Topiknyitó: kenyeres2 2025. 11. 22. 11:54

ORBÁN VIKTORT KEDVELŐK!  

Mert az igazság mindig győz!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Angelo ma, 12:49
Előzmény: #8394  buxmester

A rendszerváltás óta nem hallgattak ki hivatalban lévő magyar miniszterelnököt.
Magyar Pétert igen, az elvett telefon ügyében. Ezt hívják jogállamnak! 
El tudjátok képzelni, hogy Orbánt miniszterelnökként beidézhette volna az ügyészség?
Furcsa mi, hogy mióta eltakarítottuk az ország éléről a bűnöző kormányt, azóta jogállamban élhetsz?
Angelo ma, 11:43
Előzmény: #8393  buxmester
Angelo ma, 11:26
Valóban a bukott miniszterelnököt gyanúsítják az aranykonvoj ügyben, hamarosan meg is fogja kapni a behívóját. Magyar Péter jelentéktelen ügye meg gyorsan le fog zárulni és utána jót nevetünk a még megmaradt, értelmiségnek nem nevezhető fidesz-zombikon.
R00
R00 ma, 08:51
Orbánt? Ideje!
buxmester
buxmester ma, 08:42
Előzmény: #8392  Angelo
- Hogy hívják Magyarország 
miniszterelnökét? 
- Gyanúsítottnak!-:))))))))))))))))))))
Angelo ma, 08:00
Előzmény: #8391  buxmester

Egyensúly: 
1. Washington. 
Trump elnökválasztási kampányát dollár milliókkal támogatták a fidesz-hez köthető médiumok. Ennek az ára volt a felszínes Trump-Orbán barátság. Valamit adok és ezért cserébe elvárok. 
2. Moszkva. 
Magyarország számára előnytelen szerződések tömegei. Az orosz-magyar külkereskedelmi mérlegünk még jobban szétnyílt az oroszok javára. Nem kell csodálkozni, hogy a tömeggyilkos  Putyin is, felszínes barátságot mutatott ki. A történelmünk során az oroszokkal csak rábasztunk, többször kirabolták és végig erőszakolták az országot.
3. Peking. 
Az elmúlt 16 év magyar politikája arról szólt, hogy a kínai termékeket vámmentesen tudjuk bejuttatni Európába és a kínaiak minél nagyobb szeletet tudjanak kihasítani maguknak az EU. piacából. 
Nem kell csodálkozni, hogy Peking is a látszólagos barátunk lett, viszont eddig Peking mindenkit átbaszott. 
Az ilyen tények láttán a fidesz kormány hazaárulást követett el, ezt látták meg a magyarok és ezért zargatták el, minden idők leghazugabb, legkorruptabb és legaljasabb kormányát.
bigyula szerda, 19:24
Előzmény: #8386  buxmester
orbánc alatt kik fizették? Na, azok fogják most is.
R00
R00 szerda, 19:20
encsik szerint a jobboldali nyilvánosság „jelentős hányada összeomlott”, de a néhány megmaradt sajtótermék mellett a semmiből rengeteg kisebb, egy-két személyes kezdeményezés is megjelent. Erről azt mondta:

„A jobboldali média helyén megjelent egy új típusú nyilvánosság, aminek nagyon fontos része, hogy ezek abszolút szuverének és irányíthatatlanok, tehát már nem lehetséges az, mint ahogy a választási kampányban azért előfordult, hogy jön egy úgymond ilyen központi üzenet a kampánystábból, hogy gyerekek, koncentráljunk erre meg arra, ezeket ez nem érdekli.”

„Azért az egész kétségbeejtő volt a kampányban, hogy ilyen tőmondatos üzeneteket közvetített a teljes jobboldali média, ugyanazokat a sötét, sületlen közhelyeket, hogy jönnek az ukránok, elviszik a katonáinkat és így tovább. (…) A mi oldalunkon sajnos megmondták, hogy mit kell csinálni, mit kell mondani, ez nagyon nagy hiba volt.”

A fideszes véleményvezér – illetve ezek szerint véleményközvetítő – szerint most, hogy ez véget ért, „elképesztően jó érzés azt látni, hogy nincsenek ilyen kényszerüzenetek”. „Nagy állami hirdetésekből stabilizálta magát a jobboldali média. A nagy állami hirdetések megszűntek, és most rémülten fordulunk az olvasóink, támogatóink felé” – mondta, kifejtve, hogy ezt a rendszert valamilyen módon „privát dimenziókba” kellett volna intézményesíteni.
NER mé nem Támogat?
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 16:31
Előzmény: #8383  buxmester
"Ha elmeséltél rólam minden rosszat, ne felejtsd el elmondani nekik mindazt a jót, amit érted tettem."
Ezt nemcsak Orbán mondhatja, hanem akár Gyurcsány is.
Gyurcsány a 2006-os kampánya idején pár hónapra 20%-ra csökkentette az áfát 25%-ról. Mindenki szeret kevesebb adót fizetni.
A jó és a rossz egyenlege viszont mindkettejüknél negatív.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 11:22
Előzmény: #8386  buxmester
Mi fogjuk megfizetni. Mindig is mi fizettük meg.
Már a kommunisták is visszamutogattak a nyilasokra és Horthyra és a rendszerválás óta minden kormány visszamutogatott az előzőkre. A tisza is azzal küzd, amit a fidesz hagyott maga után.
Neked van ötleted arra, hogy csak a fidesz fizesse meg az árát?
buxmester
buxmester kedd, 11:09
5000 milliárd fölött 
a költségvetési hiány. 
Ön szerint kik fizetik meg majd az árát?
sasa44 kedd, 09:50
Előzmény: #8377  Kaktuszdenem
.
"Lesz sivalkodás nemsokára,hogy nem ezt akartuk." 
Bizonyára te nem ezt akartad. Más meg igen.
 Én úgy veszem észre, hogy leginkább a fideszesek sivalkodnak. 
Köztük te is....
buxmester
buxmester kedd, 09:28
Előzmény: #8379  Shortelek
Igazad van!    https://www.facebook.com/photo/?fbid=2115107496040807&set=a.118652279019682
Shortelek hétfő, 10:23
Az orbán kurmányban mi volt a jobb, hogy mindent elloptak ami nem volt lebetonozva?
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 10:18
A vízöntő duma jobb?
1. a nyugdíjpénztárak kifosztását túlélte a kormány.
2. a szocik nem nyúltak a nyugdíjpénztárakhoz illetve Bajnai idején önkéntesen vissza lehetett lépni az állami rendszerbe. A felosztó-kirovó rendszerben nincs nyugdíjkassza. Az aktívak befizetik a nyugdíjjárulékot és ezt azon melegében ki is fizetik a nyugdíjasoknak. Érdekes, hogy belelátod a tőkefedezeti rendszert, de az állami ennek ellenére nem tőkefedezeti elven működik.
3. A tisza pártnak pár tucat tagja van. Lerombolta az óellenzéki pártképződményeket és a fidesz képződmény elől is elzárta az állami forrásokat. 2026. áprilisában nagy sivalkodás volt, hogy nem a fideszt akartuk. Nem látok komolyabb esélyt arra, hogy még egyszer a fideszt akarjuk.
4. A kegyelmi botrányt miért nem tekintették a választópolgárok kegyelmi tisztességnek vagy sikernek? Miért tántorított el sok fideszes szavazót és miért nem hozott újakat?
Kaktuszdenem
Kaktuszdenem hétfő, 09:53
Előzmény: #8375  Dehogynincs
Ezt süket nyilas dumát.Nyugdijpénztár,kegyelmi botrány?????Ezért bukott meg a kormány??? Memória!!1. Magánnyugdijpénztár,aki akart bent maradhatott, 2.A szocik már azelött eladták az országot,kifosztották a nyugdijkasszát,fillérekért eladták mindent ami mozditható volt,maguknak,nyugatnak stb.Ez a tiszácska képződmény  meg mindent leromból ami jó volt.Lesz sivalkodás nemsokára,hogy nem ezt akartuk.
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 12:54
Előzmény: #8372  R00
Ez mitől nagy durranás? Isky Annamária a fidesz maradék hívei közül azokat tekinti jobboldalinak, akinek nem tetszett a rendszer. Ezek jó része már ciklusokkal ezelőtt elhagyta a fideszes tábort.
'A szavazók nem a haza szeretetét utasították el, nem is a családot és nem a keresztény értékeket. A választók egy rendszert utasítottak el, ahol a hűség többet ért, mint a hozzáértés, és ahol a kritika árulás lett. A jobboldal nem veszített, felszabadult, és mostantól rajtunk múlik, merre indulunk tovább."
Magamat jobboldalinak tartom és a nyugdíjpénztárak kifosztása óta várok egy jobboldali, piacbarát, liberális pártra. A globális felmelegedés miatt egyre fontosabb, hogy zöld is legyen -- radikálisan zöld.
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 07:11
Előzmény: #8374  euler
Megnéztem.
https://www.youtube.com/watch?v=CfVC9K76ob8&list=PLLbVIN5-thkoeCwtqy98KGoEneF19a_ix&index=3
A nevezett ügy jóval túlmutat a parkolási pénzeken. #8363
Arra gondolsz, hogy elmaradt az előzetes egyeztetés? Nekem sem tetszik, amikor a hatalom körülmetéli a demokráciát. Akkor sem tetszik, amikor történetesen a tisza van hatalmon.
Nekem nem gond, hogy elforduljak egy olyan párttól, amelyikre szavaztam. A fidesztől is elfordultam, amikor kifosztotta a nyugdíjpénztárakat (2010). De a fidesz is elég jól megvolt a kegyelmi botrányig (2024) a szavazatom nélkül.
Úgy látom, hogy április óta a szavazók sokkal inkább polgárként viselkednek, mint alattvalóként és a kormány is sokkal inkább szolgálóként viselkedik, mint uralkodóként.
euler
euler szombat, 20:55
Előzmény: #8366  bigyula
Érdemes meghallgatni két érintett kerület polgármesterét is, ez került elém, de nyilván van más is. (ATV Egyenes Beszéd, youtube).
Elmondják mi a gondjuk és a pénzekről is konkrétan beszélnek.
sityaki péntek, 17:39
Előzmény: #8368  Dollarama
Látom, érted a csíziót :-)
R00
R00 péntek, 17:37
https://hvg.hu/itthon/20261002_isky-annamaria-noi-dpk-orban-viktor-kritika
A Női DPK társalapítója: A választást nem a jobboldal veszítette el, hanem Orbán Viktor
disco
disco péntek, 17:06
Előzmény: #8369  rockmaster
csak március elején kapott valós számokat, tényeket. ez pedig már nem volt elegendő - időben - arra, hogy reagálhasson, azaz taktikát váltson. itt a századvég és a többi háttérintézmény volt a hunyó, akik túl későn informálták a valóságról. a felmérésekben ami kétes válasz volt azt pozitívra elemzeték, holott ilyenkor lehet negatív is a forgatókönyv, pl. ha vki nem válaszol vagy nem tud, azt kihozhatták volna tiszásnak és akkor látták volna a legrosszabb forgatókönyvet. lehet látták is, de nem merték vele OV-t szembesíteni és ezért ők elárulták OV-t. de OV is hibás, mert nem lehet csak a saját elemzéseket nézni. nem lehet mindent elhinni, amit eléd tesznek. és őt sajnos a saját tábora elszigetelte és egy buborékban tartotta, de neki ezt látnia kellett volna.
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 16:12
Előzmény: #8369  rockmaster
A kormányváltás után ez már Orbán és a maradék híveinek dolga.
Orbán nem tudta megoldani a választási feladványt. 
https://www.youtube.com/watch?v=OcxbRMeFpiQ
1986. Az irapuatói katasztrófa
https://rubicon.hu/hu/kalendarium/1986-junius-2-az-irapuatoi-katasztrofa
A magyar csapat így a harmadik helyen végzett a tabellán, tehát eséllyel pályázhatott volna a nyolcaddöntőre a 24 csapatos tornán, ám rossz gólkülönbsége (2-9) miatt búcsúznia kellett a további küzdelmektől.
rockmaster péntek, 13:31
Tarjányi Péter:  (fb):
"ORBÁN TUDTA, HOGY BAJ VAN"
A választás után sokáig lehetett azt mondani, hogy a Fidesz vezetése egyszerűen rosszul mérte fel az ország hangulatát. Hogy elhitték a saját számaikat, biztosak voltak a győzelemben, aztán április 12-én szembejött velük a valóság.Csakhogy most kiderült valami, ami ezt a magyarázatot alapjaiban kérdőjelezi meg.A Századvég a Miniszterelnöki Kabinetiroda megrendelésére olyan kutatásokat készített, amelyek már jóval a választás előtt komoly figyelmeztető jeleket mutattak. Ezek nem ellenzéki elemzések voltak, hanem a saját rendszerük számára készített háttéranyagok. A kutatásokat pedig a választás előtt megkapta a kormányzati oldal.Vagyis a történet innentől nem arról szól, hogy Orbán Viktor nem látta, mi történik Magyarországon.ARRÓL SZÓL, HOGY LÁTTA. TUDTA, MI A VALÓSÁG…Ez óriási különbség.Mert ha a vezető ismeri a valós helyzetet, de közben a választóinak továbbra is egy másik képet mutat, akkor már nem egyszerű politikai tévedésről beszélünk. Ha pedig a saját emberei sem ismerték ugyanazokat az adatokat, akkor nemcsak a választók, hanem a saját politikai közössége is egy mesterségesen felépített álvalóságban dolgozott.Ez pedig megmagyarázhat valamit abból is, ami a választás után történt.A FIDESZES DÖBBENETET…Lehet, hogy sokan valóban nem tudták, mi következik. A szükséges adatok azonban ott voltak.Ezért számomra már nem az a kérdés, hogyan mérhették ennyire félre a választást.Hanem az: Orbán Viktor miért vezette félre a választóit és a saját csapatát? Mit várt ettől? Miért volt jobb neki fenntartani egy alternatív valóságot, mint szembenézni az igazsággal?Mert ha egy vezető ismeri a valóságot, mégis mást mutat a saját embereinek, annak előbb-utóbb következménye lesz.ITT ÁPRILIS 12-ÉN LETT.És itt már nemcsak egy politikai irány bukásáról beszélünk.MOST MÁR ORBÁN VIKTOR VEZETŐI ALKALMATLANSÁGÁRÓL KELL BESZÉLNÜNK."
Teljesen igaza van!
Dollarama péntek, 12:06
kugel624 péntek, 10:47
Előzmény: #8366  bigyula
Tegnap este az ATV-n mondták, hogy a kerületek saját bevallása szerint jött ki az említett átlag, és egy budai kerületet mondtak, ahol már automaták nélkül is 97,4 százalék volt a költség. Mire?
bigyula péntek, 10:43
Előzmény: #8363  euler
"Ennek ellenére nem törölték el. És így belehajszolták Budapestet egy adósságspirálba, amelyből olyan menekülési utat ajánlottak, amellyel szétverik a főváros és a kerületi önkormányzatok szövetségét. "
.
Ez azért így eléggé összemosása a dolgoknak. A főváros évek óta csődben/csődközelben van és ez kizárólag a fityesz érdeme/bosszúja, mivel nem sikerült több választás alatt sem bevenni, megtörni a budapestiek ellenállását. Az, hogy most átszervezik a parkolást, az akár hosszabb távon jó is lehet. Olvastam, hogy átlag 65% az "üzemeltetési költség", és van olyan kerület, ahol veszteséges volt. Az automaták megszüntetésével, és a kizárólag elektronikus fizetéssel ez a töredékére csökkenthető.
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 09:50
Megnéztem Székyt.
https://www.facebook.com/janos.szeky/
Ez a cikk váratlanul aktuálissá vált, miután tegnap, Budapest megsegítése, sőt megmentése címén, a szerződő felek - köztük Budapest kétszer szabadon megválasztott főpolgármestere - megpecsételték a főváros központi költségvetésnek, azaz a központosított államnak való kiszolgáltatottságát. 
https://www.facebook.com/EletesIrodalom/posts/pfbid0ZSZ5Di8UtqT5LsULXhRbvu5wQgMNLV93ZF2AaT3MqZNRT5ABuFvRFAGd9oTto5g1l
Széky János: Milyen egy magyar város?
https://www.es.hu/.../szeky.../milyen-egy-magyar-varos.html
Mivel a magyar úgynevezett „ön”-kormányzatnak semmi biztos, számottevő bevétele nincs, marad az a pénz, amit a helyi nacsalnyik a Központtól megszerez. Ennélfogva nem érdemes a kormánytöbbségtől eltérő pártállású polgármestert választani, illetve ha mégis az, akkor ajánlatos behódolnia. Egyáltalán, minek az „ön”-kormányzat, amikor lobbizni leginkább a járási párttitkár, más néven „egyéni képviselő” tud? 
______ én is hasonlót írtam ____
nekem az fontos, hogy a kerületek pénzforrásait ne vegye el a főváros és főváros forrásait ne vegye el az állam #8362
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 09:39
Karhatalmi harcászat. 
2010, 2014, 2018, 2022 megmutatta, hogy Gyurcsánnyal nem lehet nyerni, mert nincs ellenszer az őszödi beszéd atombombája és a szemkilövés emlegetése ellen.
Akkor sincs ellenszer, ha az őszödi beszéd igazságbeszéd lett volna és a karhatalmi harcászat pedig csak rendőri túlkapás.
Ha V.M. Vásárhelyi Máriát jelenti, akkor nem tartom szellemi világítótronynak, de ettől még mondhat értelmeset. Amikor többet idéztem Széky Jánost, akkor sem értettem vele mindenben egyet, de az ő véleményére adok.
V.M.-nél az gyanús, hogy a a főváros és a kerületek összeugratásán a politikusok összeugrasztását érti. Eddig nem látok arra utaló jelet, hogy a fővárosiak fővárosi és kerületi énje összeugrott volna. 
V.M. a választások idején is a hozzá közelálló pártok és pártpolitikusok fejével érvelt. A választók tömegei egészen másképp mozogtak.
Még tájékozódom. Pár perc vagy pár óra ehhez nem elég. 
A rádióban ma reggel hallottam Karácsonyt. Nem győzött meg.
euler
euler péntek, 09:18
Előzmény: #8362  Dehogynincs
Gyenge a visszavágás, olyan külvárosi "utcai harcászat" szintű. Erről (is) ennyit. :))
.
Érdemben:
A nevezett ügy jóval túlmutat a parkolási pénzeken.
Tájékozódhatsz róla közös kedvencünktől - bár mostanában keveset idézed - Széky Jánostól, aki pár perce már reagált, 
vagy innen:
"Naaa! Csak sikerült összeugrasztani a fővárost és a kerületeket! Ez volt a cél, ezen dolgozott a Tisza amióta bekerült a fővárosi önkormányzatba. Hogy összeugrassza a fővárost a kerületekkel, mert a kerületi önkormányzatok voltak a főváros legfontosabb szövetségesei és fordítva. Együttműködtek, számíthattak egymásra, . Ennek most vége.
 Ha jól emlékszem Magyar Péter megígérte a szolidaritási adó eltörlését és még a fideszes AB is törvénysértőnek találta. Ennek ellenére nem törölték el. És így belehajszolták Budapestet egy adósságspirálba, amelyből olyan menekülési utat ajánlottak, amellyel szétverik a főváros és a kerületi önkormányzatok szövetségét. 
Erre mondják fideszül, hogy "ügyes". - /V. M./
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 09:03
Előzmény: #8361  euler
Engem nem zavar túlságosan a Gyurcsányimádatod és az óellenzék iránti rajongásod, de az érzelmek megmagyarázhatatlanok.
Karácsony óellenzéki, soha nem szavaztam rá, de ugyanúgy a legnagyobb közvetlen(!) szavazattal választották meg mint Tarlóst vagy Demszkyt és nem úgy, hogy pártlista elejére írták, mit MP-t, OV-t, Gyurcsányt, Medgyessyt vagy Hornt.
A parkolás ügyét még nem látom át, nekem az fontos, hogy a kerületek pénzforrásait ne vegye el a főváros és főváros forrásait ne vegye el az állam. Amikor Tarlóst megverte Karácsony, akkor OV egyből elvette a gépjárműadót és szolidaritási adóval sújtotta a fővárost.
euler
euler péntek, 07:43
Előzmény: #8360  Dehogynincs
Semmi meglepő nincs benne, ezt vártam. Nyilván azért hoztam ki belőled mert engem zavar. :)
.
De ha már óellenzékizünk, van ehhez egy jó adalék tegnapról.
Karácsony a nagy túlélő, valós párttámogatás nélküli óellenzéki, legújabb akciója a saját túléléséért ...
Szerintem ezt nem fogja túlélni, MP és Vitézy behúzta a csőbe.

Topik gazda

kenyeres2
kenyeres2
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek