Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 03. 30. 07:30

BRIC - mit tud a legújabb befektetési őrület?  

Ugrás a cikkhez
BRIC befektetési alapok - a kifejezést napjainkban egyre többet halljuk. A Brazíliában, Oroszországban, Indiában és Kínában befektető alapok egyre populárisabbak, ma már Magyarországon is bármely privátbanki ügyfél vásárolhat belőlük és a mindennapi befektetők köreiben is közkedveltek ezen befektetési formák. Az említett négy országba minden eddiginél több tőke áramlik napjainkban, a tőzsdeindexek pedig szárnyalnak. Egyelőre. Az eszeveszett rali ugyanis első ránézésre fenntarthatatlannak tűnik, alábbi rövid összeállításunk tanulsága alapján inkább hosszabb, 10 év körüli időtávon lehet prosperáló egy térségbeli portfólió.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=66761
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Portfolio
Portfolio 2006. 03. 30. 11:41
#3
Cikkünkben a rendelkezésre álló 2004-es nominális GDP adatokból indultunk ki, ami alapján (ahogy az az ábrán is látszik) Kína csak a 6. helyet foglalja el a ragsorban, valamennyivel lemaradva Németországtól.
Törölt felhasználó 2006. 03. 30. 09:59
Előzmény: #1  portfolio
#2
"Egyes becslések szerint 5 év múlva Kína gazdasága már nagyobb lehet, mint Németországé, vagy (igen optimista becslések alapján...) akár az Egyesült Államoké." Nos, igazság szerint Kína gazdasága már ma is jóval nagyobb, mint Németországé, csak öszehasonlítható árakon kell nézni, vagyis hogy ténylegesen mennyi árut és szolgáltatást hoznak végtermékként létre. Így Kína a világgazdaság egyhatodát teszi ki, vagyis akkora, mint az Eurótérség. Folyó áron azért tűnik kisebbnek, mert hazai árszínvonala a vásárlóerőparitás mintegy egyötödén áll. Kína és India gazdasága pedig együtt akkora, mint az Egyesült Államoké.

Topik gazda

analyst
5 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek