Persze, június 3.-án kerül a számlára, mivel 2.-án kerül a bankhoz. De az rv. ára annyival szokott esni amennyi az osztalék, de ezt hamar ledolgozza nem érdemes eladni.
A témához kapcsolódóan - szintén kezdőként - szeretném tudni, hogy meddig kell tartani a részvényt, vagy erre vonatkozóan már nincs kötelezettség? Tehát június 2-án fizetik az osztalékot, akár 3-án már el is lehet adni?
Kedves Topik-társak! Tudna valaki segíteni egy "kezdőnek"? Nem találom mikor (milyen dátummal) forog utoljára osztalékkal az OTP részvény.Van erre valahol info a többi részvény esetén is? Segítségeteket előre is köszönöm!
a "béna" Ríkteren már 110% a hozamom - ne vegye senki, csak aki pénzt szeretne keresni
aki nem szeretne pénzt keresni az semmiképpen ne vegye - vigyázat!!! - pénzt lehet vele keresni
nem vagyok jó iróniából, de megpróbáltam, plusz a fenti az nem egy befektetési tanács - a tőzsdén bármi megtörténhet - a legbiztonságosabb befektetés az állampapír
Nem tudok hozzászólni az appeninhez, mert beírtam "last minit", így nem is olvastam vissza a Shooting Star-os napot követő beírásokat, de a topiclakó részvényesek sem, a lemingek továbbra is stockholszindrómásan csüngnek a gátlástalanul pénzéhesek beírásait várva, vagy azt hiszik bandába szerveződve irányítani tudják az árfolyamot. Csoda nem történhetett, sima beültetés volt. "Csak a záró számít" alapon 16:45-öt kivárva, általában akkor dől el kik voltak többen a napizók közül, short, vagy long irány, a gyertyát elnézve eladásról kellett dönteni. A profikat is meglepte ez a húzás, leforduláskor 850 korábbi sávaljon tömték vissza a puttonyba, kérdés maradt-e alávétre? 775 átlaggal lehet ott pakkja még annak is, aki 1,000 fölött kiszórta. Azokat sajnálom csak, akiket megszédített az osztalék % és hosszabb távú befektetésben gondolkodtak, ők nem is fórumoztak, esetleg a crash után tévedtek be értetlenül szemlélve az árfolyamveszteségüket, ami a remélt hozam többszöröse. Olvastam olyat is, hogy "szelvényvágás után is ide került volna az árfolyam", de a matekból valahogy ez a előtte 120 HUF - adó a zsebbe kimaradt.
OTP Szakmai topic