Topiknyitó: Lou70 2026. 09. 13. 10:48

OTP moderált  

Hátha tudnánk itt közösen egy személyeskedés, floodolás mentes topicot csinálni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Balin2020
Balin2020 szombat, 08:09
Előzmény: #1839  Lou70
Lehet rv-ekkel is csinálni.
Lou70
Lou70 szombat, 06:44
Előzmény: #1827  Balin2020
Csak nem ez látszott a certik forgalmán
Uhura péntek, 22:24
Előzmény: #1755  Balin2020
Balin: az, hogy az EU beállt Ukrajna mögé annak csak egy része az orosz - háborús - kérdés. Másik része az ukrán kérdés, ukrajna "felosztása" már elkezdődött és az EU is poziciókat akar.
De minden a mostani állapot, ahogy vege a háborúnak kérdés az lesz , hogyan és milyen módon lehet visszaszedni azt a pénzt ami a háborúra ment el, és hogyan lehet az oroszpkat féken tartani.... erre pedig a legegyszerübb mód az energia hordozók. Ha az EU jóvátételben gondolkodik akkor olaj, gázzal mindketőt megtudja tenni, egyrészt hatalmas, olcsó készleteket szerez. Másrészt csökkenti az orosz bevételeket, hiszen amit az eunak add nem tudja eladni másnak így csökken a bevétel. 
Az, hogy milyen viszony lesz az oroszokkal attól fog függeni kié lesz oroszország, ha Putyiné az teljesen más mintha jön valaki más. Az oroszok marginalizálódni fognak, ezt ők is érzik ezért kezdenek olyan irányban állni ahol még nincsenek méretes poziciók. Északi sarkör pl. Ott még minden nagyon képlékeny.
Macus, Lou: oké , akkor u.a láttjuk.  
LadyLavender
LadyLavender péntek, 21:09
Előzmény: #1835  Macus
Azért nem csak technikai, szóba került a világpiaci hatás, az orosz leány helyzete, amerikai állampapír hozamok... Szóval hogy nem nagyon van olyan körülmény, ami az emelkedést segítené.
"ha megnezitek innen indult egy nagy emelkedes juniusban." hát ez is technikai, ha úgy vesszük...
Nem tudom, most mindenhonnan az jön, hogy nagy esés következhet az OTP-ben. Meglátjuk, nyilván ha sorra nyitják a shortokat az sem segít...
Macus
Macus péntek, 20:01
Előzmény: #1834  Bpali2
Pali ezzel egyetertek veled , remelem az oreg a kezebe veszi a gyeplot mert petyus gyenge mint a hatmat eddig
Macus
Macus péntek, 20:00
Előzmény: #1831  LadyLavender
Mivel a nagy elemzok technikai alapon nezik ezert hulyeseg … mivel az eses nem technikai alapu … us10y bond yield magas es sajnos megont emelkedik pedig kezdett jol kinezni, olajar kezdett esni ezert mentunk jobban delelott majd delutan emelkedesbe fordult ezert estunk vissza, kamatemelesi felelmek talan alabbhagytak … szoval ha a kamat tovabb emelkedik rekord magasra esunk de akkor minden esik ugyis … ha a fed kamatot emel akkor a bond yield is emelkedik (ez talan nem fog lenni most) olajar emeli az inflaciot igy a kamatemeles eselyet , ez talan kamatemelesre most keves , de nem jo a gazdasagnak plane a dizelar … jo hir hogy a tartalekokbol szabaditanak fel , oroszok is megnyithatjak az exportot hamarosan. En azt mondanam talan lassan vege a paniknak na meg mint lattuk zoldben zartunk. Doji eso trend vegen forditos jel lehet. Beze fele batman alakzat errol a szintrol valoszinunek nez ki autan elvalik , ha megnezitek innen indult egy nagy emelkedes juniusban. Estunk eddig a szintig …. Ha masoljuk a logikat 45 ig krne emelkedni ket het alatt mondjuk
Bpali2 péntek, 19:56
Mondjuk én is inkább attól tartok ; nehogy az legyen a nóta vége —> az oroszoktól kiszállunk Luminor  meg így se úgy se lesz . Csányiéknak nagyon észnél kell lenniük.
Firekiller
Firekiller péntek, 19:53
Előzmény: #1832  SREd
nem tudom miért tőlem kérdezed, én nem gondolom
SREd péntek, 19:24
Előzmény: #1830  Firekiller
Miért gondoljátok, hogy csak Orbán tudott kiállni az ország érdekeiért?
LadyLavender
LadyLavender péntek, 19:23
Előzmény: #1826  Firekiller
Hát a napokban több elemző is azt mondta, hogy 35k alá mehet. Szóval én kétlem, hogy itt megállna az esés. Sajnos itt most a cikkek is arra játszanak, hogy pánikoltassanak, hogy az orosz leány nélkül már korán sem olyan nagy sztori az OTP, az elemzők is célár vágásokat jósolnak, és 35k alattról beszélnek, a vezetőség hallgat, és ma jelentés sem jött, szóval nem is nagyon veszik maguknak ezen a szinten a papírt. Ha nekik akik mindenre rálátnak még drága, az elég erős jel...
Firekiller
Firekiller péntek, 19:16
Előzmény: #1829  nemoland
fájdalmas vagy ember... inkább legyen az otp 30000 mint Orbán forever
nemoland péntek, 18:58
Előzmény: #1774  FR73
....ez csak annyit jelent, hogy az előző kormánynál kiszámíthatóbb volt a tőzsde mozgása....(még Trumpppal is)....a mostaniak ha átgondolatlanul  bevezetnek valami EU szabályt (amit kilobbiztak a nyugati cégek) és korlátozzák a Blue-kat akkor nagy mozgások lesznek..... 
pl. az 'Oroszországból ki kell vonulni' kérdésre az előzőek annyit mondtak volna....semmi gond, ha ezt szeretnétek, akkor NEM LESZ EU költségvetés....leegyszerűsítve vagy úgy üzletelünk ahogy akarunk , vagy a kkor a ti tyúkszemeitekre is rálépünk......
....a mostaniaknál ilyet ne várj...;o) ......csak az 'önsorsrontás' - piacvesztés - megy eddig... nem véletlen, hogy a BUX esett a legtöbbet a régióban....eddig bíztak bennünk....mos már kevésbé.....ez is egy 'eredmény' az 5-6 hónap alatt...
Macus
Macus péntek, 18:55
Előzmény: #1788  Lou70
De jo hogy nem neztem az arfolyamot csak idegesitettem volna magam :D nekem igazabol az is tokeletes ha nem esik tovabb sot az egy egesz jo forgatokonyv
Balin2020
Balin2020 péntek, 18:54
Előzmény: #1820  Lou70
Arra még nem is gondoltál, hogy sokan csinálják azt, amit Te? Fentebb eladsz, aztán lentebb visszaveszed, meg átköltözöl alacsonyabb certikbe. Ha pár ezren ezt csinálják 10 Millákkal, az szép forgalom.
Mindenesetre az alapkezelők már pezsgőznek. Nekik mindegy esik, vagy emelkedik a rv., csak legyen forgalom! Szerintem 2026 eddig legszebb hónapja nekik az október.
Firekiller
Firekiller péntek, 18:53
most akkor marad 40 felett, vagy jövőheten ujra lejtőzik?
Macus
Macus péntek, 18:53
Előzmény: #1819  Beze
Ne is mond 750 certit adtam el mondvan megallt az eses 44 korul … 
Macus
Macus péntek, 18:51
Most jottem a karmelitabol erzem ahogy atjar a penzenergia ! Ho lesz ez remelem aljat fogtunk … bar a bond yield megy fel ami nem tetszik … nem tudommi tortent kint a hamburgerzabaloknal … 
Lou70
Lou70 péntek, 18:12
Előzmény: #1822  LadyLavender
Kell nekik a pénz lóvéra  :D
LadyLavender
LadyLavender péntek, 18:09
Nem nagyon jöttek a bejelentések, hogy a vezetőség zsákolta volna a részvényt 40k-n... 🤔
Beze
Beze péntek, 17:58
Előzmény: #1818  LadyLavender
Ott nincs orosz szál az általános banki esés mellé... Itt duplán rányomta a bélyegét ez a sztori. Sajnálom hogy hétfőn nem szálltam ki az orosz hírre de a fene se gondolta ezt... egyébként nagy durranás lehetne ha maradna az orosz vonal és mellé jönne a lumi :D tudom ilyen nem lesz csak eljátszottam vele

Topik gazda

Lou70
Lou70
2 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek