Annyira azért nem hülyék az emberek. Érzik, hogy sokkal nagyobb a valós infláció, mint amit a KáderSH kimutat és mint amit az ÁAK kínál. Kizárólag szerintem BMÁP vagy DKJ, ha valaki nagyon venne hosszúra vagy rövidre.
Legyünk őszinték. Ugyanez zajlik az USA-ban, ahol még elnézőek, próbálnak azok lenni, mert a világ pénze. Ha ott nem lesznek elnézek, itthon még annyira sem, nagyon nem. Akkor a BMÁP alját látjuk, nem a tetejét. A legtöbb EU-s ország is efelé halad, ha már a halmazt nézzük, hogy valójában kik is a tagjai ennek a csoda-boom alkotásnak.
"A harmadik pedig a kötvénypiac. Bár akár évekig is túlélési stratégia lehet egy elinfláló gazdaságpolitika, a növekedés alappilléreit egy keresletoldali politika önmagában soha nem lesz képes megteremteni, mivel kínálati kapacitás-korlátokba fog futni. A reál növekedés tartós stagnálása pedig előbb vagy utóbb szemet fog szúrni a kötvénypiacnak, amely egyre kevésbé lesz hajlandó finanszírozni a csak infláció révén „növekvő” államokat. "
K&H-nál pl. láttak anno +1,5%-os PMÁP-okat, amikor a favorit 18% feletti kamatokat fizette. Tehát elképzelhető, hogy van néha 2028P vagy 2029N, csak hamar elkapkodják. Az a baj, hogy ha már erste-nél veszek, és nem transferálok, akkor van állománydíj, kincstárnál viszont nincs. A transfer díj csak 1M felett éri meg .
"Néztem az estre brókert, néha kapni korábbi BMÁP-okat, de most nincs,csak 2029R1 és 2031R1, tehát az aktuálisak.2028P / 2029N, ezeket kellene elcsípni." --- Én még sose láttam olyan BMÁP-ot az Ersténél, ami DKJ+1,5/2,5 százalékot fizetne, de akkor ezek szerint érdemes figyelni.
Szóval, amit írtam. A 3 hó dkj-kat kell figyelni, ha az utolsó 4 a jelenlegi 6% körülről felvándorol 6,5 - akár 7% körülre, akkor majd érdemes átmenni a BMÁP-ba, ez előre látható. A kapkodásnak semmi értelme. Néztem az estre brókert, néha kapni korábbi BMÁP-okat, de most nincs,csak 2029R1 és 2031R1, tehát az aktuálisak.2028P / 2029N, ezeket kellene elcsípni.
az önkormányzatok pénzét beszippantja a MÁK, erről szó volt. Valószínűleg elsősorban nekik készült, gyakorlatilag 2 éves FIXMÁP. miért kell ennyire bevinni a pénzt? nincs pénz a választásra?:)
"Jó volt az elgondolása, de arra ő sem számolt, hogy eszetlen pénznyomda indul a világban, ami a mai napig tart." --- Így van, az MMT tette be neki az ajtót. Arra nem számított, hogy ami korábban tilos volt (jegybanki finanszírozás), az főszabállyá válik.
Nagyon nem bántam meg hogy a maradék PMÁP állományok felét Bmap és fixmáp -ba tettem át március végén fele fele arányban. Igaz, jövőre áprilisban újabb ingatlan vétel van belőle. (Ár lefixálva és kivásárlás ). . "Inkább legyen nagyjából igazam, Minthogy tökéletesen tévedjek.). W. Buffett . És ez is bejött. 🙂👍
Én nyertem vele pár gombóc fagyira valót, mert lehetett adni-venni az alapját BÉT-en. Jó volt az elgondolása, de arra ő sem számolt, hogy eszetlen pénznyomda indul a világban, ami a mai napig tart. Itthon meg végképp, gőzerővel nyomtatják a forintot is, meg is látszik az árakon, lassan levághatnának belőle 2 db nullát.
Magyar Állampapír tulajok