Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Nekem még ingyen vezetik, 2 évig nem vonnak semmit...Havi pénz megy Save csomagba.. Először nekem is vonták , jeleztem és azóta nem vonják. Ha meg letelt a 2 év, utána fél évig más megoldást kell keresni azután újraindul a Futures program... Van a Nyesznél is futures program az is egy opció, akit érdekel..( Ezt kihagyom) --- Pl. Az Erste mellé egy K&H értékpapírszámlával szépen lehet manőverezni, Silver csomagban - a számlavezetés 0 ft. - állománydíj 0 ft. - normál megbízási díj 0,30% -10-es könyv 0 ft. ha kötsz párat...(5 Db.)
Nem éri meg eladogatni a részvényeket. Csak a papír eladásának a díja most 0,35% lesz, utána vissza is kell venned, ami legalább ennyi, szóval már akkor 0,7%-nál vagy a 0,5% helyett. A pénzt sem ingyen mozgatják TBSZ esetén, bár erről még nem találtam infót. És akkor az árfolyamkockázatot még nem is vettük bele. Ennek a transzfernek azért nem pár óra az átfutása. Pl. van 1000 részvényed, akkor ha 10 forintot elmegy rossz irányba mire visszavehetnéd, már azzal többet buksz, mint a transzfer díj. Már az 500 ezres pakkhoz sem éri meg hozzányúlni. A költöztetésre készülve adtam el 250-300 ezer Ft-os pakkokat, de azt is megbántam.
Nem kell feltétlen folyószámlát nyitnod hozzá. Itt más, mint az OTP-nél. Két külön cég a lakossági és a befektetési ág. Az értékpapírszámlán van nyilvántartva a szabad pénzösszeg is, nem megy automatikusan a folyószámlára. Értékpapírszámlára tudsz közvetlenül is pénzt beutalni és kiutalni. A pénzmozgatáshoz a legolcsóbb, ha fizetési kérelmet küldesz a régi számládra. Kb. 20 millióig ingyenes. Bár ezt nem biztos, hogy folyószámla nélkül meg tudod tenni. Az Erste folyószámla és értékpapírszámla között ingyen és szinte azonnal mozgathatod a pénzedet.
Pont ez van nálam is. Nem tudok belépni, visszaugrik mindig a belépésre. A mobilon meg az a gáz, hogy ha nem lépek ki az alkalmazásból (konkrétan a kijelentkezés gombra) csak bezárom az oldalt simán benne marad, újbóli belepéskor nem kér azonosítást.
Belépés után kéri a MIFID teszt megújítását de amikor rákattintok visszadob a bejelentkezés oldalra. Mit csinálok rosszul ...mi a megoldása, hogy ki tudjam tölteni ?
Ha érdekel az Erste bankköltségem 325 forint / hó, . - Erste Egyszámla (folyószámla) csomag 325 forint/hó, - Euró bankszámla 0.ft. - Devizaváltás középárfolyamon, (George netbankban) - Értékpapírszámlán is lehet eladni-venni devizát, ( Nappal szélesebb lehet a spread ) - Értékpapírszámla 0 ft. évek óta, - Állománydíj 0 ft. évek óta, - Utalás bankszámláról 50,000 forinton-ként 0 ft. ( nincs havi korlát hányszor) - Fizetési kérelem küldés/fogadás 0 ft.( Max. 20 misi/tétel) - Bankszámláról átvezetés értékpapírszámlára 0 ft. (A pénzmozgatás gyors ) - 1 sávos árszint 0 ft...( A régi pro is elérhető és van kötéslista) - 10-es árszint 3000 ft./hó de napi pár BUX2512 kötéssel lehet ingyenes is.. . *Ha gördülékenyen akarsz pénzt mozgatni akkor kell Erste folyószámla.. . - Szerintem az OTP-s bankszámláról (korlátlanul) csak 50000 forinton-ként tudsz beutalni ingyenesen Erste értékpapírszámlára. -Fordítva már díja van...
OTP Singlemarket problémák, kérdések
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni