Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby ma, 13:08
Előzmény: #46938  mab
Amit meg te csinálsz az ugyanaz mint amit az egyszerű fidesz szavazó csinált 16 évig. Homokba dugod a fejedet és azt mantrázod,hogy ezek legalább nem a gyurcsány!
Boby
Boby ma, 13:02
Előzmény: #46936  N0MAD
Olyan összefüggéstelenül beszélsz. Megfeküdte a hasadat a többsávos szja? Leesett, hogy te vagy a nép,akinek meg kell fizetnie az árat!?
mab ma, 13:02
Előzmény: #46933  Boby
Teljesen belecsavarodtál valamibe. Kb. így: "nem történt meg a bűnözés beígért megfékezése, hiszen múlt héten is elloptak egy biciklit egy nográdi tanyáról". És belinkeled a hosszú helyi  cikket az esetről.
.
Nem mondom, hogy egyetlen biciklilopás nem számít, de ugye az összkép változását szeretnénk megitélni. Amit Te csinálsz az egy tipikus hangulatkeltés Fideszes stílusban. A létező legjobb kormányzás mellett is lesznek esetek és lesznek nem megfelelően eljáró hivatalnokok vagy párttagok. A kérdés az, hogy mi lesz ezek következménye és lesz e javulás a következménynélküliségben. De te már pár hét után átláttál a szitán, hogy nincs és nem is lesz javulás semmiben.
Dollarama ma, 12:59
Előzmény: #46934  ktamask
A relative nyakig eladósodotak papirjainak hozamai repülnek mind, s nem csak az amerikai. Van aki szerint a magyar adósság számai nem vészesek, ám szerintem a gazdasági potenciáljához és demográfiájához képest brutálisak, s ráadásul az eladósodottság megállithatatlan. (2026 OECD tanulmány, Portfolio), ergo ha Kármán nem szorit meg komolyan az októberi büdzsében, akkor mostanában ne vegyél hosszú papirokat.
N0MAD ma, 12:46
Előzmény: #46933  Boby
álmodozz tovább, max okoz majd némi zavart továbbra is a valóság.
Dollarama ma, 12:38
Előzmény: #46931  signal2
Ebben viszont igazad van, 5 év után nem adózik, de csak akkor, ha magyar részvényei vannak. Az előzőekben a cégből kivett osztalék helyzetét tárgyaltam.
ktamask ma, 12:37
Előzmény: #46932  Dollarama

A hosszú papírok azért szállnak, mert USA papírok is repülnek.
4,9-ről 5,1-5,2-re + 30 bp
tehát mit csodálkozunk azon,h mi is repülünk?
Boby
Boby ma, 12:34
Előzmény: #46929  N0MAD
"hogy az új csapat szentek és altruisták gyülekezete."
Ezek szerint nem azok?
Dollarama ma, 12:29
Előzmény: #46925  gyula1971
Ami a magyar hosszú hozamokat illeti, akkor pedig dolgozik a stratégiám. Hajrá! (Amúgy nem szeretnék Kármán helyében lenni, már ami a '27 - es költségvetési tervezetének a sikerét illeti, mert a piac már árazza azt.)
signal2
signal2 ma, 12:24
Előzmény: #46915  Dollarama
Tehát: Vsányi Sándor, mint magánszemély TBSZ-en tartja az OTP-részvényeit. Adózik az osztalék után vagy nem?
A 64.000 privátbanki ügyfél, átlagosan 200 milliós vagyonnal vajon TBSZ-en tartja jellemzően a vagyont vagy olyan hülyék, hogy normál számlán? 
Dollarama ma, 12:20
Előzmény: #46926  Boby
Nincs itt semmi látnivaló, amikor például a molvezér hernádi dettó.
N0MAD ma, 12:19
Előzmény: #46928  Boby
Majd szólj kivel vitatkozol aki aztállította hogy az új csapat szentek és altruisták gyülekezete.
Boby
Boby ma, 12:07
Előzmény: #46927  Boby
Meg Hadházy sértett ember😊
Boby
Boby ma, 12:06
Előzmény: #46926  Boby
Nincs idő mindenre egyszerre🤣
Boby
Boby ma, 12:05
Hadházy Ákos legújabb posztja:
Ismerjék meg Kapitány Zsoltot ( a képen bal oldalt). Ő az első FIDESZES GENGSZTER, aki papírt kapott az új kormány rendőrségétől arról, hogy nem kell félnie az elszámoltatástól. Némi hezitálás után ugyanis elutasította a rendőrség a másfél milliárdos (!) paksi ingatlanpanamája miatt most újra beadott feljelentésemet . Ráadásul a legszebb fideszes hagyományokat idéző cinizmussal tettetve a hülyerendőrt.
   Maga a csalás faék egyszerűségű volt (részletek a kommentek közötti linkeken). K. Zsolt cége először 300 millióért megvette az államtól a végletekig lepusztult szekszárdi húsipari üzem épületeit, majd pár hónap múlva eladta ugyanezeket a lepusztult épületeket másfél milliárdért az államnak (Paksi Ipari Park Kft-nek). Nyolc éve már tettem az ügyben feljelentést és a "nyomozást" is kénytelen volt elrendelni Pintér rendőrsége. Végül azonban nevetséges indoklással sikálták el az ügyet: Kapitányék találtak egy ingatlanbecslőt, aki le merte írni, hogy a romok 1.8 milliárdot érnek. Annak ellenére, hogy a tranzakció előtt pár hónappal a 300 milliós kikiáltási áron volt egyetlen ajánlat sem a "remek" ingatlanra. 
        Nos , bízva a rendszerváltásban, tisztítótűzben , meg ilyesmi ígéretekben, új feljelentést adtam be. Arra hivatkoztam, hogy az ingatlanmutyi óta nyolc, a "nyomozás" lezárása óta pedig hat év telt el, de azóta is csak az egerek járnak hálni a romos épületbe. Ez mondjuk nem csoda, hiszen miért használná a ROMOS, SZEKSZÁRDI ingatlant Paks2, ha az légvonalban is 25 km-re van a beruházástól (és amúgy Pakson is vettek egy halom földet a piaci ár százszorosáért). Az új feljelentésben persze csak ez volt a valóban új érvelés, de részletesen felhívtam arra a figyelmet, hogy a fideszes rendőrség milyen módszerekkel szabotálta el törvénytelenül, bűnpártolást elkövetve a nyomozást. 
     Sajnos a mostani elutasítás pont olyan cinikusan együgyű lett, mint az előző. Az érvelés lényege: igaz, hogy nyolc év alatt semmire nem használták a szekszárdi romhalmazt, de onnan 25 km-re, Pakson épültek lakókonténerek…És ugye ki tudja, lehet, hogy egyszer majd itt is fognak. A feljelentés többi érvére nem is pazarolták a szót az új (?) rendőrségen.
   Természetesen dühös, elkeseredett és frusztrált vagyok azért, mert K.Zsolt a szemembe röhöghet, ha Szekszárdon összetalálkozunk az utcán. K. Zsoltot nem ismerik országosan, de tipikus fideszes háttérember ő, aki hülyére kereste magát a fideszes kapcsolatai lévén. Ősfideszes spíler, bár a legmagasabb politikai tisztsége a megyei közgyűlés alelnöki posztja volt. Őt a pozíciónál sokkal jobban érdekelte a szálak mozgatása a héttérből, nameg a BIZNISZ. A helyiek sejtik, mondogatják, hogy Horváth István képviselővel karöltve számos ingatlanpanama mögött állhatott, annak idején nekem is dicsekedett néhánnyal de bizonyítani mindig nehéz volt, mert mindig strómanokat és bonyolult céghálót használt. A húsiparos sztoriban azonban elkövetett egy hibát és megtaláltam a nevét a cégben (azóta egy másik dokumentumot is találtam: ő volt ott személyesen a cége nevében a romhalmaz átadás-átvételi aktusán). 
    És persze dühös és frusztrált vagyok, mert ha ő megússza, a családban már a második gazember lesz, aki bizonyítja: Magyarországon a rossz emberek mindig vidáman túlélnek minden "rendszerváltást" és a fekália mindig a víz tetején marad. K.Zsolt apja, Kapitány Ferenc előbb kommunista besúgó, aztán a rendszerváltás után kisgazda parlamenti képviselő lett. (Link szintén a kommentek között). Ennek az országnak a hatalmas tragédiája lenne, ha megmaradna az évszázados trend: a felszínen látványos vezércserék, de odalent marad mindenki. 45-ben a nyilasokból ávósok, 90-ben a párttitkárokból "üzletemberek" és “demokrata politikusokká”lettek. Egészen nagy tragédia lenne, ha most pedig a fideszes másodvonali gengszterek válnának tiszás "üzletemberekké" és “demokrata politikusokká”.
   A legnagyobb baj viszont, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a rendőrség mostani falazását Kapitány csak Pintér korábbi embereinek köszönheti. Sajnos olyan híreket is hallottam, hogy K. Zsolt magasrangú tiszás politikusokat is behálózott. Sőt, több, egymástól független forrásból is úgy értesültem, hogy az általam pár hónapja bemutatott, százszoros (!) áron megvett paksi földek ügyében ezek a tiszás politikusok is sárosak lehetnek. Amint feldolgoztam az erről a bizonyítékokat, közzé fogom tenni.
   (A képek Sárosi József tiszás képviselő nyári posztjából származnak, aki bejárta a létesítményt és a posztban azt írta, hogy van ötlete arra, hogy mire használhatnák a romot. Azt nem írta meg, hogy mire és természetesen nem lenne baj, ha tényleg lenne megvalósítható ötlet. De attól a másfél milliárdos fideszes csalás még másfél milliárdos fideszes csalás volt)
   Linkek a kommentek közt
gyula1971
gyula1971 ma, 11:48
A hosszú állampapír hozamok emelkedése-az OTP-Optima kötvényalap árfolyamát kedvezőtlenül érinti.
2-hónapja már kb stagnál a befektetési jegy árfolyama.
11:30Elszálltak a hosszú hozamok, hullámvasútra ült a forint
mab ma, 11:36
Előzmény: #46923  ktamask
Kivételesen kb. egyetértek Tamással. Én látok motivációt a változtatásra, látok is változásokat. Többet szeretnék? Természetesen. Mennyi idő alatt várom? Legkorábban félidőben, vagyis két év után fogom azt mondani, hogy elégedett vagy elégedetlen vagyok az eddig látottakkal (hacsak addig nagyon látványosan negatív dolgok nem történnek). Egyetlen kivétel a jövő évi költségvetés és az ahhoz fűzött magyarázatok, mert az elég iránymutató lesz. Hogy ezen felül mely részeit kezdik először megreformálni az ország működésének a sok lehetséges közül azt rájuk bízom. Van akinek az egészségügy/oktatás fáj jobban, van akinek az adórendszer/ÁFA, van akinek a szociális támogatások káros és átláthatatlan rendszerre, van akinek az állami szintű korrupció. Mindent egyszerre nem lehet változtatni, az működési zavart szokott okozni, és nehéz felmérni, hogy minek milyen hatása lett.
Nem reális várni, hogy Bokros Lajos stílusú nagyon hatékony de nagyon fájdalmas forgatókönyv jön majd. A változásokat tudni kell adagolni és eladni, különben az erős ellenszél miatt kormány nem lesz képes végigmenni az amúgy jó úton. És lehet a nép megértési szintjét is emelni. Kell is, mert a Fidesz itt óriási kárt tett a szándékos lebutítással. Nehéz építkeni olyan közegben ahol sokan gondolnak olyasmiket, hogy akinél a gázár emelkedik az a nép ellensége.
ktamask ma, 11:29
Előzmény: #46922  N0MAD

Én elfogadom a Tiszát, tökéletes.
Adót akar emelni, emeljen.
Érdekel? Nem.
Más akarta itt hagyni Magyarországot nem én.
Más pampog, nem én.
N0MAD ma, 11:28
Előzmény: #46920  ktamask
Nehéz ám a nemfidezses sorsa, a fidesz alatt be kellett (volna) fogjuk mert "kétharmad van picinyeim, ez már a mi országunk", meg most is be (kellene) fogni.
Hát hogy finom legyek és nőies: Ahogy azt manócska elképzeli.
Nem annyira finoman, a nagy filozófus szavaival élve: "lószart, mama!"
Angelo ma, 10:52
Előzmény: #46920  ktamask

"Egybites aggyal áldott meg az élet,"
Van hová fejlődnöd.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek