Tulajdonképpen a Dzsingisz Kán se csinált nagyon mást annak idején. Feldúlta, végigrabolta az útjába eső országokat, mert jó erős lovassága volt, melynek nemigen tudtak ellenállni a népek. Gonolom ő is úgy képzelhette magáról, hogy ő a legfaxább csávó az egész sztyeppén. Ez a sárgahajú amerikai zsebdzsingisz is igen nagy arcot növesztett, csak közben azt nem veszi észre, hogy nála a lovakból szép lassan kezd kifogyni a - nem, nem a citrom, hanem a zab. Oszt a zabhiányos lovasságától majd lassan az egész sztyeppén senki se fog már annyira félni. Amikor az iráni hivatalos megszólalók sorban mind kigúnyolják, kinevetik, az már nem dzsingiszség. Az már a vég kezdete. Nem hittem volna, hogy ez eljön, pláne, hogy ilyen hamar. Én már Kuba meg Gröndland felé fordítom a tekintetemet. Meg főleg Kína felé. Lássuk, ott még mindig Dzsingisznek fogják-e tekinteni.
Elkezdtek szép lassan egyre többen átjutni a szoroson . Irán 3 kategóriát állított fel és egyéni elbírálás van a hajókra . Semleges kategória 2 millió USD / hajó fizetni lehet kriptoban euróban jüanban. ..
Szuper! :) . Akkor gondolom, hogy holnap Trump befejezi a katonai akciót és bocsánatot kér. Kifizeti a jóvátételt, kivonja a katonákat az öbölbölbeli országokból, garanciát ad, hogy soha többé nem támadja meg Iránt és eltörli az összes Irán ellen érvényben lévő szankciót, Izrael leállítja az Irán, Libanon és Palesztína elleni katonai akciót és megbékél a régióban mindkivel. . Ja nem.... . És innentől kezdve a biztosítők nem fizetnek, mert háborús övezet szóval továbbra is csak a kínai, indiai, és paki stb. hajók fognak tudni áthaladni, amiket nem adóztat...
Na jó jós vagyok?? Szerintem elég jól eltalaltam ezt is, már megint.. Hormuzi szoros athaladasi díjat kell majd fizetni a tanketeknek. .... Most olvasom.... "" "-Placi82- (2026. 03. 29. 00:01)Mondtam. Ha esze van Trumpnak. Kiugrik Izrael mellől. És a hormuzi szoroson athalado olaj tanker ék fizetnek Irannak 1centet hordonkent, mert innentől. Ők felügyelik... Karpotlast fizetni kell mert Irán nyert. Szárazföldi erteelmes partraszálláshoz kellene tobbszazezer tengereszgyalogos. 90 milliós országba ami 4 szer nagyobb mint Németország... Ergo már megy az kudozas és végül kárpótlást kell adni mert sok. Milliárd kárt okoztak eszközökben és civilekben az USA. Tudom hihetetlenül. Hangzik. De ez lesz..... Vagy akkor vörös tengeri szorost lovika huszies akkor jön. 250$os olaj. 2 év uva biztos megoldjaknhogy legyozikIrantxe addigra USA polgarhaburus Mad Max szinten lesz, és afél világ is. Ugye nem. Is drága 10 cent /hordó kárpótlás Irannak.?? Téma: Ezüst""
Ennyi vótt: FinancialJuice@financialjuice·3mSenior Iranian Official: Tehran believes that the US lacks readiness for a permanent ceasefireFinancialJuice@financialjuice·3mSenior Iranian Official: Tehran will not reopen the Strait of Hormuz in exchange for a 'temporary ceasefire.’FinancialJuice@financialjuice·4mSenior Iranian Official: Tehran will not accept deadlines or pressure to make a decisionFinancialJuice@financialjuice·5mSenior Iranian Official: Tehran has received Pakistan's proposal, it is being reviewed
Kielemeztettem Grokkal és az új pakisztáni javaslat nem tartalmaz semmilyen engedményt az előző tárgyalási kisérletekhez képest, csak időt akar nyerni. Nade. Iránnak pont ez az egyetlen ütőkártyája, hogy nem engedi lélegzethez jutni Trumpot meg a zsidó gazdáit.
BREAKING: The US, Iran, and regional mediators are discussing a potential 45-day ceasefire that could lead to a permanent end to the Iran War, per Axios.
The proposal involves a two-phased deal, with a 45-day pause followed by negotiations for a permanent end to the war.
However, US officials describe the chances of reaching a partial deal over the next 48 hours as "slim."
This comes as President Trump declared Tuesday as the deadline for Iran to open the Strait of Hormuz or face strikes on critical infrastructure.
US stock market futures initially opened lower, with the S&P 500 at -0.7%, and Nasdaq 100 at -0.8%, before erasing all losses on the ceasefire reports.
S&P 500 futures are now up +0.07% and Nasdaq 100 futures up +0.21%.
WTI Crude is at $111, down -0.34%, Brent at $109, up +0.63%, and gold at $4,685.60, up +0.13%.
The stakes have never been higher, a prolonged war raises the risk of a deep global recession.
FinancialJuice@financialjuice·7mPakistan army chief held separate calls with U.S. VP Vance, envoy Witkoff, and Iran's Arakchi - Source aware of proposalsFinancialJuice@financialjuice·7mProposal for final agreement includes Iran foregoing nuclear weapons, receiving relief from sanctions, and release of frozen assets - Source aware of proposalsFinancialJuice@financialjuice·8mIf agreed, the plan will lead to an immediate ceasefire, reopening of the Strait of Hormuz, with a final agreement in 15-20 days - Source aware of proposals.FinancialJuice@financialjuice·8mPlan to end hostilities in the Middle East needs to be agreed on Monday - Source aware of ceasefire proposalsFinancialJuice@financialjuice·8mIran and the US have received a plan to end hostilities, a two-tier deal with a ceasefire, then a final agreement - Source aware of proposals upszi
Érdekes, megpróbáltam megnyitni egy iráni weboldalt, a Golestan Palace weboldalát, de nem érhető el. Ebből arra következtetek, hogy nem szelektíven van korlátozva Iránban az internet, hanem válogatás nélkül minden is blokkolva van.
Nyilván. A tengeri katonai tevékenységek, a védelmi fegyverkezés is ebbe az irányba mutatnak. A tajvaniak is arról álmodoznak, hogy egy autoriter diktatúra alá tartozhassanak. Az a feltételezett pár száz év is olyan hamar, szinte egy szempillantás alatt elrepül ...
USA - Irán háború
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/