Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ilyenek azert jo lenne, ha nem csak ugy bedobsz, hanem bizonyitod valahogy. Szerintem a Comex es a tulajdonosokon kivul senki nem tudja pontosan, hogy az ezust (ebben az esetben) kie a raktarban. De lehet tevedek... "Eligible készlet nem konvertálható Registered. Miért nem? Mert bár nincs nyilvántartás róla nem a a bankok birtokoljak, hanem Szaud Arabia, Kínai alapok, magánszemélyek, maganemberek alapitvanyai, tőke alapjai, etc, etc... ... A bankok már rég elvesztették...." Nagyon ajanlom, hogy nezd meg az interjut, amit linkeltem. Lehet, hogy el lehetne magyarazni szebben is, de ugyanazt mondja, mint en. Ez felig volt nekem uj: A bankok nem pozicionalnak a shorttal. Ez az egyik laba altalaban a trade-nek. Comex short - London OTC long (a long oldal volt uj). Ebbol elnek. Nem abbol, hogy eltalaljak az iranyt. Ertelmesen levezeti, hogy a market makerek most valoszinuleg nincsenek a piacon, mert a volatilitas tul nagy. A masik trade amit eloszeretettel csinalnak minden commodity piacon, hogy megveszik a spot-on es eladjak valamelyik futures-on es forditva. Ennek azert megvannak a feltetelei, eleg nagynak kell lennie az arkulonbsegnek, hogy a tarolast tudja fedezni. Annyit hozzatennek amit mar tobbszor leirtam: Az ipari szereplok is jelen vannak short es long oldalon egyarant. Aki eladja az ezustot, az shortot vesz a futures-on, a masik oldal meg longot nyit. De az is lehet, hogy a bankokban valoban gyikemberek ullnek es ok talaltak ki, hogy 120$-rol le kell onteni az ezustot. Csak neha elszamoljak magukat. Bar amikor en a bankban dolgoztam egy hullovel sem talakoztam. Pedig eleg surun lattam a CFO-t es a CEO-t is.
Open Interest jelenleg 430 millió uncia A COMEX Registered szállításra kész készlete mindössze 100 millió uncia. És ezt korcsolyazas közben fejből, a palánknak támaszkodva :) Köszönd meg, :)
Ja és a februári és márciusi számok meg ott vannak.Kozhitelesek. És most azt fogod mondani, hogy ja persze de régen is volt extrém lehívás magas open Interest. És nem lett default.Miért?Mert pozíciók elsöprő többséget lejárat előtt zártak cash-settled, azaz dollárban számoltak el. De itt ost nem 1-5%kerte volna deliveri fizikait leszallitasra, hanem 30%!!!😉 De senki se akarja bedonteni a nyugati penzbrendszert, mint kiderult Shanghai se. Így már nem hogy a defaultban se hiszek, de arrobbanasban se... Azt lehet csinálni amit Bpali, megjatszani a napi előre látható mozgásokat. Azaz rövidre lőni mint Bpali , nem hosszúra... Francba Sajnos :(
1 perc. Mi kellene COMEX defaulthoz?Default akkor lenne, ha registered készlet kisebb delivery fizikai igény. Eligible készlet nem konvertálható Registered. Miért nem? Mert bár nincs nyilvántartás róla nem a a bankok birtokoljak, hanem Szaud Arabia, Kínai alapok, magánszemélyek, maganemberek alapitvanyai, tőke alapjai, etc, etc... ... A bankok már rég elvesztették.... Eligible vesztartalek készletuket nem fogják odaadni se kis premiumert se szar papír dollárért A kirling házak meg nem tudnak majd teljesíteni. Persze ehhez kell hogy Shanghai ne segítse ki Óket. De sajnos kisegitette, a saját fizikai delivery készletből. 2S EZ BAJ, NAGY BAJ NEKÜNK.... És ezek szerint lehet hogy a februári és márciusi lejaratuaknak is kisegítik,.......... Mert szerintem több mint 25% fogja kerni a fizikai delivery tömböt a kezébe, a dollár helyett. 😉, és nem idő előtt adja el dollárért a mostani igetvenyuket ezustre De Kína besegit.!!!??!??!!!??!!! Mert akkor ezek szerint nem akar rendszer feszültséget, és crasht. Ergo akkor baszhatjuk, a nemesfem rallyt?? Mert a bullion bankok és a kirlinghazak, ha megfigyleted mint tegnap is folyamatos short leontest végeztek ami utana bekapcsolja a mechanikat azaz a margin call fedezeti lehivast, és így tovább és tovább amikor aztán végén jön a pánik és gyenge kezüek dobnak mindent, hozzateszem jogosan, mert holnap lehet rosszabb lesz.. .. ami aztán mint a lavina maga alá temeti az árfolyamot. Ezt bevezhetjuk mechanikanak!!!!! . De maga a kezdőlökes a Bullion bankok adják osszehangoltan, az időben kordinalt osszehangolt leontéssel..... A többit megteszi a mechanika! és a margin call és utána a panikpszichológia..... Kovetkezo kérdésre már csak este válasszolok....
Ezt egyszer leirhatnad normalisan, hogy melyik szam alapjan jott ki neked, hogy default-olni kellett volna barmelyik tozsdenek, vagy banknak. Tenyleg kivancsi vagyok.
De lassan húzzák fel az overalt. Még 2 dolog,akkor addig... Oroszország visszatérne a dollárelszámoláshoz az olaj szankciók feloldása esetén, olvastam valahol..... maganvelenyem szerint szerint egy lof.szt. Szarnak rá. Ez direkt dezinformacio volt, tökéletes időpontban, és nem az Oroszoktol. Maradjon kimondatlanul mire szolgált. De ezt már talán mondtam, hogy lesz ilyen..... 2) Kínai Ló?? Újév miatt a sanghaji aranytőzsde 10 napra bezár, gondoltam szólok Nektek Szóval gyatyát felkotni....., hányinger elleni gyógyszer bevenni, a hullamvasutat kinek hogy bírja a gyomra. (volatiitas)
Mondtam én OTP-t tegnap adni kellett . Ezüst vétel maradt hosszúra . CBK-t valaki nagyon nem szereti hogy szórja ész nélkűl . Jó hogy adtam el .. BÉT eddig alljon van . Kérdés lesz e USA mű hiszti megint ill világ mikor unja meg ..
Ne gyikemberezz, kedves Mrsomm komolytalanná teszel komoly részletes történelmileg igazolt dolgokat amiknek a nem ismerete az nem igazolja, azt hogy osszeskuves elmélet.Csak azt hogy a társadalom igen igen nagy többsége nem rajong a történelmért...... Se a gazdasagtortenelemert, főleg az utóbbi 200 év időintetvallumara vonatkoztatva tekintve. Gyikemebereket hagyjuk el, legyen helyette nagytoke. Amit én nézek. COMEX Registered és Eligible készletek Open Interest trend Spot/Futures spread (backwardation) ETF fizikai be- és kiáramlás Lease rate fizikai ezüst re... És ez alapján defautoltak volna, de Kína kisegitette Londont, LBMA, COMEX et. Nem hittem el.!! Okot leirtam, és biztos volt ára is. Lehet a szankciók levételenek lehetősége az Orosz olajrol amit tegnap Trump bejelentett?, nem tudom? Na léptem, megyek korcsolyázni gyerekeimmel. Off.
Itt egy interju egy volt JPMorgan traderrel. Lehet beallitani barminek, erdemes rakeresni az emberre. Igazat mondüe vagy sem, azt dontse el midenki maganak. Szerintem a technikai dolgok az erdekesek. Peldaul, hogy egy telefon atteni a registered es eligible kozott az ezustot es hogy miert rakjak at. Az elejen jarok csak de nekem erdekes. Most akkor O is egy volt gyikember, a gyikemberek keze, vagy az ordog, vagy csak egy egyszeru csalo_ Kivancsi vagyok a velemenyekre https://youtu.be/SiOGP1QlEuk
Ennél azért nagyobb az derivativ ezüst és arany piac, hogy marginalis hatása legyen ennek. Ez a mese kategória a népnek,hogy ekkora tőke kivonás akár egy kis nagyobb rezdulest is okozna. Magyarázat kell a népnek. ...
Szóltak, túl sok a kereskedés, nagy a volatilitás ... 80,16 most, ez még nem tetszik nekik ... kb. még mindig 100x kereskednek 1 tétel mire eljut a vevőhöz ... az utóbbi tipp nem számoltam. És mindenáron védeni az arany pozíciót, ez okoz likviditás hiányt máshol.
Én könnyen röhögök az egeszen, mert például az tegnap 10%ot esett IAG részvényem 2023 januári vétel, és még van pár ilyen És van miből bukni a pár hónapos SLV n és a többi ETF és többi részvényen. De aki most csinálja annak szerintem ez nem vicces, amit művelnek csalárd módon, bár jogszerűen ezzel a piaccal. Ugye?
Es végezetül nézzük a tegnapi napot. Ezüst az üdén már 4 edjwrebzuhan mint a kő - 10% silver -3%arany De!!!!!!!!! A dollár nem erősödik semmit sem!!!! És a DXY dettó ugyan ott van ahol előzőleg, nem ment feljebb.!!!! Az U. S 10Y Bond szinten nem mutatott erőt.!!! Margin call emelés nem volt..... Munkeropiaci adat USA, hibahataron. Rosszba számítási metodika. Beleszamitjak 3 állásnak ha egy személynek 2-3 állása is van, mert nem bír megélni. És bizony egyre több ember van így... HOLvoltba doollareosodes ami ekkora nemesfem zuhanás al elő kellett volna fordulnia??? Sehol.!!!! Nem írok tovább, de annyit mondok, nem racionális anomáliak egész hegye tornyosul előttünk. ..... Persze 2008 ban is volt ilyen, de az 2008 volt és csak egyszer...... De ez már lassan napi szinten megy.....
Figyelj ezek a gazembere akár ma este 22 óra 30nperckor (szokas szeris emelhetik margin letéti követelményeket, akár további 36%al. Egészen 1:1. Ahogy ezt írtam is többször. Erre jött a replika akkor okafogyotta válik a COMEX. Hát igen, de gondolom, leeesett mostanra mindenkinek hogy ezek nem akarnak sem magas ezüst sem magas aranyat, és platina ára. Szóval simán 😉 Az Nvidia, az NDX az emelkedett parabolikusan. Mikor láthattok szabályozást Tesla vagy Netflix részvényre ha naponta 10%otbia emelkedett is. Nemesfemeknel mindent is megtesznek. Miért??? A dollár hegemonia miatt. Mit mutatna a dollár statuszarol, és hegemoniajarol és értékéből, ha az arany minden nap emelkedne 3%ot ezüst szinten. Mert az emberek, hard moneybe menekuknek. És nem nem Trump miatt. Ha Biden lenne az elnök akkor is sőt jobban........... Meg kell akadályozniuk, azoknak akiket Bpali is sejt kik azok... . Azon családok akiknek nem mondjuk ki a nevüket. El se bírom képzelni, hogy milyen árát fizetett ez a" nagytőke", hogy 1 hete kB a SHFE repülőraj számra hordta az ezüstöt Londonba hogy ne legyen crash. És aki azt gondolja hogy a pár 10 millió dolláros prémium arbitálásért az pofán rohogom :))) Kínának ez nem tétel. Hagyták volna szívük szerint LBMA Londont és COMEX et DEFAUTOLNI! ........ Meg gondolom Kína se szeretne 200 dollos ezüstöt mert akkor az ő elektronikai és napelem export ja is megdragul. Mert újrahasznosítás az szép mese... 1g ezüst /telefon 8g ezust /napelem. Oké a napelem megéri , ohhh, wait hol található, hol vannak tömegével 30 éves kiegett régi napelemek.???? Még sehol... 😉 Alig van..... Szóval mondtam már párszor uraim, hogy olyan háttér erőkkel állunk szembe, amikrol sokaknak fogalmam sincs. És ezek ellen fogaadunk😉 Veregessuk meg képletesen a vallunkat :).
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)