Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 03. 10. 21:46
Oracle tulajoknak jó hír: Jó lett a jelentés After Hours161.19+11.79(+7.89%)
Március 10. (Reuters) – Az Oracle kedden meghaladta a Wall Street harmadik negyedéves bevételére vonatkozó becsléseit, mivel a felhőalapú számítástechnikai szolgáltatásai iránti erőteljes kereslet, amelyet a mesterséges intelligencia fellendülése vezérelt, közel 7%-ot emelkedett a részvények árfolyama a hosszabb távú kereskedés során.  Az eredmények segítenek eloszlatni a befektetők aggodalmát, hogy az Oracle költséges, több milliárd dolláros erőfeszítése a mesterséges intelligencia számítástechnikájába nem fog elég gyorsan profitot termelni.A fennmaradó teljesítési kötelezettségek (RPO), a jövőbeni szerződéses bevételek egyik kulcsfontosságú mutatója, 325%-kal nőttek a tavalyi évhez képest, elérve az 553 milliárd dollárt, meghaladva a Visible Alpha négy elemzőjének 540,37 milliárd dolláros becslését.A negyedévben az RPO növekedésének nagy része nagyszabású mesterséges intelligencia-szerződésekhez kapcsolódik, ahol az Oracle "nem számít arra, hogy további forrásokat kell bevonnia" - áll a vállalat közleményében.Az Oracle, amely régóta ismert adatbázis-szoftvereiről és pénzügyi vállalati alkalmazásairól, az utóbbi években a felhőalapú számítástechnikai infrastruktúra versenytársaként pozicionálta magát, miután kulcsfontosságú vezetőket toborzott a versenytársaktól.  A vállalat adatközpontok kiépítésére irányuló stratégiája segít a fellendülő mesterséges intelligencia piac egy részének megszerzésében. Az Oracle agresszíven költ felhőinfrastruktúrájának bővítésére, hogy támogassa a generatív mesterséges intelligencia alapú munkaterheléseket, és az ügyfelekért olyan hiperskálázókkal versenyez, mint az Amazon AWS és a Microsoft Azure.Az Oracle azt is közölte, hogy átszervezi termékfejlesztő csapatait, mivel az új mesterséges intelligencia által generált kódgeneráló technológia lehetővé teszi számukra, hogy több szoftvert fejlesszenek ki kevesebb idő alatt, kevesebb emberrel.A vállalat az LSEG adatai szerint 90 milliárd dollárra emelte a 2027-es pénzügyi évre vonatkozó bevételi előrejelzését, ami meghaladja az elemzők által várt 86,6 milliárd dollárt.A vállalat a negyedévben 17,19 milliárd dolláros teljes bevételről számolt be, szemben az elemzők 16,91 milliárd dolláros átlagos becslésével, az LSEG által összeállított adatok szerint.  
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 03. 09. 23:34
Előzmény: #1658  Scubi
Mai nap végén a trumpi megszólalás 20:00 kor kb. itt is látszik. "Befejeztük a háborút" fel motivum majdnem mindenhol látszik :)  
Scubi 2026. 03. 09. 22:39
Előzmény: #1656  Zoltanovitsch
Nem lett....nem baj, majd holnap...
buythedip 2026. 03. 09. 22:17
Kedd: ORCL
Szerda: CULP - vettem ilyet, de csak esik,
Csütörtök: SNDL, ADBE
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 03. 08. 14:29
Előzmény: #1655  Atafan
Novo
Oké akkor itt rakéta lesz! :) Kérdés mekkora...? Az Eli előnyéből ez a partnerség a Hims-el mekkorát von el? Rövid távon nagyon poz iránynak tűnik. Jöv héten mozi. :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 03. 07. 14:03
Előzmény: #1653  bandimester69
AAA nagy gémer vagyok!! :D 
Amitől fo.. ok h jönnek a hírek h az AI már világot is generál amiben lehet sétálni tehét ilyen gaming veszély is lehet.... Aztán jött a hír h jóóó de azért még e az AI modell ami játék világokat tud generálni azért még béna..   a Másik a filmipar..ott is jött hasonló.  Szóval az AI fejlődik nem tudom hol a vége... ám egyesek szerint amit az emberi elme tud alkotni ma (játékokban) azt még .v később sem? tudja az AI. :) 
MSFT
A másik a Microsoft! Pont a fentiek miatt parázok ..tehát a jól ismert AI disrupt, (SaaS működési bevételi üzleti modell) ÉS az AI megtérülés. (Kicsi koostoló SAP om van csak, mint szoftver rv.)
Valahol bízom a Microsoft zsenijeiben ..h ők nyertesei lesznek .. diverzifikált a cég.. jól kimozogja az AI sztorit... de bizonyos nem vagyok...ezért nagyobb prémuimot "várok el" vételi oldalon h beszálljak.. ezért simán benne van h lemaradok és a MSFT köszöni szépen de láttuk az alját ..Zoli te meg bakaphatod..lemaradtál-szevasz! :D 
bandimester69 2026. 03. 07. 10:54
Előzmény: #1651  Zoltanovitsch
Microsoft szerintem jó vétel,én vettem belőle. A titkos favoritom a take two, a rockstar és a Gta játékok fejlesztője, spekulativ de nagyot robbanhat,eddig 5 sz pluszban vagyok. Kell a stemét wizzair kompenzálására
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 03. 07. 09:54
Hims Hers Health Inc (HIMS)
15.74-0.14(-0.88%)Closed·06/03After Hours22.00+6.26(+39.77%)06/03
Hétvégi érdekesség! Hír nélkül! (Biztos van, csak investingen még nincs)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 03. 06. 21:39
Előzmény: #1644  einstein
Aha benne lehet. :) 
Tán a SAP nál ha szigorúan -pesszimistán nézem arra rá tudok tévedni egy oldalazást. :)
Amúgy Microsoftot vennék de még bizonytalan vagyok vagy lejjebb.
Viszont ha nem vettem,  akkor kilő...ahogy szokott! :D 
Törölt felhasználó 2026. 03. 06. 21:12
Előzmény: #1648  Törölt felhasználó
Ja meg az Oracle put opciói is vannak (decemberi lejárattal)
buythedip 2026. 03. 06. 21:09
Előzmény: #1607  buythedip
BLDR 16%-ot esett mióta megvettem, de ma kicsit visszahúzzák.
Törölt felhasználó 2026. 03. 06. 21:07
Előzmény: #1640  buythedip
Substacken szokta írni miket vesz. 
A héten JD-t és Meituant vett. 
Pár hete MOH állományát megduplázta 126-os átlag árfolyamon vásárolt (ebbe én is beszálltam). 
Adobe-t múlt héten vett 260-on vett (de ebből nem vett sokat azt írta). 
Emellett van Palantir, Nvidia put opciói, a Teslát pedig tisztán shortolja. 
buythedip 2026. 03. 06. 20:24
Előzmény: #1526  buythedip
TECX +23%
buythedip 2026. 03. 06. 20:19
Előzmény: #1633  buythedip
Eldobtam hamar, pedig ma már 430.
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc 2026. 03. 05. 16:08
Egyelőre Oracle-t vettem, az idő majd eldönti...
einstein 2026. 03. 05. 16:01
ORCL / MSFT /SAP ------------ forduló? 
einstein 2026. 03. 04. 19:33
Hogy is mondták nálam sokkal nagyobb tudású és hozzáértőbb elemzők? 
A technológiai ugrások rövid távon mindig túl, hosszú távon mindig alulértékeltek.
Én hiszem, hogy az elmúlt hónapokban a túlhúzás javarészt kiárazódott AI ból , és valami tech hír ismét berobbantja. Ettől függetlenül Adobe igen jó vétel (szerintem) tán lassan TA is fordul
buythedip 2026. 03. 04. 16:50
A meggazdagodás útja: Duolingo
Na nem a részvényeseknek, hanem a menedzsereknek.
883M bevétel mellett 117M-nyi részvénnyel kompenzálják magukat. Ez a teljes profit harmada.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek