Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Nem realizált nyereségéből ma egy extra Dacia arat buktam, idáigi fullos X6 mellé. Nyugi , ilyen sose volt velem. És 4856 az arany!! , sajnos lehet letori a 4850 szintet, ezüst is 76 rá ment le és nem látni hol a vege. És konyorgomn háborús helyzet van 1946;óta a legsúlyosabb a geopoitika....és megb10!dolgot tudnék mondani a bullish scenario melle Hát kész vagyok ....ilyen sose történt velem....tévedtem .ki kellett volna szallni az év elején Újratervezek. Már most ez baj ......csak mibe menjek tovább????NDX cégekbe 🤣??na ne.
Certi? Nekem TL 035 volt! Folyamatosan pakoltam rá! Nap végén dobtam. 25%- lett a bukó. De hát éjszaka ha még érzékenyen tovább áraz ázsia mondom kiütik! Én hülye nema másik certibe veszegettem aminek alacsonyabb a kiütési szintje
Sajnos nem tudjuk mi igaz és mi nem ... az a bizonyos nézőpont. Én elolvasom amit írtok, de hogy őszinte legyek nem értem. Biztos van összefüggés hogy mi volt a tankönyvekben 10-20-30 éve leírva és bemagolva. Annak manapság nem sok köze van semmihez. Életem első 45 évében nem volt árstop és helikopterpénz, a maradék 10-ben meg igen. Csak azt remélem hogy nem a napi megélhetésre megy ki az ezüstből és aranyból ilyen tempóban a pénz mert az akkor nem igen fog ide visszajönni. Ha csak Mindenki fedezékbe húzódik ahogy olvastam valahol hogy nagyon rég volt ennyi cash az amerikaiak számláján 4-5-6% rémlik. Az majd vissza jön ha így vagy úgy lesz egy új irány. A világnak szüksége van az olajra ami beszorult? Valószínűleg pillanatnyilag nincs, van idő 1-2-3 év máshol felfuttatni a termelést $100-ból. Addig egy kis lassulás és spórolás. Építőiparban dolgozva én már tavaly is feleztem a tavaly előttit, És tavaly elött is feleztem az előttit ... tehát 1/4-nél tartok. Csak a lakosságnak dolgozom ... így az Én GDP-nem függ attól hogy az 1mrd és vasúti sín 5mrd hogy nőjön a GDP és az AUDI is itt számolja el a forgalmát nem otthon Németben ...
Figyelj Pali.oszinte leszek. Felek hogy ugy jarok mint Pomperj forumtarsam az olajjal. Nagyon igaza volt,logikus volt minden mondata és nagyon sokan buktak rajta...... Ő a RIG ben hitt mert hogy kell a furas, de persze most duplázott de nem az aljon vettek ....pedig tényleg kellett volna már fúrni 7 éve is , de nem jött be , sőt mennyi furos ment csődbe.... otthagytam az olajat szerencsésen kiszállva és 2022 végén az aljon vettem arany szektort.... De most azt a párhuzamot látom,hogy ahogy a magas olaj nem érdeke az kozmopolita gazdasági nagytőkènek. Regényt tudnak belőle írni mit vetették be vwrbalisqn, stratégiai olajkeszletek felhasználásával és papír olaj segítségével ....... Így az arany /ezüst hard asset se érdeke a nagytőkènek. És Kína idáig ellenuk hugyozott, de ha nem tud vagy nem fog ,akkor az olaj sorsára fog jutni.az arany is ezust is ...magyarán minden áron a víz alatt akarják tartani. Hisz a dollár versenytársa ...... Hiába a fundamentum és a a makro. Nem számít a valóság ....az számít amit "ők" akarnak ...... És újratervezés van ......sajnos. már megint ezekkel találom szemben magam
Még nincs vége ... így nem tudjuk ... olyan tempóban ég a virtuális nyereség, hogy csak lesek. Az utolsó arany vételem már 10+% veszteség van 5 nap alatt ... az évesítve -580% .
Nincs erőm megnézni az ezüstöt! Long pozicioimmal kinyírt az arany! Féltem benthagyni éjszakára kiütési szintem 4670 lett volna. Ti is buktatok mar nagy összeget? Padlón vagyok :/ most arra esett hogy nem lesz kamatcsökkentés? Reggel volt egy euronews hír
Pali, ez volt a harmadik amit megneztem miért esik az arany ma is 2.5%ot,ezust dettó esik.DXY 99.8 volt mikor néztem. Stagnált!!! 0.2%ot emelkedett??. Nem stimmelt ez se. Nem kerek a story.... Vagy ahogy a latin mondja, Hoc non convenit.
Igaz.. De ne írjon olyat ami nem igaz..... Nem ment az olajszektor 200-300%ot már az iráni háború előtt fel vagy akár 1 évvel se...., hulyites nem ér, azt neee....
Nem kell túlgondolni . Dxy olaj fel - nemesfémek le .. pont ../ recesszióba nem aranyat fognak zsákolni/😂… De úgyis nézhetjük , hogy a nagyok kisúlyoznak , szóval fejre is lehet állni akkor is esik. ..
Honnan emlékszel amúgy hogy 2010 2014 0-.0.25 %kamat volt csak USA kamatszint kb... ??? Te is múlt osszefuggeseibol viziinalod a jövőt modszer? Az emberek általában hamar felejtenek, hogy mi volt 10-15 evvel ezelőtt....
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)