Márciusban még 7,3% volt. Óriási az is, hogy több, mint 200 bázispontot csökkent. Hatalmas változások kellenek a gazdaságban, kormányzásban, stb., hogy ezt még lejjebb tudjuk vinni. Magyarország jelenlegi helyzetében Te nem kérnél felárat Németországhoz képest, az egész képet nézve, nem kiragadva adatokat?
Páran keveslik a 6%-ot, de szerintem még ez is kedvező. Kár kiragadni egyetlen gazdasági adatot, jelen esetben a költségvetési hiány aktuális értékét. Az ÁKK feladata, hogy minél olcsóbban finanszírozza az államadósságot. Ha van lehetősége a piacról, akkor onnan. Ha csökken a lakossági láb aránya, az nem lesz feltétlenül gond az ÁKK számára. Az első máp+ 4,95%-ot adott 5 évre, mégis rengetegen vették, pedig 3,5%-ról indult. A tőzsde kemény dió. A kisbüfik minimum 70%-a veszteséges.Erős idegek kellenek hozzá. Sok sikert hozzá!
Németország meg finanszírozza magát 3%-ból. Még mindig magas. Pedig jönnek az EU-s pénzek, kormányváltás is volt. csökkenő infláció. Miért van ekkora felárunk?
Usa 10yr 4,6%, lengyel 10yr 5,3. Ehhez képes a magyar 5,1 elég jól mutat. Vagy mit állítasz most? Ha a kutyának se kéne ennyiért, akkor nem ennyi lenne.
Igen, az intézményi befektetők sorban állnak azért, hogy finanszírozhassák a magyar államadósságot. Múlt héten az 5 és a 10 éves papír aukciós átlaghozam 5,14% volt.
"3MRD EUR -t is felvettek, hogy az EU projekteket finanszírozzák. Tehát ez kevésbé pozitívum, mert ami jön, az el is megy" Ez amolyan fidesz által, buta fejekbe sulykolt ostobaság amit te is szépen felmondtál. A vállalkozó beruház, ezt az állam hitelből támogatja és a beruházás elkészültekor, benyújtja a számlát az eu.-nak, amit az eu. ki is fizet.
https://tradingeconomics.com/hungary/government-bond-yield Amint
látod, az intézményi befektetőket se hatja meg a 8% hiány. Az uniós
pénzek érkezése és a maffia távozása mindent felülír. Úgyh lehet elég
lesz a 6%. Ha meg nem, akkor kibocsátanak jobban fizető sorozatot a
jövőben. Sok sikert a tőzsdén!
A múlt havi hiányadat pozitív lett, nem kicsit. Értem,h látható a javulás jele, de nagybefektető, friss befektetőt is vár az ÁKK. Mi csak csücsülünk és várjuk a kamatokat, amit vagy visszarakunk vagy nem. Ha nem, akkor? Valamiből finanszírozni kell a hiányt. 3MRD EUR -t is felvettek, hogy az EU projekteket finanszírozzák. Tehát ez kevésbé pozitívum, mert ami jön, az el is megy
Amúgy tényleg nem sok, de nem sokkal kevesebb, mint a kapós 7%! És kockázatmentes. És likvid. Ha eltörlik az 1% visszaváltásit, piacon már akkor is jó áron eladható. De nem törlik el. Max az újabb kibocsátásoknál már nem írnak bele ilyet.
Én nem így értettem. Úgy értettem, hogy -8%-os hiány mellett 6%-ot adnak: ellenkezőleg, ez kevés, szerintem. Nagybüfi távozni fog a friss tőkével. Még én is, mint állampapír fomos is forgatom a fejem, akkor nagybefektető? Kifog egy jó dax pozit, és nyer 15%-ot.
A tőzsdén fél év alatt 6% se alap, persze nagyon jó időszak van mögöttünk, de pont ezért rémálom is lehet. A másik felvetéseddel egyetértek. Bár ha stabil eur/huf lesz innentől, akkor még a 6% is nagyon jó Európa viszonylatban!
Az előbbivel csak azt akartam mondani, hogy friss kamatokat illetően nagyon gondolkodok. 6%-on finanszírozni 8,3%-os hiányt, így vagy úgy, EU pénzekkel vagy anélkül, kicsit szánalmas.
Elolvastam ezt ma reggel. Akkor azt gondoltam elég lenne egy százaska állampapirban havi 5 kiló nettó . Aztán vótam bótba megtankoltam a kocsikat majd felhívtam az autószerelőm.. legyen 200 ba+! az alatt papagájeledel vagy.
Magyar Állampapír tulajok