Szerintem ez mindenhol így van. Mindenki félti a helyét.
Nemrég hivatalban voltam, ahol egy fiatalka kislány nem nagyon boldogult, így a tapasztalt, nyugdíj előtt álló matuzsálemtől kérdezett. Persze tanácsot nem kapott, csak azt, hol nézhet utána, had szenvedjen vele. Mivel még így sem ment, szólt a főnökasszonynak, aki szól a nyanyának, az meg fél perc alatt megcsinálta. Na ugye, mekkora szükség van rá, nélkülözhetetlen.
Persze volt fordítva is, mikor az idősebb hölgy elém tolta a nyomtatványt, töltögessem ki a száz kvízkérdést. Mondom neki, a villanyóra számát nem tudom, segítsen. Mondja, azt pedig oda kell írni. Menjek haza ezért? Háááát!!!??? Legjobb, ha lefényképezi- kaptam a választ. Ja, az van a telefonomban....így szépen be tudtam írni. A banya mondja, hogy nem jó, mert a nyolcas helyett B van. Na akkor ha minden kívánságom teljesült volna, a néni már örömlányként melegedne a pokolban . Mondja, ő ezt látja a képernyőjén. Majdnem egy órát izzadtam ott, mire a nyomtatványról begépelgette a gépbe az adatokat.
Két nap múlva újra mentem, a másik bérlővel és egy kis hölgyikéhez kerültem. Egy mondatban elmondtam, mit akarok, elkérte az igazolványomat, meg a bérlőjét, aztán elém nyomta a tabletet, itt írjam alá. Ennyi??? Igen, a többi megy az email címemre.
De akkor mit csinált tegnap előtt a banya???? Eljátszotta, hogy itt ő az atyaúristen? Vagy még mindig azt hitte, szociban vagyunk, mikor ő kezdett???
Külföldi tapasztalatok
Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy aki szivesen mesélne külföldi élettapasztalatairól, az itt (is) meg tudja tenni. Több topicban is az ilyen téren tapasztaltabbak megosztották tapasztalataikat, de talán jobb lenne itt egybe gyüjteni ezeket, mert ekkor a topicok homogénebbek maradnak.