000 )
A zárójelben lévő mit jelent ? Arra gondoltál, ha a 33 300 akadályt
áttöri, akkor nem feltétlenül 33 900 a lokális tetőpont, hanem tovább megy/mehet
34 300-ig ? Különben mindhárom célár a saját elképzelésemhez közel van. köszi a chartot
OFF Magyarországon? A választásokig ingatlan pláne ha ki tudod adni. Csak a pénz piacot tudja sarcolni a jelenlegi bagázs, és a beton imádja ... de hogy egy ingatlan 50milla vagy 100milla azért a LIDL-ben nem jobb a zsemle ... meg abból saját akkumulátor gyár sem lesz, csak lecsúszás. ON az OTP legalább próbálkozik külföldön, és hátha ebből tudunk részesedni, ha már Richter is folyamatosan egyre lejjebb és lejjebb ...
reggel 7:37-kor írtam, nem utólag Lou ;-). Three White Soldiers pipa. egy kis hasonlóságot keresve, 3 zöld... 2025.08.07-08.11: 28900>30820~ 1900 31920-33800 = 1900 30820 után jött még egy + 200 tető kierőltetés, a stoppoló vagányoknak, hátha ott vannak, de nem voltak ott, és jött a 31000>28400/600.. Most jön a 33800-34000 után korrekció? 28600>33800 = 5200. (28400 az alja amúgy, de tekintsük 28600)
bemásolom újra, csak, hogy meglegyen. rajzoltam egy naposat, nagyon bullish: https://kephost.net/p/MjE4NjkyNg.png simán belelátható egy kisebb-nagyobb zászló, ennek megfelelően tettem rá 1-2-3 célárat. 32950-et
átvitte, felette zárt ("nincs eladó, ki kell zabálni a könyvet, ha
venni akarnak, ez a scenario fut, tehát AKÁR lehetne ma egy +1000, ha
nagyon longos: 34300-ig, ezt jelöltem mára = fekete sávtető, mivel
visszajött a feketébe a tegnapi nap, és ha megtartja a sávaljat (ha nem
rogy össze) egy pici zászló: narancs 33900 nagyobb kék zászló: 35000+ Tehát: 1. 33900 2. 34300 3, 35000+ Persze bármi benne van.
Azért volt ott egy 31K-ról 28K short lehetőség. Amúgy én is tudok azért ilyen nagy mondatokat mondani (nem te mondtad!): "Fák nem nőnek az égig!" vagy "Aki mer az nyer!". Fölfelé tart? Persze. Túlértékelt? Persze. Én csak éppen a tetőn gondolkodom, az hogy ez lehetséges, abban szerintem sokat számított a tárgyalások beindulása. Mert például a bankadó egy komoly hátrány lehet. Meg azért nem volt olyan rég (talán 2,5 éve) amikor Csányiék megszeppenve azt bizonygatták 10K körül, hogyhát sokkal többet ér a papír. Hát igazuk volt.
OTP részvényesek ide!