2025.10.13.: USA részvény eladások / vásárlások - ELADÁS (a részvényeken elért profithoz tartozó időtáv kevesebb mint 1 hónap): - Company Ticker Price$ pcs. USD HUF P/L % ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- PayPal PYPL 68,74 x 45 3.093$ 1.045.538 + 1,07 % Seabridge G. SA 26,53 x 45 1.194$ 403.521 + 31,73 % The Metals C. TMC 10,31 x 227 2.340$ 790.920 + 56,01 % - VÉTEL: - Company Ticker Price$ pcs. USD HUF
--------------------------------------------------------------------------------------------- Albemarle ALB 98,40 x 31 3.050$ 1.030.900 RedWire RDW 8,969 x 390 3.498$ 1.182.324
2025.10.10.: Befektetési jegy eladások - Eladásra kerültek az aláábi befjegyek: - HOLD nemzetközi rv. alapok alapja A: 1.118.223 HUF Generali GOLD A: 1.272.529 HUF - (Szép profitokat hoztak, a jövő héten más befjegyekbe kerül a kivett CASH). - Folyamatban van a Fidelity Funds - Sustainable Global Dividend Fund Plus befjegy eladása is......
Jelenleg csak az osztalékokból vonnak 30% forrásadót, ha USA cégtől kapsz. Árfolyamnyereség továbbra is csak itthon adózik, ha tbszen van akkor ugye itthon sem.
Csak egy kérdés, usa reszvenyek esetében tudtommal nincs meg kettos adoztatast elkerulo egyezmény. A nyereséget leadozod? Osztalek? Tudom Erstenel vagy, csak erste von ado előleget, vagy ez tbsz?
Különben nagyon ügyes vagy gratulálok! Néha már irigykedek is, de számomra ez nem FIRE, annak ellenére , hogy élvezed, ez bizony kemény munka. Ha berobbanna ez válság, gyorsan égne a tőke.
Te is úgy vagy , mint egy villanyszerelő ismerősöm. Elment nyugdíjba, a jól fizető , nyugis "állami" cégtől, azóta nincs egy perc szabadideje sem. Soha nem keresett ennyit. Te is feladtad a a kötöttséget, aztán a hobbid rabjává válsz. Van sok ilyen ismerősöm. A legfurább egy rádióamatőr, többszörös világbajnok. Nincs semmi haszna, ez egy verseny. Büszke rá, hogy a maga által fabrikált filléres rendszerekkel, veri a csúcstechnikás milliomosokat, versenyenként 3-4 napra elzárva a külvilágtól.
Elég sok időt töltök elemzésekkel, saját módszerem van a nekem szimpatikus részvények kiválasztására. Ezzel párhuzamosan sok elemzőt hallgatok, és bár a tippek 90%-a rossz, vagy már késő mert csak hülye retailt keresnek hogy ki tudjanak szállni, igyekszem megtalálni a jó tippeket (10%) ------ Alapszabály: "Mindenki hazudik"
Ügyes vagy, külön stílus kiirod az összegeket ami nem szokás. Hogy választod ki a papirokat? Néztem portfoliod a zömerol nem is hallottam. :) nagyon jó.
Kulio's F.I.R.E. portfolio (Financial Independence Retire Early)